GERÇEKTEN "ARAMIZDA ÇOK ÖNEMLİ BİR UÇURUM VAR" MI?

GERÇEKTEN "ARAMIZDA ÇOK ÖNEMLİ BİR UÇURUM VAR" MI?

GERÇEKTEN "ARAMIZDA ÇOK ÖNEMLİ BİR UÇURUM VAR" MI?

A+A-

ALİ RIZA AVCAN-KENT STRATEJİLERİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer'in 21 Ocak 2021 tarihinde "Bir Başka Tarım Mümkün" vizyonu ile Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde açıkladığı yeni dönem tarım hizmetlerinin 2021-2024 dönemindeki uygulanabilirliği ile sürdürülebilirliğinin mümkün olup olmadığını inceleyip araştırdığım çalışmalara halen devam ediyorum. Sanırım bu hafta içinde ya da en kötü ihtimalle önümüzdeki hafta başında 7-8 bölümden oluşan yazı dizisini sırayla yayınlamaya başlayacağım. 
Şimdi ise bu 7-8 bölümden oluşan dizinin fragmanı niyetine farklı tarihlere ait iki ayrı video parçasını, birleştirilmiş tek bir video olarak paylaşmak istiyorum.

İzleyeceğiniz videonun ilk bölümü CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in 9 Mart 2019 tarihinde 2. Cemre adıyla Ödemiş'te düzenlediği toplantının son kısmında söyledikleri ile ilgili. 
Tunç Soyer konuşmasının son bölümünde İzmir'le ilgili tarım projelerini, AKP adayı Nihat Zeybekçi'nin söylediğinin aksine şirketler ve holdingler eliyle değil; kooperatifler eliyle çözeceğini ve bu hususun iki aday arasındaki farkı gösteren bir uçurum niteliğinde olduğunu söylüyor.

Videonun ikinci kısmı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer'in 21 Ocak 2021 tarihinde, 2021-2024 döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayacağı "Bir Başka Tarım Mümkün" vizyonunun tanıtımı amacıyla Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda söyledikleri ile ilgili.
Mustafa Tunç Soyer, bu yeni konuşmasında ise belediye tarafından yerine getirilecek tarım hizmetlerinin omurgasını, bu iş için kurulmuş olan Baysan A.Ş. isimli belediye şirketinin oluşturduğunu söylüyor.
Bu iki konuşmanın yapıldığı tarihler arasında tamı tamamına 1 yıl 10 ay 12 günlük bir süre var; ama, anlaşılan o ki, Tunç Soyer'in kullandığı sembol üzerinden AKP ile CHP arasındaki uçurum bu süre içinde ortadan kalkmış, küçük üreticinin şirketler eliyle tarım işçisine dönüştürülmesi konusunda fikir birliğine varılmış gibi gözüküyor. Hele ki, İzmir tarımı ile ilgili inceleme, araştırma, plan ve program hazırlama görevinin endüstriyel tarımı savunan ve Bayer/Monsanto ve Tekfen Holding gibi uluslararası ilaç ve tohum tekellerinin üye olduğu TÜSİAD'a bırakıldıktan sonra...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.