İduğ'a karşı başlatılan muhalefetin stratejisi aylar öncesinde mi belirlendi?

İduğ'a karşı başlatılan muhalefetin stratejisi aylar öncesinde mi belirlendi?

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a karşı başlatılan muhalefetin bayrağını İlçe Başkanı Ertürk Çapın, neden sallıyor?

A+A-

Yeni Asır gazetesi, iki gündür CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasındaki çekişmenin yanı sıra; Bornova, Bayraklı, Torbalı, Gaziemir Belediye Başkanları ile İlçe Başkanları arasındaki yaşanmış/yaşanılan "kapışmaları" manşetten işliyor!

Torbalı, Bayraklı, Gaziemir bir yana; Bornova'daki kapışmaların ve muhalefetin devam edeceği, Başkan İduğ'a sistematik olarak İlçe Başkanı Çapın tarafından yıpratma politikalarının arkasının geleceği öne sürülüyor!

Bornova kulislerinde konuşulanlara gelince; İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Milletvekili (YDK Üyesi) Mahir Polat'ın 3-4 ay öncesinde Bornova'da X bir kafede bir araya geldikleri ve Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a karşı başlatılacak olan muhalefetin ana hatlarının çizildiği iddia ediliyor!

O kafe görüşmesinde MV Polat'ın İlçe Başkanı Çapın'a Başkan İduğ'a karşı çekeceği "REST"lerden dolayı disipline verilmeyeceği, görevden alınmayacağı garantisi verdiği Bornova kulislerinde konuşulanların başında geliyor!

Öte yandan Başkan İduğ'un örgüt tabanından gelmediği, İlçe Başkanı Çapın'ın yıpratma politikaları karşısında çaresiz kalacağı, MV Mahir Polat'ın da yerel seçimlerde Bornova'dan Belediye Başkanlığı adaylığına soyunacağı, tüm hesapların içinde Bornova Belediye Başkanlığı koltuğunun yattığı belirtiliyor!

İzmir'in şimdiden parsellediğinin konuşulduğu kulislerde, İl Başkanı Deniz Yücel'in Urla'dan Belediye Başkanlığına, MV Tuncay Özkan'ın da İzmir Büyükşehir'e aday olacağı, Mustafa İduğ'un CHP'deki siyaset serüvenin 1 dönem Bornova Belediye Başkanlığı ile sonlanacağı belirtiliyor!

CHP Genel Merkezi'nin İzmir'deki gelişmeleri izlemekten başka bir iş yapmadığında birleşen CHP üyeleri, "Lafla Tıkır Tıkır Belediye Başkanlarını toplayacağına, tabanın sesine kulak versin" dedi.

Mustafa İduğ'un siyasi anlamda Bornova'da bir varlığının olmadığını hatırlatan CHP Bornova İlçe e. Yöneticisi, "İduğ, Mart 2019'da Bornova Belediye Başkanlığını Ak Parti'den kazanacağını garanti görmüş olsaydı, hiç CHP'den aday olur muydu? İduğ'un CHP'den nasıl aday olduğunu da bizler değil, Ak Parti'den CHP'ye geçen Yahya Yıldız çok daha iyi biliyordur diye düşünüyorum" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.