İBB Maltepe'de asfalt serdi, Maltepe belediyesi aynı günlerde asfalt ihalelerine çıktı! Şok detaylar Sayıştay raporuna girdi...

İBB Maltepe'de asfalt serdi, Maltepe belediyesi aynı günlerde asfalt ihalelerine çıktı! Şok detaylar Sayıştay raporuna girdi...

Bir yanda İBB asfalt döküyor öbür yanda Maltepe belediyesi asfalt ihalelerine çıkıyor! Bu nasıl bir çark bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? 

A+A-

"İBB Maltepe mahallerine asfalt serdi, Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç 'biz döküyoruz" diye poz verip reklam yaptı. Asfalt ihalelerini araştırın." Bu ihbar geçtiğimiz ayın ortalarında gelmişti... 

Maltepe belediyesi hakkında gelen ihbarların hangisine bakacağımıza biz bile karar veremezken, şok "asfalt" detayı Sayıştay'ın 2021 yılı Maltepe belediyesi raporuna yansıdı... 

Telegram Haber'in ortaya çıkardığı Yasemin Acar, Devrim Acar, Daimi Acar ve Serap Özoğlu'nun aldığı ihalelerinde yer aldığı Sayıştay raporunun "Bulgular" hanesinin birincisini, İBB'nin Maltepe belediyesine hibe ettiği asfaltlar oluşturuyor... 

Sayıştay raporunda, İBB'nin hibe edip serdiği asfaltların Maltepe belediye kayıtlarında yer almadığı belirtiliyor... Başka bir deyişle, Sayıştay Müfettişleri İBB'nin Maltepe mahallerine serdiği asfaltların kayıtlara alınmadığını ortaya çıkarmış!

İBB, hibe ederek Maltepe mahallerine, cadde ve sokaklarına tonlarca asfalt serimi gerçekleştirirken, tonlarca asfalt Maltepe belediyesi tarafından neden kayıtlara geçirilmez? 

Maltepe belediyesi o zaman dilimlerinde neden milyonlarca liralık asfalt ihalelerine çıkar?

Bir yanda İBB asfalt döküyor öbür yanda Maltepe belediyesi asfalt ihalelerine çıkıyor! Bu nasıl bir çark bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? 

Sayıştay raporuna gelince; 

"BULGU 1: İdareye Bağışlanan ve Yol Bakım ve Onarımında Kullanılan Asfaltın Muhasebe Kayıtlarına Alınmaması İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar uyarınca ilçe belediyelerinin sorumluluğundaki yolların bakımında ve onarımında kullanılmak üzere İBB tarafından yapılan ve İdarece bu amaçla kullanılan asfalt hibesinin muhasebe kayıtlarına alınmadığı görülmüştür."

Raporda; 

"Yapılan incelemede; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 16.07.2020 tarih ve 519
sayılı, 28.06.2021 tarih ve 461 sayılı Meclis Kararları uyarınca yapılan ve İdarece 07.09.2020
tarih ve 58 sayılı, 06.09.2021 tarih ve 67 sayılı Maltepe Belediyesi Meclis Kararları ile kabul
edilen 2.393.334,86 TL ve 2.476.195,24 TL bedelli asfalt hibelerinin hâlihazırda yürütülen
asfalt kaplama işi kapsamında serildiği ancak söz konusu asfaltın muhasebe kayıtlarına
alınmadığı anlaşılmıştır." deniliyor... 

Maltepe belediyesinin çıktığı asfalt ihalelerine bir bakalım mı? 

asfalt-001.jpg

asfalt1-001.jpg

asfalt3.jpg

Sayıştay Müfettişinin bulduğu İBB'nin hibe ederek asfalt serimi gerçekleştirdiği tarihler ile Maltepe belediyesinin asfalt ihaleleri gerçekleştirdiği tarihlerin KESİŞMESİ, PARALEL duruşu, tesadüf olabilir mi?

İBB, bedavadan asfalt serimi gerçekleştirirken, Maltepe belediyesinin asfalt ihalelerine çıkıyor olması, ihaleler üzerine GÖLGE düşürmez mi? İhalelerin "NAYLON" olup olmadığı kuşkusunu gündeme getirmez mi?

Ayrıca, Sayıştay Müfettişinin rakam olarak ortaya çıkardığı 5 milyon liralık asfaltı, özel sektöre o paralara döktürtemezsiniz...

Çünkü, İBB sıfır maliyetle asfaltı Maltepe belediyesine hibe ediyor... Üstüne işçilik, nakliye, serim maliyeti vb. bir kazanç, maliyet koymadan bu işi gerçekleştiriyor... Bu açıdan da bakıldığında; İBB'nin serdiği asfaltı özel sektörde en az 3-4 katına döktürebilirsiniz! Bu detayı da göz önünde bulundurursanız; Maltepe belediyesinin İBB'nin serdiği asfalt kadar da asfalt ihalesine çıktığını görebilirsiniz!

Dolayısıyla, Sayıştay raporu da ortaydayken, yetkili devlet kurumlarının acilen Maltepe belediyesi asfalt ihaleleri hakkında soruşturma, inceleme başlatmasında fayda vardır diyoruz!

Not: Bir sonraki asfalt haberimizde asfalt ihalelerini alan şirketlerin sahipleri arasında bir bağ var mı ona bakacağız... Ayrıca, Sayıştay raporunda yer alan Acar'ların ihale başarılarını da analiz edeceğiz... 

42638.jpg

Maltepe belediyesinden 3 şirketle ihaleler kazanan Acar'ların günlük kur üzerinden ciroları 500 milyonu aştı! Maltepe belediyesinden 3 şirketle ihaleler kazanan Acar'ların günlük kur üzerinden ciroları 500 milyonu aştı!

42547-001.jpg

Maltepe'de Pülümürlü-Pertekli hemşeri dayanışması! Maltepe'de Pülümürlü-Pertekli hemşeri dayanışması!

Ayrıca; Önce Memleket gazetesi, 30 Kasım 2020 tarihli "Maltepe Belediyesi Asfalt İhalesinde Bir Katakulli var" başlıklı haberinde şunları soruyor: 

"Yüklenici firmanın İhaledeki şartnamede iş tanımı ve asfalt yapılacak mahal belli olmasına rağmen şartnamede yüklenici firmanın yapması gereken Altıntepe Cihadiye Caddesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptığı tespit edildi.

Maltepe Belediye Başkanlığı Asfalt ihalesinde yüklenicin yapması gereken işleri İstanbul Büyükşehir Belediyesine mi yaptıracak?

Yüklenici İşi Yapmadan parasını mı? Alacak.

Maltepe Belediye Başkanlığından İddialarla ilgili Kamuoyu adına cevap bekliyoruz."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.