Gel de Çiğli Belediyesini alkışlama! 399 Bin 666.67 Liradan çıktıkları ihaleyi 'pazarlık'la 399 Bin liraya düşürdüler...

Gel de Çiğli Belediyesini alkışlama! 399 Bin 666.67 Liradan çıktıkları ihaleyi 'pazarlık'la 399 Bin liraya düşürdüler...

Çiğli Belediyesi, çıktığı ihalelerle diğer CHP'li Belediyelere fark atıyor!

A+A-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın yandaşına "pazarlık" usulü ihaleler verdiğini belirtiyordu... Öztrak'ın bu açıklamasına https://www.youtube.com/watch?v=UVjAvmclvfU ulaşılabilinir.

Peki, CHP'li Belediyeler "PAZARLIK" usulü ihaleye çıkmıyorlar mıydı? Yoksa Öztrak dehşet bir konu mu yakalamıştı? 

Öztrak'ın bu ihale işlerinden ne kadar çakıp çakmadığı bir yana, buyursunlar Çiğli'ye de görsünler PAZARLIK USULÜ ihalenin kralının nasıl yapılıp yapılmadığını!

Çiğli Belediyesi Haziran 2021 ay başında "LARA GATEWAY SİSTEMİ ALINMASI" ihalesine çıkıyor... İhaleye 21 F'ten (Pazarlık Usulü) çıkılıyor... LARA GATEWAY SİSTEMİNİN ne olduğunu Google'da aradığınızda karşınıza "Ağ Geçidi" şeklinde detaylar çıkıyır... Peki, Ağ Geçidi nedir? diye sorduğunuzda da kısaca bunlar çıkıyor:             "Ağ geçidi, farklı ağ iletişim kurallarını kullanan iki bilgisayar ağı arasında veri çerçevelerinin iletimini sağlayan ağ donanımıdır. Bir başka deyişle aynı dili konuşamayan iki ağ arasında tercüman vazifesi görür."

Teknik konular bir yana, gelelim şimdi ihalenin alkışlanacak noktasına...

Çiğli Belediytesi ihale için yaklaşık maliyeti 399 Bin 666 Lira 67 Kuruş olarak belirlemiş...

İki şirket ihale için doküman almış... (İhaleye ilişkin EKAP veri tabanında doküman bulunmuyor, ulaşamadık! E posta adresimize gönderirlerse yayınlamış oluruz.)

İki şirkette ihaleye geçerli teklif sunmuş... Çiğli Belediyesi İhale Komisyonu her halde iki şirket temsilcileri ile pazarlık masasına oturmuş olmalı... Başlamışlar anan yaşı baban yaşı pazarlığa... Şirketlerden bir tanesi yaklaşık maliyet üzerinden kırım yapmaya yanaşmamış olmalı, LCR Endistürü İnşaat A.Ş. adlı şirket pazarlık masasında 666 Lira 67 Kuruşluk kırım yaparak ihaleyi kusüratsız 399 Bin TL'ye kazanmış!

Pazarlık esnasında kaç adet çay içildiğini bilemiyoruz ama, onca tantana 666 Lira 67 Kuruş için miydi demekten de kendinizi alamıyorusunuz!  

Ne hoş bir ihale olmuş değil mi?

Onca tantana 666 Lira 67 Kuruş için...

Bundan böyle "Geçiş Ağı" da kurulduğuna göre; bakalım bizde başka ihalelere...

O zaman bakalım 1.817.200,00 TL'lik kırtasiye ihalesinde neler varmışa...!

İŞTE KUSÜRATIN ORTADAN KALDIRILDIĞI O İHALE BELGESİ: 

20210818-5-49664454-68012199-raster.jpg

İhaleye ilişkin dokümanlar ne EKAP ne de ihale.com.tr veri tabanında mevcut! Bu yüzden de pazarlık usulü alınan bilgisayar "GEÇİŞ AĞI"na ilişkin malzemelerin içeriğini veremiyoruz. Çiğli Belediyesi yetkilileri, bu ihale kapsamında 399 Bin TL'ye neler aldıklarını tek tek kalem kalem gönderebilir ve alınan malzemelerin piyasa koşullarında GÜNCEL fiyatlandırılmasının da tarafımızdan yapılacağını bildiririz!

nnnn.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.