Gazeteci Önkibar'ın gündeme getirdiği "O" homoseksüel CHP'li Büyükşehir Başkanı da bugün yürüyecek mi?

Gazeteci Önkibar'ın gündeme getirdiği "O" homoseksüel CHP'li Büyükşehir Başkanı da bugün yürüyecek mi?

Gazeteci Sabahattin Önkibar'ın çektiği video da gündeme getirdiği homoseksüel CHP'li Büyükşehir Başkanı da bugün LGBTİ yürüyüşüne katılacak mı?

A+A-

a2-003.png

Gazeteci Sabahattin Önkibar, yaklaşık 5 ay öncesinde çektiği videoda, CHP'li bir Büyükşehir Belediye Başkanının "homoseksüel" olduğu iddiasını gündeme getirmişti!

İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü Komitesi, 26 Haziran Pazar günü saat 17.00’de İstanbul Beyoğlu’ndaki Sıraselviler Caddesi’nde yürüyüş çağrısında bulundu...

Peki, gazeteci Önkibar'ın gündeme getirdiği CHP'li "O" Büyükşehir Belediye Başkanı da bu yürüyüşe katılacak mı?

O VİDEOYA ULAŞMAK İÇİN

Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir seçilmez ilk ziyaretçileri arasında Genç LGBTİ+ Derneği de bulunuyordu. 

İşte 21 Mayıs 2019 tarihli o haber:  

Tunç Soyer: “LGBTİ+’ların daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım”

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer, “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

tuncsoyer-gorusme-003.jpg

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer, “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Genç LGBTİ+ Derneği, adaylık sürecinde LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Genç LGBTİ+ Derneği’nden Av. Deniz Yenikaya, Mahmut Şeren ve Barış Azar’ın katıldığı ziyarette yeni dönemde LGBTİ+’lar için belediyeyle yapılabilecek etkinlikler ve beklentiler konuşuldu.

Tunç Soyer, görüşmede “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

“LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü” imzacısı belediye başkanları
Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği (Genç LGBTİ+), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarına LGBTİ+ haklarının hayata geçirilmesindeki sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni” hazırlamıştı. Metin, 10 şehirden 27 belediye başkan adayı tarafından imzalandı. Ayrıntılı listeye buradan göz atabilirsiniz.

belediye-baskanlari-11-001.png


İmzacı adaylar içerisinde -resmi olmayan sonuçlara göre- dört aday 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak seçildi. Protokole imzacı olan başkanların listesi şöyle:

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

- Tunceli Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu

- İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin

- Tunceli Mazgirt Akpazar Belediye Başkanı Orhan Çelebi

Soyer'in haberine ulaşmak için: https://kaosgl.org/haber/tunc-soyer-lgbtilarin-daha-huzurlu-ve-mutlu-yasamasi-icin-elimden-geleni-yapacagim

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.