İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin ön gösterimi Milano'da yapıldı

İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin ön gösterimi Milano'da yapıldı

İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin (IDAF) ön gösterimi, İtalya'nın Milano kentinde yapıldı.

A+A-

AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından hayata geçirilen ve mayıs ayında İstanbul'da 4'üncüsü düzenlenecek IDAF için Milano'da bir ön gösterim gerçekleştirildi.

Festivalin uluslararası partnerleri arasında yer alan Milano Meet Digital Culture Center'da yapılan ön gösterime, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Nigar Qurbanlı, Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Erkan Çetinkayış ve dijital sanatın önde gelen isimleri ile çok sayıda sanatçı katıldı.

Gecede bir konuşma yapan IDAF Direktörü Dr. Nabat Garakhanova, "Türkiye'nin uluslararası alandaki tek dijital sanat festivalini gerçekleştiriyor olmanın ve bu festivalin dünyanın her yerinde ilgi görüyor olmasının gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizin uluslararası alanda aldığı beğeni, bizim gelecek yıllara olan inancımızı ve motivasyonumuzu da artırıyor. Destek olan tüm paydaşlarımıza, tüm sanatçılara ve festival ekibine teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Dijital sanatlar alanında ulusal ve uluslararası sanatçılara, etkinlik, atölye ve panellere, işitsel ve görsel şovlara ev sahipliği yapacak olan IDAF’ın Milano'daki ön gösterimi, sanatseverlerin beğenisini topladı.

IDAF, 2-5 Mayıs'ta İstanbul'da

Türkiye'nin uluslararası çaptaki ilk ve tek dijital sanat festivali IDAF, alanında tanınan ulusal ve uluslararası düzeyde 40 sanatçıyı ağırlayacak ve "Search Reality" (Gerçekliği Ara) temasıyla 2-5 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Dijital sanatın ve sanal dünyaların gerçeklik kavramıyla nasıl etkileşime girdiğini ve bu etkileşimin insan deneyimini nasıl dönüştürdüğünü keşfetmeyi amaçlayan festivalin küratörlüğünü Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan ve yapay zeka Avind üstlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.