İki belediyenin sınır anlaşmazlığına Danıştay son noktayı koydu

İki belediyenin sınır anlaşmazlığına Danıştay son noktayı koydu

CHP’li iki belediyenin sınır kavgası Çiğli Belediyesinin zaferi ile sonuçlandı. Danıştay İzmir’de gelir düzeyi yüksek vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Mavişehir’in Çiğli’ye bağlanmasına hükmetti.

A+A-

CHP’li iki belediyenin sınır kavgası Çiğli Belediyesinin zaferi ile sonuçlandı. Danıştay İzmir’de gelir düzeyi yüksek vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Mavişehir’in Çiğli’ye bağlanmasına hükmetti. CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka’ya bağlı olan Mavişehir’in Çiğli’ye bağlanması noktasında açılan davanın sonuçlandığını duyurdu.

CHP'li Karşıyaka ve Çiğli Belediyesi arasında uzun yıllardan bu yana devam eden Mavişehir tartışmasına Danıştay son noktayı koydu. Danıştay, İzmir'in gelir düzeyi yüksek kesiminin yaşadığı lüks konutların yer aldığı Mavişehir'in Çiğli'ye bağlanması yönünde karar verdi.

GÜMRÜKÇÜ SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DUYURDU

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, dün akşam saatlerinde yaptığı duyuruda kent ile ilgili önemli bir kararı saat 11:00'de sosyal medya hesabı üzerinden duyuracağını ilan etmişti. Gümrükçü, sosyal medya hesabından uzun yıllardan bu yana devam eden Karşıyaka Belediyesi ile olan sınır anlaşmazlığı konusu ile ilgili mahkeme sürecinin kendi lehlerine sonlandığını açıkladı.

ANLAŞMAZLIK MAHKEYE TAŞINMIŞTI

Çiğli'nin Karşıyaka'dan ayrıldığı dönemde yaşanan sınır anlaşmazlığının çözülememesi sebebiyle süreci mahkemeye taşıdıklarını kaydeden Gümrükçü, sınırların yeniden belirlenmesi konusunda çalışma yürütülmesi için de çağrı yaptı. Açıklamasında; "12 Eylül darbesinde Çiğli Belediyesi'nin kapatılması ve 1992 yılında tekrar açılmasından günümüze gelen başka bir sorunumuz daha bulunmaktaydı" diyen Gümrükçü: "Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın da üzerinde titizlikle durduğu ve 2019 yılında göreve gelirken sorunu çözeceğimi belirttiğim bir konu bize tebliğ edilen mahkeme kararıyla nihayet Çiğli lehine sonuçlanmıştır. Karşıyaka Belediyesi ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden davada, lehimize olan karara Karşıyaka Belediyesi'nin Danıştay'a açmış olduğu karar düzeltme istemi mahkeme tarafından reddedilmiştir. Bu karar ile birlikte Çiğlimiz hakkı olan sınırına kavuşacaktır. Çiğli Belediyesi olarak halkımıza bu kararı duyurur, yetkilileri, tüm siyasi parti temsilcilerini ve Sivil Toplum Örgütlerini Çiğli'nin hakkını temsil eden bu kararın arkasında durmaya davet ediyoruz." İfadelerine yer verdi. Gümrükçü'nün açıklamaları kent gündemine bomba gibi düştü. İzmir'de konut fiyatlarının tavan yaptığı Mavişehir, gelir düzeyi yüksek vatandaşların yaşadığı bir semt olarak biliniyor. Bölgedeki büyük AVM'lerin yanı sıra çok katlı lüks yapılar yoğun olarak bulunuyor.

ÇİĞLİ'NİN KASASI DOLACAK

Mahkeme kararı ile birlikte Karşıyaka Belediyesi ciddi anlamda gelir kaybına uğrayacak. Bundan böyle başta emlak vergileri olmak üzere su faturaları ile birlikte tahsil edilen katı atık toplama bedelleri Çiğli Belediyesinin kasasına girecek. Bu güne kadar Karşıyaka Belediyesi tarafından bölgede yürütülen çöp toplama gibi benzeri belediye hizmetleri de mahkeme kararının uygulanmaya başlaması ile birlikte Çiğli Belediyesi tarafından verilmeye başlanacak.

ERTAN GÜRCANER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.