Gazeteci dediğin kentindeki belediyenin halk nezdinde 'Beklenti' ve 'Memnuniyet' derecesini ölçmesini bilmeli!

Gazeteci dediğin kentindeki belediyenin halk nezdinde 'Beklenti' ve 'Memnuniyet' derecesini ölçmesini bilmeli!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin halk katmanında "Beklenti" ve "Memnuniyet" derecesinin ölçme bedeli: 250 Bin TL

A+A-

Anadolu insanının sözü: "Adam olacak çocuk, b.kundan belli olur!"

İzmir'de de belediyelerden ihale/reklam almayı başaranlara da artık "gazeteci" deniliyor!

Malumunuz; 21 Ekim Gazeteciler Günü... 

Telegram Haber olarak; günün anlam ve manasına anlam katmak adına İzmir'den bir gazetecinin ihale başarısını haberleştirelim dedik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi "gel al kardeşim" dercesine tutmuş PAZARLIK usulü (Adrese teslim) cinsinden "BEKLENTİ" ve "MEMNUNİYET" verici bir anket ihalesine çıkmış!

İhaleyi alan şirket sahibinin İzmir'de çok büyük bir gazeteci olduğunu söylediler! Büyükşehir kaynakları, bu büyük gazetecinin adı, kilosu, boyu-posu hakkında bilgi vermeseler de; "tuttuğunu koparan" cinsten olduğunu belirttiler!

Fiziki bakımdan bu gazetecinin bir tutuşta ne kadarlık koparma gerçekleştirebileceği hakkında bir yorumda bulunamayacağımız gibi; 275 Bin TL bedel biçilen ve EKAP üzerinden sadece bir tek doküman alanın, sadece bir teklif verenin olduğu ve PAZARLIK Masasına oturtulduğu ihalenin de "adrese teslim" olmadığını savunmak, her halde reklam peşinde koşan gazetecilere düşecektir diye düşünüyoruz!

Ne hoş değil mi 'Gazeteciler Günü'nün anlam ve manasına denk düşecek bir rakamda 250 bin TL'lik bir bedelli anket ihalesi ile ödüllendirilmek!

Her babayiğide nasip olmaz biliyorsunuz böylesine güzel işler!

Temsil, Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinin giriş ve çıkışlarına öğle yemeklerinde yarım ekmek tavuk dönere talim edecek ve 100 TL yevmiye ile çalışacak 5-6 üniversite öğrencisi de ayarladınız mı; aha size Konak halkının MEMNUNİYET verici anket sonucu!

İlginç olan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu anketi İzmir'in 30 ilçesinde değil, 11 ilçesinde yaptırmaya kalkışmış olması!

Ne yani; Aliağa'da, Bayındır'da, Bergama'da, Beydağ'da, Çeşme'de, Dikili'de, Foça'da, Karaburun'da, Kemalpaşa'da, Kınık'ta, Kiraz'da, Menderes'te, Menemen'de, Ödemiş'te, Seferihisar'da, Selçuk'ta, Tire'de, Torbalı'da ve Urla'da yaşayanlar insan değil mi? Onların da İzmir Büyükşehir'in icraatları hakkında BEKLENTİLERİ ve MEMNUNİYET verici düşünceleri sorulamaz mıydı?

İzmir'in 19 ilçesinde yaşayanlara şimdi bu reva mı? 

Ayıp değil mi bu yaptığınız İzmir Büyükşehir Belediyesinin anket ihalecileri? Yazıklar olsun diyoruz size de başka bir şey demiyoruz!

Minik bir hesapla; 11 ilçe anketi 250 Bin TL'den gitmişse; geriye kalan 19 ilçe de 450 bin TL'den gidivermiş olsaydı, hem anketçi gazeteci hem de sizler rahat etmiş olmaz mıydınız?

En azından bizler de hem sizleri hem de anketçi gazeteciyi "Gazeteciler Günü"nde eleştirmeye kalkmaz, kutlayarak yazmış olurduk!

Gerçekten ayıp ediyorsunuz Büyükşehir'in ihale vericileri... Gerçekten ayıp ediyorsunuz... Bir dahaki anketin kapsama alanı 30 ilçe ve rakamı da 500 Bin TL 

anket.jpg

Not: Anketçinin Kocaoğlu döneminde de bu türden ihaleler aldığı, rakamın da 400 bin TL'nin üzerinde olduğu kaydediliyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.