Göztepe: 2 - Sipay Bodrum FK: 0

Göztepe: 2 - Sipay Bodrum FK: 0

Trendyol Süper Lig

A+A-

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Deniz Caner Özaral, Serkan Olguncan

Göztepe: Lis, Nazım Sangare (Dk. 90+2 İsmail Köybaşı), Bokele, Heliton, Taha Altıkardeş, Djalma Silva, Tijanic (Dk. 80 Ahmed Ildız), Dennis, Solet (Dk. 72 Doğan Erdoğan), Juan (Dk. 72 Kubilay Kanatsızkuş), Romulo (Dk. 90+2 Koray Günter)

Sipay Bodrum FK: Diogo, Üzeyir Ergün, Herelle (Dk. 19 Celustka), Ali Aytemur, Cenk Şen, Gökdeniz Bayrakdar (Dk. 56 Kenan Özer), Samet Yalçın (Dk. 46 Obekpa), Musah Mohammed, Dimitrov, Fredy (Dk. 77 Haqi Osman), Puscas (Dk. 77 Celal Dumanlı)

Goller: Dk. 16 Romulo, Dk. 41 Djalma Silva (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 20 Bokele, Dk. 33 Dennis, Dk. 37 Nazım Sangare, Dk. 81 Heliton (Göztepe), Dk. 65 Cenk Şen (Sipay Bodrum FK)

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında ev sahibi takımın taraftarlarının cezası nedeniyle izleyemediği maçta Göztepe, Sipay Bodrum FK'yi 2-0 yendi.

aa-20240831-35534539-35534531-goztepe-sipay-bodrum-fk.jpg

Müsabakanın 55. dakikasında Fredy'nin sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktası yakınında topla buluşan Puscas'ın şutunda kaleci Lis, topu uzaklaştırdı. Cenk'in pasıyla topa tekrar sahip olan Puscas'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

84. dakikada Doğan'ın ceza sahasından attığı sert şutta kaleci Diogo, topu kornere uzaklaştırdı.

Karşılaşmayı Göztepe 2-0 üstün bitirdi.

aa-20240831-35534539-35534537-goztepe-sipay-bodrum-fk.jpg

Göztepe, Bodrum FK'yi 2-0 yenerek bu sezon ilk galibiyetini aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Sipay Bodrum FK'yi 2-0 mağlup eden Göztepe, ligdeki ilk 3 puanına ulaştı.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ilk yarısını Romulo ve Djlama Silva'nın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Göztepe, müsabakayı da bu skorla üstün bitirdi. Göztepe puanını 6'ya çıkarırken, Sipay Bodrum FK 3 puanda kaldı.

Göztepe'de Romulo, bu sezon 2. golüne imza atarken, takımının ilk golünü asistini yapan Djalma Silva sarı-kırmızılı formayla ilk gol sevincini yaşadı. Djalma Silva kapılarını 26 Ocak 2020'de açan Gürsel Aksel Stadı'nda gol atan 50. sarı-kırmızılı futbolcu oldu.

Göztepe'den ilk galibiyet

Lige iki sezon aradan sonra tekrar dönen Göztepe ilk 3 hafta sırasıyla Antalyaspor (0-0), Fenerbahçe (2-2) ve Corendon Alanyaspor'la (1-1) berabere kaldıktan sonra ilk galibiyetini Sipay Bodrum FK karşısında aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligden düştüğü 2021-2022 sezonunun son 15 haftası dahil, Süper Lig'de 18 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Göztepe, ligde 2. haftadaki Fenerbahçe maçı nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası aldığı için Sipay Bodrum FK karşısında taraftar desteğinden mahrum oynadı.

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği ligde ilk 2 haftayı puansız kapattıktan sonra geçen hafta Tümosan Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Sipay Bodrum FK, İzmir deplasmanından puan çıkaramadı.

aa-20240831-35534782-35534780-goztepe-sipay-bodrum-fk-maci-sonrasi.jpg

Göztepe-Bodrum FK maçının ardından

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov: "İlk 4 maça baktığımızda iyiyiz diyebiliriz ama bu kesinlikle bana göre yeterli değil"

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Sipay Bodrum FK'yi 2-0 mağlup eden Göztepe'nin teknik direktörü Stanimir Stoilov, "İlk 4 maça baktığımızda iyiyiz diyebiliriz ama bu kesinlikle bana göre yeterli değil." dedi.

