İETT'ye km başı otobüs kiralayan şirket, aynı zamanda İETT'nin İkitelli Garajını da aylığı 9 milyondan işletecek!

İETT'ye km başı otobüs kiralayan şirket, aynı zamanda İETT'nin İkitelli Garajını da aylığı 9 milyondan işletecek!

İETT, kilometre başı otobüs kiraladığı şirkete aynı zamanda İkitelli Garajını da 158 milyona 18 ay işletmesini verdi!

A+A-

CHP'nin içinden biliyorsunuz "HALK" geçiyor... İçinden HALK geçen bu CHP'li belediyeler, ellerinden gelse kendi mülklerinde değil, kiralık binalara taşınacaklar...

Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'ndaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şirketleri ile el birliği etmişcesine tarih yazmaya devam ediyorlar...

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, malumunuz ülkemizde yolsuzluğun belini kıran, rüşvetin kökünü kazıyan bir siyasetçi! 

Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'da geçtiğimiz hafta basına Kılıçdaroğlu'nun tüm siyasi söylemlerini destekleyen demeçler verdi: "Siyaset sayesinde zengin olanlara hesap soracağız!" 

Salıcı'nın bu sözleri Abant'ta karşılık buldu "Hesap soracağız!"

Dikkat ederseniz Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP koltuğuna oturduğun günden bugüne gösterimdeki filmde en ufak bir değişiklik olmadı! 

CHP'liler ve toplum da tıpkı La Fontaine'den masallar gibi yıllardır yolsuzluk, rüşvet, vurgun, yetim hakkı, hak, hukuk, adalet gibi bu lafları dinliyor... 

Fakat, ne hikmetse bugüne kadar CHP liderinin yolsuzlukların, rüşvetin, vurgunun üzerine gittiği ve bitirdiği 5 kuruşlukta olsa somut bir dosyasına rastlayamadık! Ancak, işin içinden çıkamadığı durumlarda "elinde belgesi olan gitsin Savcılığa" diyerek yüzlerce defa da topu taca attığını tanık oldunuz...

Açıkçası, Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk, rüşvet laflarına başta partililerinin ve halkın kardı doydu artık... Lafla peynir gemisi yürüseydi, halalar da amca olurdu... 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın da tarihe geçen efsane "Belediyecilik bizim işimizdir" sözünü havada bırakmayacak bir İBB ihalesini daha İstanbul halkının ve Devletin yetkili birimlerinin taktirine sunuyoruz!

İBB'nin kentiçi ulaşım şirketi İETT, ulaşımdaki aksaklıkları pazarlık usulü ihale ile kilometre başına otobüs tedarik ettiği şirkete, bu defa İkitelli'deki garajının işletmesini vermiş! 

İhalenin bitiş tarihi de manidar: Mart 2023!

İETT, aylığı 9 milyonu bulan 18 aylık garaj işletme ihalesini Twin adlı şirkete (KM Başı otobüs tedarik ettiği) 158.2 milyondan vermiş. İyi de etmiş!

Peki, bu İkitelli İETT garajını Ağustos 2021 ayından öncesinde işletilmiyor muydu? Ya da bu garaj İETT tarafından işletilmiyor muydu?

İETT, neden böylesi bir ihaleye çıkma ihtiyacı duymuştu?

İhaleci şirket, İETT'nin İkitelli garajında ne gibi enteresan hizmeteler üretecekti? İETT'ciler, özel sektörün üreteceği hizmetlere hasret mi kalmışlardı? WC'leri mi bakımsız kalmıştı? İETT personeli artık çay ocaklarında tavşan kanı çaylar içemiyorlar mıydı? İhaleci şirket İETT garajındaki çay ocaklarında çay demleyerek devrim mi yaratacaktı? WC'lerin başına peşkirciler mi yerleştirecekti? İhaleci şirket, garaj girişine bekçi kulübesi mi yerleştirecekti? 

İETT garajı, personel tarafından ihale öncesinde hasbelkader mi işletiliyordu? 

İşin aslı, bu garaj işletmeciliği ihalesinin nasıl bir şey olduğunu bir türlü anlayamadık desek yeridir!

Peki, bu ihale için kaynaklar Ufuk İnan ismini neden ortaya atıyorlar? Kim bu Ufuk İnan? İmamoğlu'nun yeğeni olduğu belirtiliyor doğru mudur?

İnan'ın aynı zamanda CHP İstanbul İl Yönetiminde Kaftancıoğlu'nun Yardımcısı ve İmamoğlu'nun da ildeki eli ayağı olduğu iddiaları doğru mudur?

Hatta İnan için İmamoğlu'nun "Kara Kutusu" iddiaları doğru mudur?

Anlaşılacak gibi değil! 

Önceki dönem İETT personeli tarafından işletilen bir garaj, neden özel sektöre "gel birader birazda sen işlet" dercesine ihale ile verilir?

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını, bu türden ihalelerin neresine soksanız durabilir?

Ya da bunların sosyal demokrat belediyecilik dedikleri bu mudur?

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ilişkin söyledikleri ile uyguladıkları aynı şeyler değil midir? 

Buyurun o zaman "hesap soracağız" laflarınız palavradan ibaret değilse; bu garaj işletme ihalesinin İstanbul halkına ne gibi artı değerler kazandırdığını bir bir anlatında İstanbullular da her gün bozuk otobüs itmekten kurtulsunlar! 

Malumunuz medya maymunlarını bu tür konular ilgilendirmez! Onlar her akşam çıkacak bir tv kanalı bulurlar, başlarlar İmamoğlu'nu CB adayı yapmaya! İşleri güçleri bu bu zaten... 

İyi de belediyesinin garajını dahi işletemeyip ihale ile özel sektöre paslayan bir zihniyet bu ülkeyi nasıl yönetebilir?

Otobüslerin tamir bakımı için 1.5 yılda 1.2 milyarlık aynı şirkete ihalenin verildiği İBB'de İETT garajlarının bile özel sektör tarafından işletilecek oluşunu çok görmeyelim... Nasıl olsa CHP'yi yönetenler hesap soruyorlar! 

İŞTE KM BAŞINA İETT'YE OTOBÜS KİRALAYAN ŞİRKETE VERİLEN GARAJ İHALESİNİN BELGESİ:  

iett2.jpg

İKİTELLİ İETT GARAJININ GOOGLE'DAN GÖRÜNÜMÜ: 

ietgaraj.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.