İzBB altı üstü 'istinat duvarı' işini 21 B'den 35.5 milyona Ankaralı şirkete adrese teslim verdi!

İzBB altı üstü 'istinat duvarı' işini 21 B'den 35.5 milyona Ankaralı şirkete adrese teslim verdi!

CHP'yi Ankara'da yönetenler, günde 3 öğün 21 B ihaleler iktidarın yandaşına "peşkeş" çektiğini ihaleler diye bağırıp dursun, İzBB sermayesi 500 Bin TL olan Ankaralı şirkete altı üstü "istinat duvarı" işini bile 21 B'den adrese teslim 35.5 milyona verdi...

A+A-

rusvet.jpg

Öncelikle; sonmuhur.com adlı sitenin hazırladığı ve kaynak belirterek yayımladığımız "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde neler oluyor? İddialar inanılmaz... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde neler oluyor? İddialar inanılmaz..." başlıklı habere, dakikalar içerisinde "BAŞI YANAN" başka bir müteahhitten flaş açıklamalar geldi!

Ve bu yeni müteahhittin aktardıklarını ve oluşumun içinde yer alan ÇETE ÜYELERİNİ de isim isim buradan deşifre edeceğimizi, bu kokuşmuş çarkın yıkılmasına katkı koyacağımızı, DEVLETİMİZİN yetkililerini de BİLGİLENDİRECEĞİMİZİ belirtiriz! 

Açıkçası, "YÜZDE 20 RÜŞVETİ VER, AL HAK EDİŞİ" olayı, demek ki İzBB Spor Dairesi'nden ihale alan tek bir müteahhittin başına gelmemiş!

Belki de İzBB bünyesinde böylesi bir RÜŞVETİ ALIP İŞ BİTİREN bir ÇETE var ve haberle gün yüzüne çıkmış oluyor! Belki de haberimizde bu işlere bakanları ve bakanların ofislerini de deşifre etme şansımız olabilir!

Telegram Haber'e ulaşan ve "HAK EDİŞ PARASINI" kurtarabilmek için de başına gelmedik kalmayan yeni müteahhittin anlattıklarını yeni haftada SANSÜRSÜZ aktaracağımızı belirterek, İzBB'nin elektronik ortamda dün yayımladığı cillop gibi "istinat duvarı" KOKAN ihalesine bir bakalım mı?

mezar14.png

Öncelikle; sevgili okurlar... 21 Yüzyılın 1. çeyreğini 2 yıl sonra geride bırakacağız... Bu İzBB'nin Yapım İhaleleri Dairesi Başkanlığı'ndaki zatların hiç birisi Torbalı'daki Metropolis ve Efes Antik Kentlerini gezip görmemiş olmalı!

Bakın, sadece bu 2 Antik Kenti gezmiş olsalardı, en azından taşların nasıl üst üste konulup duvar olduğunu görüp öğrenebilirlerdi! 

Bu İzBB'deki zatlardan da 4 Bin 500 yıl öncesinde Metropolis Kentinin nasıl jeotermal su dolaşımı ve mühendislik harikası ile ısıtıldığını, umumi WC'lerinde sıcak su ile nerelerini yıkadıklarını bilmelerini beklemek abesle iştigal olurdu sanırım! Ya da Japon ses mühendislerinin bile aylarca çalışıp çözmedikleri Efes Antik Tiyatrosu'nda taş taş üstüne konularak elde edilen akustiği de bilmeleri beklenemezdi... Nasıl bekleyeceksiniz ki? Altı üstü bir istinat duvarı için bile ADRESE TESLİM ihaleye çıkan akıl zenginlerinin elinin altında taşı taş üstüne koyabilecek çalışanlarının da olması beklenir mi?  

Ancak, İzmir "AŞKLA" yönetildiğinden ve de yönetenlerin de g.tlerini koltuklarından kaldıramadıklarından olacak, taşın taş üstüne konulmasıyla duvarlar yapılacağını; içinde yüzdüğümüz 21. Yüzyılın 1. Çeyreğine varıncaya kadar öğrenememiş olduklarını da bu ihale sayesinde öğrenmiş bulunuyoruz!  

Babanızın parası mı saçıyorsunuz Ankara Bebelerine?

İhaleye nasıl çıkılmış? Hani şu CHP'yi Ankara'dan yönetenlerin karşı oldukları (!) 21 B maddesi var ya... İşte ondan ihaleye çıkmışlar! Pazarlık usulünden ve yeni bir "Ankara Bebesi" daha bulunmuş olacak, adrese teslim ihale verilmiş geçilmiş! 

Peki, ihalenin verildiği SEKOYA TAAH. MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. A.Ş. neyin nesi?

Adrese teslim, "taşı taş üstüne koyuver kardeşim" ihalesini alan şirketin seceresini Ticaret Sicili Gazetesi veri tabanında araştırdık... 

Sekoya şirketi, henüz "C" vitamini halindeyken 12 Şubat 2015 yılında İlkay Demirayak tarafından "LİKEAD REKLAM TEKNOLOJİ DANIŞMANLIK YATIRIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ" adıyla kuruluyor... Bu Likead adlı şirketi EKAP ve İhale.com.tr veri tabanlarında araştırdık ve kamuda almış olduğu herhangi bir ihale izine rastlayamadık...

