İttifakçılar İzmir'de salonu balkonu doldurunca; Soyer'e de 1 kontenjan düşmüş!

İttifakçılar İzmir'de salonu balkonu doldurunca; Soyer'e de 1 kontenjan düşmüş!

Milletvekili liste savaşlarında İzmir'in başı çektiği bildiriliyor!

A+A-

CHP genel merkez kaynakları, dünyanın 1 numaralı "El Clasico" (Barcelona- Real Madrid) derbisi gibi kıyası maç heyecanının milletvekili listelerinde yaşandığına dikkat çekti!

En büyük mücadele ve heyecanın İzmir milletvekili listelerinde yaşandığına dikkat çeken kaynaklar, pek çok ünlü ismin listelerde yer bulamayacağını iddia ediyor...

İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'in sadece İzBB meclis üyesi Nilay Kökkılıç'ı listelere yazdırabileceğini öne süren kaynaklar, Soyer'in PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu için yapmış olduğu tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını işaret ettiler!

Soyer'in genel merkezde kredisinin tükendiğini belirten kaynaklar, Aziz Kocaoğlu'nun 2. bölge listesinin 5. sırasında yer alacağının kesinleştiğini kaydetti!

Milletvekilliği için il başkanlığı görevinden ayrılan Deniz Yücel'in ise; listenin riskli bölgelerinde anca kendine yer bulabileceğini savundular!

Diğer İzmirli PM üyesi Devrim Barış Çelik'e de "Sen Doğu illerinde çok çalıştın. Seni oradan yazacağız" denildiği belirtiliyor.  

Öte yandan ittifak ortağı Gelecek Partisi'nin İzmir kontenjanından banko seçilecek adaylar arasından Hakan Tartan'ın listeye gireceğini aktaran kaynaklar, DEVA'dan da görevinden istifa eden İzmir il başkanı Seda Kaya Ösen'e de listenin risksiz sıralarında yer ayrıldığını ifade ettiler!

İzmir listesinde gözü olan DP genel başkanı Gültekin Uysal'ın da CHP'nin Aydın listesine kaydırıldığı, İzmir listesine girecek sürpriz isimler arasında Kılıçdaroğlu'nun isteği ile il başkan yardımcısı Münir Sirhan Özen'in kardeşi olduğu belirtiliyor. 

MV İzmir listesi maçının şimdiden çok "faullü" geçmeye başladığını belirten kaynaklar, genel anlamda CHP örgütlerinde beklenilen seçim heyecanın yaşanmadığını vurguladılar!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.