Göztepe, uzatma bölümünde bulduğu golle Sivasspor'u 3-2 mağlup etti

Göztepe, uzatma bölümünde bulduğu golle Sivasspor'u 3-2 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Göztepe, konuk ettiği Net Global Sivasspor'u 3-2 mağlup etti.

A+A-

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ali Şansalan, Bahtiyar Birinci, Yusuf Bozdoğan

Göztepe: Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, İsmail Köybaşı (Dk. 73 Ahmed Ildız), Djalma Silva, Tijanic (Dk. 59 Matsuki), Isaac Solet (Dk. 73 Nielsen), Dennis (Dk. 90 Victor Hugo), Nazım Sangare, Juan (Dk. 73 Fofana), Romulo

Net Global Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli (Dk. 46 Bekir Turaç Böke), Radakovic (Dk. 61 Turgunboev), Sundberg, Uğur Çiftçi, Rodrigues, Moutoussamy (Dk. 82 Bieganski), Charisis, Balde (Dk. 46 Menig), Camara, Koita (Dk. 24 Pritchard)

Goller: Dk. 6 Romulo, Dk. 10 Isaac Solet, Dk. 90+4 Fofana (Göztepe), Dk. 55 Uğur Çiftçi, Dk. 57 Menig (Net Global Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 50 Sundberg, Dk. 87 Menig (Net Global Sivasspor), Dk. 79 Dennis, Dk. 90+3 Romulo, Dk. 90+6 Heliton (Göztepe)

Müsabakanın 3. dakikasında Dennis'in ceza sahası dışında attığı şutta top yandan dışarı çıktı.

6. dakikada Göztepe öne geçti. Sağ kanattan kullanılan taç atışından sonra ceza sahası içinde Juan ve Isaac Solet'in kafayla aktardığı topla buluşan Romulo, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

10. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Tijanic'in pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Solet, topla ilerledikten sonra ceza sahasına girerken kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

İlk 45 dakikalık bölüm Göztepe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

Karşılaşmanın 55. dakikasında Sivasspor farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan Pritchard'ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkteki Uğur Çiftçi'nin şutunda top ağlara gitti: 1-2.

57. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Hızlı gelişen Sivasspor atağında Pritchard'ın pasıyla topla buluşan Menig ceza sahasına girmeden attığı şutta meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.

90+4. dakikada Göztepe bir kez daha öne geçti. Ani gelişen Göztepe atağında Romulo'nun pasıyla topa hareketlenen Fofana ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-2.

Müsabaka Göztepe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Göztepe, uzatma bölümünde bulduğu golle Sivasspor'u 3-2 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'de konuk ettiği Net Global Sivasspor karşısında skorun 2-0'dan 2-2 olmasını engelleyemeyen Göztepe, uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 3-2 yendi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Göztepe, ilk 10 dakikada Romulo Cardoso ve Isaac Solet'in golleriyle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda 55. ve 57. dakikalarda Uğur Çiftçi ve Queensy Menig'le goller bulan Net Global Sivasspor 2-2 eşitliği sağladı. 90+4. dakikada David Fofana ile bir gol daha bulan Göztepe müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Ligde geçen hafta deplasmanda 3-1 öne geçtiği müsabakada Samsunspor'a 4-3 yenilen Göztepe, Sivasspor karşısında 2-0 üstünlüğünü koruyamasa da karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı.

Sarı-kırmızılı ekipte Isaac Solet ve David Fofana ilk gollerini atarken, Romulo 4. golüne ulaştı.

Bu sezon 3. galibiyetini alan Göztepe puanını 12'ye çıkardı. Net Global Sivasspor ise 8 puanda kaldı.

Göztepe'de bu sezon 4. kez sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Anthony Dennis, 9. haftadaki İkas Eyüpspor maçında forma giyemeyecek.

Göztepe-Sivasspor maçının ardından

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov: "Biz genç bir takımız, hatalarımızın üzerine çalışmayı kesinlikle devam etmemiz gerekiyor"
"Her şeye rağmen ben Süper Lig'in en iyi futbol oynayan takımlarından biri olduğumuzu düşünüyorum"

Trendyol Süper Lig'de konuk ettiği Net Global Sivasspor'u 3-2 mağlup eden Göztepe'nin teknik direktörü Stanimir Stoilov, "Biz genç bir takımız, hatalarımızın üzerine çalışmayı kesinlikle devam etmemiz gerekiyor." dedi.

Stoilov, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, galibiyeti hak ettiklerini belirtti.

Geçen hafta Samsunspor maçında son dakikalarda yedikleri golle kaybettiklerini hatırlatan Stoilov, bugünkü karşılaşmaya çok iyi başladıklarını ve skoru arttıracak fırsatları da bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini söyledi.