İlkay Demirayak, 5 Mayıs 2017 tarihinde Likead adlı şirketini Kemal Emre Görenli'ye devir ediyor ve Likead şirketinin adı oluyor: SEKOYA TAAHÜT MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ...

Bu defa Kemal Emre Görenli'de adını değiştirerek İlkay Demirayak aldığı şirketi SEKOYA TAAHÜT MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'ni 22 Temmuz 2019'da Kadir Burak Baran adlı şahsa devir ediyor. (Ha bu Likead şirketi naylon fatura kesmiş midir, devlete vergi vermiş midir? bu ve buna benzer soruların yanıtları, devam haberlerimizde yer alacak.) 

İşte belgeleri: 

mezar16.pngmezar17.png

Kadir Burak Baran adlı şahıs, 21 Ocak 2022'de SEKOYA'yı yeniden harekete geçirmeye karar vermiş olacak; şirketini canlandırıyor ve Ticaret Sicili Gazetesinin 8 Haziran 2022 tarih, 10594 nolu sayı ve 156.'ncı sayfasında yer alan bilgilere göre (Belgesi aşağıda) yeniden "tescil" ettiriyor!..

Bir şekilde Baran adlı şahsın Sekoya şirketi ile ihale/ihaleler alma tahtası açılmış oluyor!  

 mezar15.png

Peki, bu Sekoya şirketinin kamuda İzBB'den aldığı istinat duvarı ihalesinin dışında bir İŞ BİTİRMESİ var mıdır!

YOK!

Ne güzel değil mi?

İhaleyi kapmadan 2 ay öncesinde şirketin kasasına 500 kaat sermaye koyacağım de, 250 kaadını yatır, gerisi çıkmaz ayın 15'nde yatsa da olur de... Ondan sonra İzBB'nin ihalecileri ile ihale masasına otur ve KDV dahil 35 MİLYON 677 BİN 547 LİRA 80 KURUŞLUK ihaleyi kap ve Ankara'nın yolunu tut!

İyi de "bu nasıl bir ihale kardeşim" diye araştırtacak, soruşturtacak CHP'de bir İRADE görebiliyor musunuz? Bunlara Kemal Bey de dahil! 

Yahu kardeşim; bu işlerin uzmanı ve binlerce çalışanı olan İZBETON şirketiniz ne güne duruyor? Niye var İZBETON şirketi kardeşim? Bir istinat duvarını dahi 30 bin çalışanı olan İzBB yapamıyorsa; Ankaralı Bebelere muhtaçsa, kapatın kardeşim bu İzBB denilen dükkanı! 

Koskoca İzBB'de eli mala tutan, taş kaldıracak işçiniz yoksa, kapatın kardeşim bu İzBB denilen yuvayı!

Bu ihale düpedüz İzmir halkına İHANETTİR, HAKARETTİR!

Altı üstü bir istinat duvarını yapmayı bile beceremiyorsanız; niye 50 bin takla atarak İzmir halkının oyunu alıyorsunuz kardeşim?

Gidin size bundan sonra Ankara Bebeleri oy versin!

Utanmıyorsunuz... Yüzünüz bile kızarmıyor... İzmir halkının paralarını Ankara Bebelerine peşkeş çekerken bile!

Merak buyurmayınız; ihale detayları EKAP'a düşer düşmez, Telegram Haber'in gönüllü uzmanları bu istinat duvarı ihalesinin maliyetini de kuruşu kuruşuna çıkarıp, İzmir halkına ATTIĞINIZ KAZIĞIN, VURGUNUN boyutunu gözler önüne serecektir!

Haksız mıyız?

21. Yüzyılda bir istinat duvarı işini bile beceremeyen, Ankaralı Bebe'ye altın tepsilerde sunan bir belediye ve başkanının 2. defa İzmir halkının karşısına ÇIKMA/ÇIKARILMA şansı olabilir mi?

Bir durun arkadaş... Bir durun yahu... Nereye kadar İzmir halkının sabrını test edeceksiniz? İlla ki alayınızı sandığa mı gömelim? Bunu mu bekliyorsunuz? Dertlenmeyiniz, sizlerde bu kafa olduğu sürece İzmir halkı değil alayınızı, tümeninizi bile sandığa gömer geçer! 

Yahu adamlarda utanma da arlanma da yok... 

Ne beklenir ki; Mezar Tahtasını bile Mardin'in Derik ilçesi Issız köyünden alan KAFALARDAN!.. 

Hangi ihaleyi eşelerseniz eşeleyin; ne hoş değil mi; mucitleri Tuncelili çıkıyor!

Not: Bu ihaleleri hangi üst akıl İzmir'e paslıyor? O üst akıl "bu şirketlere ihale verin" demiyorsa; Ankara Bebeleri İzmir'den nasıl bu ihaleleri kıvırıyor?  Hepsi ve daha fazlası devam haberlerimizde...

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.