Gökçe’ye Foça’da sivrisinek tepkisi: Sivrisinekleri bile öldürmedi

Gökçe’ye Foça’da sivrisinek tepkisi: Sivrisinekleri bile öldürmedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geride kalan 4.5 yıllık süreçteki kötü yönetimi, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi Soyer’den boşalacak koltuğa talip olan CHP adaylarını da zor durumda bıraktı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geride kalan 4.5 yıllık süreçteki kötü yönetimi, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi Soyer’den boşalacak koltuğa talip olan CHP adaylarını da zor durumda bıraktı. Önceki gün propaganda çalışması için Foça’ya giden CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Buğra Gökçe’ye vatandaşlardan sivrisinek tepkisi geldi. İsminin Faruk Kırım olduğu öğrenilen bir vatandaş İzmir Büyükşehir Belediyesinden hizmet alamadıklarını belirterek, “Bu adam sivrisinekleri bile öldürmedi” dedi. Kırım’ın çıkışı karşısında kısa süreli şok yaşayan Gökçe, “Ben buraya adaylık için geldim” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl sivrisinekle mücadelede sınıfta kalınca başta Foça olmak üzere denize sahili olan birçok ilçede insan sağlığı açısından büyük risk oluşturan Aedes türü sivrisinek istilası yaşanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bir televizyon kanalında sivrisinek şikayetlerini trol saldırısı olarak nitelendirmişti.

0x0-gokceye-focada-sivrisinek-tepkisi-sivrisinekleri-bile-oldurmedi-1702381515449.webp

0x0-gokceye-focada-sivrisinek-tepkisi-sivrisinekleri-bile-oldurmedi-1702381515841.webp

752x395-gokceye-focada-sivrisinek-tepkisi-sivrisinekleri-bile-oldurmedi-1702381501141.webp

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geride kalan 4.5 yıllık görev süresi boyunca sergilediği kötü yönetim, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi Soyer'in koltuğuna göz diken başkan aday adaylarını da zor durumda bıraktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısıyken 1 Aralık'ta görevinden istifa edip CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığı için başvuruda bulunan İzBB eski Genel Sekreteri Buğra Gökçe önceki gün gittiği Foça'da kelimenin tam anlamıyla büyük şok yaşadı.

SİVRİSİNEKLERİ BİLE ÖLDÜRMEDİ

İlçe teşkilatı ile bir araya gelen Buğra Gökçe'ye isminin Faruk Kırım olduğu belirtilen bir vatandaştan sivrisinek tepkisi geldi. İlçe teşkilatının karşılama töreninde konuşan Faruk Kırım isimli vatandaş, İhsan Alyanak, Yüksel Çakmur, Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu gibi geçmiş dönemlerde büyükşehir belediye başkanlığı yapan isimlerin İzmir'e çok ciddi hizmetleri olduğunu hatırlatıp isim vermeden Soyer'e yüklendi. "Bu adam burada sivrisinekleri bile öldürmedi" diyen Kırım'a İzBB aday adayı Buğra Gökçe "Eleştiriyi öyle yapmayalım" diyerek müdahale etti. Bunun üzerine Kırım: "Peki nasıl yapalım. Ben 77 yaşındayım. Nasıl yapalım. Bir kişi hizmet veremiyorsa nasıl yapalım. İnşallah onlar gibi olmazsın" diye karşılık verdi. Kırım'ın beklenmeyen çıkışı karşısında şok yaşayan Gökçe de Foça'ya adaylık için geldiğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Foça'da yaşananlar sosyal medyada da gündem oldu. foçadasondakika isimli bir instegram adresinden paylaşılan görüntülerin altına yorum yapan çok sayıda vatandaş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye bürokratlarına tepki gösterdi.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI

COMERT SONGUR

Eleştiriye açık olmak lazım. Biz halk olarak bizi temsil edecek kişiyi arıyoruz. Seçildikten sonra dalga geçen yüzümüze dahi bakmayan başkan istemiyoruz.

DEMET DEMİRAĞLI

Halk tarafından seçildi. Halkın eleştiri hakkı da var tabii ki. Amca çok haklı. Bu sene özellikle sinekler yüzünden onca insan ve bizler hastanelik olduk. Sineklerle mücadele veremedi. Katılıyorum.

BABAOĞLU HAFİZE

Amcam yerden göğe kadar haklı. Eğer o makama oturduysan eleştirilere açık olman lazım sayın başkan…

ZETUN SEVİLEN

Belediye başkanı halka hizmet için seçilir. Maalesef yok.

NERİMAN YAŞAR

Pislikten, hizmetsizlikten şikayet ederler ama yine de oy verirler. İçler acısı Foça'nın durumu. Altyapı bile yok ama CHP var yetmez mi"

ESENGÜL İLMAN

Halk tarafından seçilmiş olanı eleştiri hakkı halkındır. Aksini diyen biraz eğitim alsın. Eleştirilemeye tahammülü olmayan aday adayı bile olmayacak. Kimse dingonun ahırını yönetmiyor. Açıklarını dile getirip şikayet edip sesimizi çıkartmazsak eskinin Teksasına döner ki Teksas günlerini de gördük.

ERTAN GÜRCANER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.