İzmir'de Kentsel Dönüşüm halleri: Bugün Koop'nu kur, ertesi gün İZBETON'dan 380 konutluk sözleşmeye imza koy!

İzmir'de Kentsel Dönüşüm halleri: Bugün Koop'nu kur, ertesi gün İZBETON'dan 380 konutluk sözleşmeye imza koy!

Telegram Haber, İzmir Kentsel Dönüşüm'deki en başarılı isimleri belgeleriyle ortaya çıkarıyor!

A+A-

Bakın bu haberler; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketi (BİT) İZBETON'un resmi web sitelerinde aynı tarihte aynı fotoğraflarla yayımlanıyor: 

adsiz1-005.jpg

adsiz2-001.jpg

 

Bu da CHP İzmir İl Başkanlığına (o günlerde) henüz ataması yapılmamış olan Şenol Aslanoğlu'nun başkanı olduğu S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifinin kuruluşuna ait Ticaret Sicili gazetesinde yer alan ilanlarının özet görüntüsü: 

adsiz3-003.png

Ticaret Sicili gazetesinde yer alan 7 Ocak 2022 tarihli ilana göre; S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi, Şenol Aslanoğlu tarafından kuruluyor. Yayımlanan ilanlar tek tek açıldığında; 

İşte Koop'un kurucuları: 

adsiz4-003.png

Koop'un aynı gün (7 Ocak 2022'de) yayımlanan 2. ilanında kurucu kadronun aralarında yönetimi belirlediği anlaşılıyor: (Şenol Aslanoğlu, Koop'a başkan oluyor.)

adsiz5-002.png

Koop yönetimi bu defa 19 Ocak 2022 günü toplanıyor ve yönetimde yeniden yapılanmaya gidiyor:

adsiz6-004.png

adsiz7-004.png

Ticaret Sicili gazetesinde yer alan bilgilere göre; Koop yönetimi 29 Ağustos 2022'de bir daha toplanıyor ve yönetimde yeniden şekillenmeye gidiyor: 

adsiz8-003.png

İlginç olan; taaaa Tunceliler'den İzmir'e gelip yönetime alınan Hüseyin Cengiz'in S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi'ndeki yöneticilik macerası (3. toplanmada) sonlanırken; ikameti de Tunceli'den İzmir'in Urla ilçesi şeklinde değişikliğe uğruyor! (Demek, o günlerde Aslanoğlu İzmir'de koop'a güzide yöneticiler bulamamış olmalı ki, Tuncelili Hüseyin yönetime girmiş.) 

S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi'nin kurulduktan sonra 3 defa da yönetim için kendi aralarında toplandıkları iyice anlaşıldı mı?
Peki, kooperatiflerin en güçlü organı nedir?
GENEL KURUL!
Kooperatif Genel Kurulları nasıl yapılır?
Ticaret İl Sicil Müdürlüğünün görevlendirdiği "Hükümet Komiserleri" katılımıyla!
Kooperatifler neden Genel Kurula gider?
Kuruluş amaçları doğrultusunda kooperatif yönetiminde yapılacak işlerin belirlemesi ve yönetimin yetki alması için kooperatiflerde Genel Kurula gitmek zorunludur! Kooperatif yönetimleri de Genel Kurula gidildikten ve de yetkiyi aldıktan sonra faaliyetlerini sürdürebilirler! (Bu bilgilerin benzerleri Google'da bulabilirsiniz.)

Peki, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurula gitmiş midir?
Hayır! (Bu yönde Ticaret Sicili gazetesinde her hangi bir ilan ve bilgi bulunmamaktadır.) (Kurulduktan sonra 3 defa yönetimdeki değişiklikler için toplanmışlar.)

O zaman, İZBETON'un S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile imzaladığı SÖZLEŞME Ticaret yasalarına uyuyor mu?

Öyleyse; henüz GENEL KURULUNU dahi yapmamış ve yapılacak işlere yönelik elinde GENEL KURULDA alınmış herhangi bir yetkisi bulunmayan bir kooperatifle İZBETON nasıl oldu da Örnekköy 4. Etap 380 konut 27 dükkan sözleşmesini imzalayabildi? (Anılı koop, genel kurulunu yaptığına ilişkin elindeki belgeleri Ticaret Sicili gazetesine göndermeyi unutmuş olabilir mi?)

Aynı zamanda mesleği avukatlık olan İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, elinde Genel Kurulda alınmış kararı olmayan S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi yönetimi ile mi sözleşmeyi imzalamış oldu? (Bırakın Ticaret kanunlarını, kuruluşu üzerinden 24 saat dahi geçmeden imzalanan bu sözleşme, hayatın olağan akışına uyuyor mu?)

Her şey bir yana; 7 Ocak 2022'de kurulan ve aynı gün aralarında yönetimlerini oluşturan bu 7 kişi ile; İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, ertesi gün (8 Ocak 2022) nasıl oldu da 380 konut ve 27 dükkanın taşeronda inşaat sözleşmesine imza koyabildi? 

İZBETON'cu, hukukçu Kaya'ya soruyoruz; bir kooperatif kurulduğu gün yönetimini belirledikten sonra; aynı gün içinde Ticaret Sicil İl Müdürlüğünün görevlendirdiği Hükümet Komiserleri nezaretinde Genel Kurulunu yapmış olabilir mi?

Böylesine elzem bir sözleşme çerçevesinde, hukukçu Kaya'nın koop başkanı Aslanoğlu'na "Bu sözleşmeye imza koyabilmeniz için elinizde Genel Kurulda alınmış bir yetki var mı?" sorusunu sormuş mudur? Ya da sormamış mıdır? 

Buyurun o zaman açıklamaya... 
Neyse... Onlar açıklama yapmak için kapı kapı yandaş kanalları geze dursun, bu şok detayın (Genel Kurul ve 7 Ocak'ta kuruluş, 8 Ocak'ta sözleşme imzalanması) Temiz İzmir Derneği tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapılacağı bildirildi!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.