Harmandalı'yı Ümraniye faciası mı bekliyor? Muhtar Kazar, Gökçe ve Devran'ı metan gazı patlaması olacak diye uyarıyor...

Harmandalı'yı Ümraniye faciası mı bekliyor? Muhtar Kazar, Gökçe ve Devran'ı metan gazı patlaması olacak diye uyarıyor...

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, dibindeki tehlikeyi muhtar Dursunali Karar gibi göremiyor mu?

A+A-

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursunali Kazar, "artık canıma tak dedi" deyip, Harmandalı çöplüğünün gerçeğini çektiği video ve yaptığı paylaşımla gözler önüne serdi.

Muhtar Kazar, Harmandalı çöplüğündeki kaymaların depremden, heyelandan olmadığını tam tersi metan gazı sıkışmasından olduğunu öne sürüyor...

Muhtar Kazar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Çevreden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran'ı, sahte raporlarla İzmir Valiliği, Çiğli Kaymakamlığı ile İl Şehircilik ve Çevre Müdürlüğünü kandırmakla suçluyor! 

Çektiği video ile Gökçe ve Devran'ın gerçekleri sakladığını öne süren muhtar Kazar, delillerin yok olmaması için canlı yayın video çekimini yaptığının altını çiziyor! 

Ümraniye faciasına dikkat çeken muhtar Kazar, canlı yayın videosunda dağın adeta şehre doğru kaydığını belirtiyor.

Muhtar Kazar, can kaybı, Harmandalı Ümraniye olmasın diye feryat ederken, başta Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu feryatlara ne zamana kadar kulaklarını tıkayacaklar?

İŞTE CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARI DURSUNALİ KAZAR'IN HARMANDALI PAYLAŞIMI VE VİDEOSU:

 ADETE DAĞ ŞEHRE DOĞRU AKIYOR

Menemen Harmandalı Köseler Mevkii İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1992 yılında açık çöp alanı olarak kullanılmaya başladı. Uzun yıllar bu bölgeye İzmir’in evsel atıkları, sanayi atıkları, hastane atıkları, arıtma çamurları, hayvan leşleri, pil vb. atıklar, döküldü. Sonunda öyle bir hale geldi ki, alan insanların sağlığını tehlikeye sokmaya, çöplüğün dayanılmaz kokusu koskoca Menemen Ovası’na yayılmaya başladı, çekilmez hal aldı. Duruma tepki gösteren bölge halkı Harmandalı Çöplüğü’nün kapatılması için uzun yıllar süren mücadeleler verdi. Sonunda halkın tepkisi karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında alana bir katı atık depolama tesisi kurmak zorunda kaldı. Açık alana çöp ve tıbbi atık dökülmesinin önüne geçildi.

Ancak; sorunlar bitmedi. Uzun yıllar biriken çöp atıklarının bulunduğu alandan kimyasal gaz çıkışı (metan gazı) başladı. Gaz çıkışının tehlikesini önlemek üzere İ.B.Ş.Belediyesi, sondajla alandaki gazı çekmeye başladı. Ancak bu defa da, yüzlerce dekar alanda derinliği 4-5 metreye varan derin yarıklar oluşmaya ve toprak kayması oluşmaya başladı. İşin tehlikeli yanı bu alanın aşağısında yerleşim bölgesinin bulunması. Adeta dağ şehre doğru akıyor. Fakat; hiçbir önlem alınmamış. Bölge de insanlar dolaşıyor, hayvanlarını otlatıyor. Dağın eteğinde bir ev yarılmalar ve toprak kaymaları yüzünden yıkılacak duruma gelmiş ve muhtarlığın girişimleriyle boşaltılmış. TEDAŞ alana iki adet yüksek gerilim direği dikmiş. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursunali Kazar’ın açıklamasına göre bu direklerden birinin dikildiği alanda toprak kayması yaşanınca TEDAŞ direğin yerini değiştirmiş ancak yine direği bu tehlikeli alanda başka bir yere dikmiş. Şu an bu dikilen direklerin bulunduğu alanda da toprakta yarılmalar ve kaymalar meydana gelmiş ve yüksek gerilim hattı direklerinin ayaklarının altında çökmeler meydana gelmiş. Çöp alanından yerleşim bölgesine doğru çöp suları derecikler oluşturmuş aşağıya doğru akmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursunali Kazar durumun beş mahalle muhtarlığı alanını etkilediğini söylüyor. Konuyla ilgili Kaymakamlık ve Belediyeler nezdinde girişimlerde bulunmuş. Alana Kaymakam ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin gelmesini sağlamış. Ancak; yetkililere soru soran ve şikayetini dile getiren bir yurttaşa B.Ş.Belediyesi Gn. Sekreteri Buğra Gökçe tarafından hakaret edildiğini ve “provakatör” olarak suçlandığını söylüyor muhtar. Muhtar Dursunali Kazar taleplerini şöyle dile getiriyor:

Bizim tek isteğimiz burada doğru düzgün bir bilimsel çalışma yapılsın. Bu dağ üzerimize doğru akıyor. Neden? Alanda, içine insan düşecek büyüklükte devasa yarıklar oluştu. Belediye yukarıda, eski çöp alanında meydana gelen yarıklara taş basarak kapatmaya çalışıyor. Ancak, toprak başka yerlerden yarılıyor. Doğru düzgün alınan hiçbir önlem yok. Aşağıda evler var, hatta yeni inşaatlar yapılıyor. Ne zaman bir önlem alınacak. İlla bir felaket yaşanması mı gerekiyor diye tepki gösteriyor. Duyarlılık ve sorunumuza gerçekçi bir açıklama ve çözüm bekliyoruz. Gerekirse yine bölge halkı olarak birleşerek mücadele edeceğiz. Nasıl, uzun yıllar mücadele ederek de olsa açık alana çöp dökülmesini engelleyip, çöp tesisi yapılmasını sağladıysak, elbette bu soruna bir çözüm bulunana kadar mücadele etmekten de geri durmayacağız. İstiyoruz ki, kimsenin başı ağrımadan ve bir felaket yaşanmadan sorunumuza bir çare bulunsun.

Gerçekten de fotoğraflarda görüleceği gibi alanda dolaşmaya bile korkuyorsunuz. Korku filmi gibi ya şimdi toprak yarılırsa, bir toprak kayması olursa diye düşünmeden edemiyorsunuz.

Aşağıdaki linki tıklayınız!

MUHTAR KAZAR GELİYORUM DİYEN FACİANIN VİDEOSUNU DA PAYLAŞTI!

Ümraniye'de bunlar yaşanmıştı:

1993 yılının 28 Nisan’ında Ümraniye’de Hekimbaşı’nın çöplük olarak kullanılan alanında büyük bir facia yaşandı. İstanbul’un Anadolu Yakası’ndan toplanan çöplerin depolandığı açık arazide, sabah saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Hemen ardından, yanardağdan püsküren lavlar gibi akan binlerce ton çöp, Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki derenin kenarında bulunan gecekonduların üzerine kabus gibi çöktü. 11 gecekondunun ortadan kaybolduğu korkunç olayda, büyük bir alanı kaplayan çöpler, tam 39 kişiyi yuttu.

anannad.png

163237597-4447140321969791-4479757450061883850-n.jpg

163295470-4447139605303196-5171233525694672116-n.jpg

163397652-4447140575303099-6752982308387012301-n.jpg

163795872-4447139851969838-5189443027579086204-n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum