INVAMED kalp kapağı üretti

INVAMED kalp kapağı üretti

INVAMED, tıbbi teknolojiler alanında uluslararası bir başarıya imza atarak kalp kapağı üretti.

A+A-

INVAMED Başkanı Raşit Dinç: "Bu başarının, Türkiye'nin tıbbi teknolojiler alanındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine olan inancı pekiştireceğine ve uluslararası alanda daha fazla başarıya ilham vereceğine inanıyoruz"

INVAMED, tıbbi teknolojiler alanında uluslararası bir başarıya imza atarak kalp kapağı üretti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, INVAMED Medikal İnovasyon Enstitüsü, kalp kapağı üreterek Türkiye'nin sağlık teknolojisi alanındaki yenilikçi gücünü dünyaya bir kez daha kanıtladı.

Bu gelişmeyle Türkiye, kateter üzerinden kapalı ameliyat yöntemiyle kalp kapağı yerleştirebilen ABD'nin ardından ikinci ülke konumuna gelecek.

Yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda elde edilen yerli kalp kapağı, ciddi aort stenozu olan hastalara yeni bir umut ışığı olacak. Açık kalp ameliyatı riski taşıyan veya bu tür bir müdahale için uygun olmayan hastalar için ideal bir tedavi seçeneği sunan kalp kapağı, hastaların daha hızlı iyileşme süreci ve kısa hastanede kalış süreleri ile hayatlarını kaliteli şekilde sürdürmelerine olanak tanıyacak.

"Kalp kapakçığındaki daralmaların tedavisinde kullanılacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen INVAMED Başkanı Raşit Dinç, TAVI'nın (Transkateter Aortik Valve İmplantasyonu), özellikle yaşlı ve ciddi kalp kapakçığı sorunları bulunan hastalar için geliştirilmiş bir tedavi yöntemi olduğunu ve kalp kapakçığındaki daralmaları tedavi etmek için kullanılacağını belirtti.

Kalp kapakçığı üretmenin önemli bir başarı olduğuna dikkati çeken Dinç, "Bu başarının, Türkiye'nin tıbbi teknolojiler alanındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine olan inancı pekiştireceğine ve uluslararası alanda daha fazla başarıya ilham vereceğine inanıyoruz. INVAMED olarak, kalp sağlığı başta olmak üzere, insan sağlığının iyileştirilmesine yönelik yenilikçi çözümler üretmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Aort kapakçığı darlığının, kalbin büyük bir atardamardan vücuda kan pompalamasını zorlaştıran bir durum olduğunu kaydeden Dinç, "Geleneksel tedavi yöntemi, açık kalp ameliyatı ile kapakçığın değiştirilmesidir. Ancak bu, özellikle yaşlı ve başka sağlık sorunları olan hastalar için büyük riskler taşır. TAVI yöntemi ise büyük bir kesik yapmadan, vücuttaki küçük bir delikten özel bir tüp aracılığıyla kalbe yeni bir kapak yerleştirilmesini sağlar. Bu işlem sırasında kalp durdurulmaz ve hasta genellikle birkaç gün içinde hastaneden taburcu edilir. TAVI'nın avantajları; hastanede daha kısa kalış süresi, daha hızlı iyileşme ve açık kalp ameliyatı risklerinin bulunmayışıdır." ifadelerini kullandı.

İstatistiklere göre TAVI uygulanan hastaların çoğunun, işlemden sonra önemli ölçüde daha iyi hissettiğini ve normal aktivitelerine daha hızlı dönebildiğine işaret eden Raşit Dinç, şunları kaydetti:

"Özellikle yüksek riskli hastalar için, TAVI açık kalp ameliyatına kıyasla daha iyi sonuçlar sunabilir. Ancak, her tedavi yönteminin potansiyel riskleri ve yan etkileri vardır, bu yüzden doktorlarla yapılan detaylı görüşmeler, bu kararı vermede kritik öneme sahiptir. TAVI'nın uygulanabilirliği ve başarısı, hasta bazında değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, tedavi seçenekleri ve olası sonuçlar hakkında kapsamlı bir değerlendirme için kalp hastalıkları uzmanıyla görüşmek önemlidir. Kalp kapağımız, tıbbi teknolojiler alanında Türkiye'nin dünya çapında elde ettiği önemli bir başarıdır. Bu teknoloji, hastalarımıza sunduğumuz tedavi seçeneklerini genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin tıbbi teknolojilerdeki inovasyon yeteneğini de tüm dünyaya sergiliyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.