Stoilov, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, taraftarlarının yanında olmadığı için sadece yüzde ellilerinin sahada olduğunu söyledi. Böyle bir cezanın tekrarlanmamasını umduğunu aktaran Stoilov, şöyle konuştu:

"Böyle bir atmosferde oynadığımız için gerçekten mutlu değiliz ama galibiyetten ötürü mutluyuz. Çünkü bizim adımıza gerçekten çok önemli bir galibiyetti ve bunu kesinlikle hak ederek kazandık. Maça çok dinamik, agresif ve organize bir şekilde başladık ve bununla beraber istediğimiz golü bulduk. Bodrum da iyi bir takım. Onlar da ikinci yarıya iyi başladılar. Birkaç gol kaçırdılar. Biz de ikinci yarı goller kaçırdık. Sahada bugün gerçekten güzel şeyler gördük takımım adına ama aynı zamanda da geliştirmemiz gereken birçok nokta var."

Stoilov, milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra oynanacak haftayı maç yapmadan geçeceklerini hatırlatarak, "Bu bizim için aslında iyi değil ama biz bunu kesinlikle daha iyi olmak, gelişmek için kullanmalı ve takımın daha fazla beraberlik içinde olması için kullanmalıyız. Çünkü şu anda takıma yeni katılan oyuncularımız var. Onları takıma adapte olması için bu süreyi kesinlikle iyi geçirmemiz gerekiyor." dedi.

Daha rekabetçi bir ortamda çalışmayı sürdüreceklerini aktaran Stoilov, "İlk 4 maça baktığımızda iyiyiz diyebiliriz ama bu kesinlikle bana göre yeterli değil. Çünkü bizim hedefimiz daha önce söylediğim gibi Avrupa'ya gitmek. Bu benim hayalim, bunun için her şeyi yapmamız gerekiyor. Oyuncularımız her zaman gelişmesi ve bu koyduğumuz hedefe ulaşmak için savaşmaları gerekiyor." diye konuştu.

Stoilov, takıma bir hücum oyuncusunun daha katılabileceğini belirterek, "Kadrodaki tüm oyuncularımı seviyorum ve kimsenin ayrılacağını sanmıyorum ama iyi bir teklif gelirse belki böyle bir satış da olabilir. Ama şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Aynı zamanda bir oyuncunun daha gelme ihtimali var. Ben normalde antrenmanlarda kaleciler hariç 20 oyuncudan fazla oyuncuyla çalışmayı sevmiyorum. Çünkü her pozisyonda maksimum 2 oyuncunun olması gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

aa-20240831-35534759-35534757-goztepe-sipay-bodrum-fk-maci-sonrasi.jpg

Sipay Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir: "Buradan gerekli dersleri çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz"

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Göztepe'ye 2-0 yenilen Sipay Bodrum FK'nin teknik direktörü İsmet Taşdemir, "Buradan gerekli dersleri çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Taşdemir, müsabakadan sonra yaptığı değerlendirmede, kendileri için kötü bir maçın geride kaldığını belirterek, "Özellikle ilk yarı çok uzun süredir böyle bir oyun hatırlamıyorum. Bize yakışmayan, çalıştığımız hiçbir şeyi yapamadığımız dolayısıyla Göztepe'nin çok daha iyi oynadığı, çok istekli olduğu bir ilk yarı oynadık. İkinci yarı oyunu biraz dengelemeye çalıştık. Dengeledik gibi olduk ama belki bulduğumuz pozisyonu golle sonuçlandırabilseydik farklı bir ikinci yarı olabilirdi." dedi.

Özellikle ilk yarıdaki oyunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Taşdemir, "Buradan gerekli dersleri çıkararak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Taşdemir, transfer çalışmalarının devam ettiğini ancak aralarına çok yeni isim katılmayacağını belirterek, "Bizim bir kulüp politikamız var. Bu politika doğrultusunda ilerliyoruz. Daha işin içine girecek genç oyuncularımız var, dolayısıyla 4 maçta 3 mağlubiyet aldık, hemen 3-5 tane transfer yapalım düşüncemiz yok." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.