İmay'ın ihalesi 2 Martoksal ihalesinin arasına sıkışmış!

İmay'ın ihalesi 2 Martoksal ihalesinin arasına sıkışmış!

İsmet Durnabaş'a verilen 1. ihale haberimizde, Aydınlıların "Hizmet Manyağı" olacaklarını duyurmuştuk! Bilindiği üzere; Aydın BŞB'nin sloganı "Halk İster Büyükşehir Yapar"... Slogan, Ankara merkezli şirketler tarafından da çok tutulmuş olacak...!

A+A-

315634251-5250596611711933-4697031736263329741-n-1-002.jpg

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden 2 ihalede 1.3 milyarlık ciroyu yakalayan Ankara merkezli İsmet Durnabaş'ın Martoksal şirketinin yaptığı işlere, yine Ankara merkezli İmay şirketinden destek gelmiş!
Durnabaş'ın kazandığı ihalelerin yanında İmay şirketinin kazandığı 120 milyonluk ihale "KÜRDAN" gibi kalırken, ihale teknik şartnamesine göre, İmay şirketi, Aydın'ın 7 ilçesinin 7 mahallesinde (Köy) 188000 M2'lik parke taşı döşemiş/döşeyecek!
Başka bir deyişle, Martoksal şirketi 1302 dekar köy yollarına satih kaplama (Asfalt) gerçekleştirirken, İmay şirketi de köy meydanları ve sokaklarına parke taşı döşeyerek güzelleştirmiş.

İşte İmay şirketinin ihale belgesi ve teknik şartnameye göre nereye parke taşı döşeneceğinin listesi: 

mmmamamam-001.jpgmahal-listesi.jpg

Aydın BŞB ihale düzenleyicileri, Martoksal şirketinin kazandığı/verildiği ihalelerin teknik şartnamesine oranla, İmay şirketinin kazandığı ihalede pek fazla ölçü ve tartı birimlerini kullanmadıkları gözleniyor!
Temsil, Martoksal şirketinin yaptığı/yapacağı asfalt yama işlerinde tartı birimlerinden "Ton"a yer verilirken, İmay şirketinin yaptığı/yapacağı asfalt yama işlerinde "Puanlama" sistemine geçildiği görülüyor!
İşte belgesi: 7e8351f30b0965e58a7c492b1eec97ac-0.jpg7e8351f30b0965e58a7c492b1eec97ac-1.jpg

Peki, üç aşağı 5 yukarı, Martoksal şirketinin 2 ihalede yaptığı/yapacağı işlerin TIPKISINI AYNI ve KÜÇÜLTÜLMÜŞ haline benzeyen bu ihaleye neden çıkma gereği duymuştur Aydın BŞB ihale düzenleyicileri? 
Benzer işler; TOPTAN ve TIPKISININ AYNI ihaleler kapsamında Martoksal'a verilmişken, Aydın BŞB, İmay'a da bu ihaleyi vererek, iki şirket arasında hizmet "YARIŞI" mı başlatmak istemiştir? 
Mesela, Söke-Savuca mahalle muhtarı, "mahallemize şu kadar M2 parke taşı döşenmiştir" açıklaması istesek, gönderebilir mi? 
Başka bir soruyu da İmay şirketinin yetkililerine soralım: Yukarıda belgesi olan ihale kapsamında, Aydın il ve ilçelerinde kaç tane işçi, kaç tane iş makinası, kaç tane kamyon çalıştırıyorsunuz?
Ayrıca, yaptığınız asfalt yaması, parke taşı döşenmesi vb. gibi çalışmalarda, şirketinizin logosunu da taşıyan iş makinası, kamyon ve tulum elbiseli işçilerinizin Aydın'da çalıştıklarını gösteren fotoğraflarını YAYINLAMAK KOŞULUYLA rica etsek gönderir misiniz? e-posta: telegramhabercom@gmail.com

Haberlerimiz Martoksal ihale detayları ve analizleri ile devam edecek... 


 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.