Stoilov, ikinci yarıda hem konsantrasyonlarını hem de öz güvenlerini kaybettikleri 15 dakikalık bölümde skorun 2-2'ye geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Son dakikada bulduğumuz golle maçı kazandık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Biz genç bir takımız, hatalarımızın üzerine çalışmayı kesinlikle devam etmemiz gerekiyor. Defansif anlamda hatalar yaptık. Bunlarla ilgili önemli çalışmalar yapacağız. Ama aynı zamanda da hücumda bire birlerde 6-7 önemli gol kaçırdık. Burada da çalışmaya devam etmemiz gerekiyor ama belirttiğim gibi biz genç bir takımız. Bu oyuncuların uyum içerisinde beraber adaptasyon içerisinde çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Bununla ilgili sıkı çalışmaya devam edeceğiz."

Savunmada son 2 maçta 6 gol yediklerini hatırlatan Stoilov, "Bu benim için bir hayal kırıklığı, böyle olmaması gerekiyor ama aynı zamanda önde fazla gol atıyoruz. Geçen hafta 3 gol, bugün 3 gol ama evinizde olsun ya da deplasmanda 3 gol bulduğunuz zaman kesinlikle o maçı kazanmanız gerekir. Kesinlikle kaybedemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Stoilov, geçen haftaki Samsunspor maçında olduğu gibi bugün de skor üstünlüğünün koruyamadıklarının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Ben bunun nedeninin psikolojik olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak da savunmada böyle basit goller yememeliyiz. Bu yüzden savunmada sıkı bir şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Üçüncü neden olarak genç bir takım olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu lige baktığınızda tecrübesiz bir takımız diyebiliriz belki de ama aynı zamanda geçen hafta olsun, bu hafta olsun üçer gol attık, maçlarda çok fazla gol bulabiliyoruz. Süper Lig'de bir maçta iki, üç gol bulmak bu gerçekten önemli. Bugün kazanamasak bile ben aslında oynanan oyundan kesinlikle mutlu olacaktım. Samsun maçından fark buydu. Aslında çünkü orada kazansaydık bile ben mutlu olmayacaktım oynanan oyundan dolayı."

Taraftarlara da teşekkür eden Stoilov, "Bugün son dakikaya kadar takımı inanılmaz bir şekilde desteklediler ve öne ittiler. Onların da bu galibiyette çok fazla katkısının olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Stoilov, ilk 8 haftada daha şanslı olsalar daha fazla puan toplayabileceklerini vurgulayarak, "Bu süreci genç takımımızın geliştiği süreç olarak değerlendirebiliriz. Takımın genelinin yaş ortalaması gerçekten genç. Her şeye rağmen ben Süper Lig'in en iyi futbol oynayan takımlarından biri olduğumuzu düşünüyorum. Bu yüzden her maçımızda taraftarlarımız stadı dolduruyorlar ve takımını sonuna kadar destekliyorlar." şeklinde görüş belirtti.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: "Bugünün iyi tarafı reaksiyonu iyi vermiş olmamız, kötü tarafımız da bu dakikaya kadar mücadele edip buradan puansız dönmek, açıkçası bizim için üzüntü verici"

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Göztepe'ye 3-2 yenilen Net Global Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "Bugünün iyi tarafı reaksiyonu iyi vermiş olmamız, kötü tarafımız da bu dakikaya kadar mücadele edip buradan puansız dönmek, açıkçası bizim için üzüntü verici." dedi.

Uygun, karşılaşmadan sonra yaptığı değerlendirmede, ilk 10 dakikalık bölümde yaptıkları hatalarla 2-0 geriye düştüklerini söyledi.

Sakatlıktan yeni çıkan oyuncuların istedikleri performansı sergileyemediğini belirten Uygun, şöyle konuştu:

"Taç atışı gibi çalıştığımız pozisyonlardan yediğimiz gol bize açıkçası yakışmadı. İkinci yarı tam tersine oyun sistemimizi, taktiğimizi değiştirdik. İkinci yarıda çok iyi oynayan, gol pozisyonlarına girip 2 gol atan ve goller kaçıran bir Sivasspor vardı. 96. dakikada da gene kendi ayağımızdaki bir topu uzaklaştıramadığımız bir anda gol yiyerek mağlup olduk. Bugünün iyi tarafı reaksiyonu iyi vermiş olmamız, kötü tarafımız da bu dakikaya kadar mücadele edip buradan puansız dönmek, açıkçası bizim için üzüntü verici."

Uygun, milli maç arasını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini, Rey Manaj'ın uzun süre takımdan uzak kalacak olmasının kendilerinin dezavantaj olduğunu ayrıca Bangaly Koita'nın da bugün sakatlandığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.