Gönen Orhan'ın Kuşadası Güvercin Masa vurgununa yargı yolu!

Gönen Orhan'ın Kuşadası Güvercin Masa vurgununa yargı yolu!

Güvercin Masa İhalelerini büyüteç altına alan müfettişler, 4 ihalede yaptıkları incelemede usulsüz ödeme ve görevi kötüye kullanma gibi suçların oluştuğunu belirledi. 

A+A-

Kuşadası Belediyesi'nin Güvercin Masa için açtığı ve toplam maliyeti 3.3 milyon lirayı bulan 4 ihaledeki usülsüzlük iddialarının savcılık tarafından soruşturulmasını önlemek için yaptığı hamle boşa çıktı.

Bölge İdare Mahkemesi, 4 Belediye görevlisi adına soruşturmanın iptali için yapılan itirazı reddetti. Müfettiş raporlarını inceleyen mahkeme, dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na havale etti.

Güvercin Masa İhalelerini büyüteç altına alan müfettişler, 4 ihalede yaptıkları incelemede usulsüz ödeme ve görevi kötüye kullanma gibi suçların oluştuğunu belirledi. 

Rapor üzerine Kuşadası Kaymakamlığı 16 Mart tarihinde Belediye Görevlileri Kadriye Balıkçı, Eşber Okayer, Derya Dağıstan, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun hakkında soruşturma izni verdi.

Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Derya Dağıstan taşeron işçi olduğu için dosyası ayrılırken, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in dosyası da yasa gereği İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.

Kuşadası Kaymakamlığı’nın izni ile haklarında soruşturma açılan belediye çalışanları Kadriye Balıkçı, Eşber Okayer, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın damadı avukat Umut Yaşar’a vekalet vererek soruşturmanın durdurulması için İzmir Bölge İdare Mahkemesinde dava açtı.

Ancak müfettiş raporlarını inceleyen İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte yeterli ve makul şüphenin bulunduğuna hükmederek, itirazın reddine dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Gönen Orhan'ın Güvercin Masa İhalelerinden sorumlu olan görevlilerin yargılanmalarının önünü açtı!

İŞTE GÖNEN ORHAN'A VERİLEN 4 İHALENİN BELGESİ:

adsiz111.jpgadsiz1111.jpgadsiz11111.jpgadsizvvv.jpg

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, önceki Kuşadası Belediye Başklanı Özer Kayalı döneminde 60 bin TL harcanarak oluşturulan "Güvercin Masa"ya destek alımı yoluna gitti ve Gönen Orhan'a ait Ceren Tanıtım Organizasyon şirketi bu ihalelere katıldı. 

Gönen Orhan'ın Haziran 2019'da yapılan açık ihaleyi 933 bin, Mart 2020'de pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi 445 bin, Ocak 2020'de yine pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi de 285 bin lira teklif vererek kazandı.

Ceren Tanıtım şirketi Nisan 2020'de açık usulde düzenlenen "Halkla ilişkiler, iletişim, süreç yönetimi koordinasyon projesi yürütülmesi" ihalesini de 1 milyon 670 bin liralık teklifiyle aldı.

Gönen Orhan'a ait şirketin kazandığı ihaleler ile ilgili usulsüzlük/yolsuzluk iddiaları gündeme geldi!

Yolsuzluk iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Veysel Çiftçi, hazırladığı raporu Kuşadası Kaymakamlığı'na sundu. Raporda, şirketin ihaleye girme yeterliliği taşımadığı ve belediye tarafından düzenlenen "zeyilname" ile şirketin ihaleye katılmasına olanak sağlandığı, ayrıca verilen işlerin yapıldığı konusunda belge olmadan şirkete ödeme yapıldığı gibi iddilara yer verildi.

Kaymakamlık, bu nedenle sorumluluğu bulunan belediye çalışanları Kadriye Balıkçı, Eşber Okayer, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun hakkında soruşturma izni verdi ve bu isimler de soruşturmanın durdurulması için İzmir Bölge İdare Mahkemesinde dava açmışlardı.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte yeterli ve makul şüphenin bulunduğuna hükmederek, itirazın reddine, dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi.

Bu kararla birlikte Gönen Orhan'ın Güvercin Masa İhalelerinden sorumlu olan görevlilerin yargılanmalarının önü açılmış oldu.

İŞTE MAHKEMENİN KARARI: 

kusadasi.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.