Galatasaray, Çaykur Rizespor'u farklı geçti

Galatasaray, Çaykur Rizespor'u farklı geçti

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 yendi.

A+A-

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'un ardından Çaykur Rizespor'u da mağlup ederek 4'te 4 yaptı.

Galatasaray, RAMS Park'ta oynanan müsabakayı 3. dakikada Davinson Sanchez, 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı, 49. dakikada Gabriel Sara, 61. dakikada Dries Mertens ve 80. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın attığı gollerle 5-0 kazandı.

Sarı-kırmızılı takım, puanını 12'e çıkartarak liderliğini sürdürdü. 

İlk 2 gol stoperlerden

Çaykur Rizespor karşısında Galatasaray'ın ilk iki golünü stoperleri kaydetti.

Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Davison Sanchez, 3. dakikada takımının ilk golünü attı.

Sarı-kırmızılı takımın ikinci golünü de 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı kaydetti.

Gabriel Sara ilk golünü attı

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Gabriel Sara, sarı-kırmızılı forma altında ilk golünü Çaykur Rizespor'a attı.

Brezilyalı orta saha, 49. dakikada rakip ağları havalandırarak yeni takımıyla ilk gol sevincini yaşadı.

Barış Alper Yılmaz, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı

Çaykur Rizespor karşısında takımının son golünü atan Barış Alper Yılmaz, Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 3'e çıkardı.

Barış Alper Yılmaz, ligdeki TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor maçlarında da birer kez ağları havalandırmıştı.

Galatasaray, iki maçında 10 gol attı

Galatasaray, Süper Lig'deki son iki karşılaşmasında 10 kez topu rakip ağlarla buluşturdu.

Sarı-kırmızılı takım, ligin 4. haftasında Adana Demirspor'u 5-1, 5. haftada da Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti.

Bu sezon ilk kez kalesini gole kapadı

Galatasaray, bu sezon resmi maçlarda ilk kez kalesinde gol görmedi.

Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de de Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'dan da birer gol yedi.

İki takım da altışar oyuncu değiştirdi

Karşılaşmada iki takım da altışar oyuncu değişikliği yaptı.

Çaykur Rizespor'un Özbek futbolcu Husniddin Alikulov'un beyin sarsıntısı nedeniyle oyuna devam edemezken, kurallar gereği iki takım da fazladan birer oyuncu değiştirme hakkı elde etti.

Müsabakada hem Çaykur Rizespor hem de Galatasaray, altışar oyuncu değiştirdi.

Çaykur Rizespor, son 3 maçta 11 gol yedi

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de oynadığı son 3 karşılaşmada toplamda 11 gol yedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den 5'er gol yiyen Karadeniz ekibi, Kasımpaşa maçında da kalesinde 1 gol gördü. 

Gabriel Sara: Takıma en çok nerede yardımım dokunacaksa orada oynarım 

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 yenen Galatasaray'ın yeni transferlerinden Gabriel Sara, takımına birçok pozisyonda fayda sağlayabileceğini söyledi.

RAMS Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sara, "Ben kendimi her pozisyonda rahat hissediyorum. Takıma en çok nerede yardımım dokunacaksa orada oynarım. Atmosfer harikaydı, taraftarlar harikaydı. Bana hissettirdikleri bu duygulara karşılık vermek istiyorum." diye konuştu.

Şu anda Fenerbahçe derbisini düşünmediklerini belirten Sara, "Norwich City'de sezon başında 6 numara başlamıştım, uzun paslarla takımıma yardımcı olabilmiştim. Sezonu ise sağ kanatta bitirdim. Goller önemli ama en önemlisi takımıma yardımcı olabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Victor Osimhen'in özel bir oyuncu olduğunu anlatan Brezilyalı futbolcu, "Herkes onun hikayesini biliyor, onun gibi özel oyuncuyla oynayınca her şey kolaylaşıyor. Transfer ücretim üzerimde baskı oluşturmuyor. Burada olma sebebim futbolu seviyor olmak. İşime odaklanırsam eğer her şey yoluna girecek." şeklinde görüş belirtti.

İlk yarı

3. dakikada Galatasaray öne geçti. Sara'nın rakip yarı sahanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta, altıpas üstünde topa iyi yükselen Sanchez'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

15. dakikada Sara'nın ortasında, penaltı noktası civarında iyi yükselen Osimhen'in kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

25. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sara'nın ortasında altıpas üzerinde Abdülkerim Bardakçı'nın ayak koyduğu top filelere gitti: 2-0.

Galatasaray, maçın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

İkinci yarı 

49. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içinde kazanan Sara'nın penaltı noktası civarından sert şutunda, top filelerle buluştu: 3-0.

61. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Ön alanda yaptığı baskıyla topu rakibinden kapan Toreira, sağdan ceza sahasına bindiren Mertens'i gördü. Belçikalı oyuncunun bekletmeden uzak direğe yerden vuruşunda top ağlara gitti: 4-0.

78. dakikada Batshuayi'nin pasında altıpasın solundan Osimhen'in uzak direğe yerden şutunda, kalecinin müdahale ettiği top kornere çıktı.

80. dakikada Galatasaray farkı 5'e yükseltti. Hızlı gelişen atakta Batshuayi'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Kaan Ayhan, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı daha müsait durumda arkadan gelen Barış Alper'in önüne bıraktı. Barış Alper, gelişine vuruşla topu filelerle buluşturdu: 5-0.

Galatasaray, karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı.

Okan Buruk: "Takımıma güveniyorum ve büyük başarı elde edeceğimizi düşünüyorum"

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşmada çok fazla pozisyon vermediklerini belirtti.

Okan Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Maça iyi başladıklarına değinen Buruk, şunları kaydetti:

"Rakibimizin 5'li savunmayla başlayacağını biliyorduk. 3-4-3 ile baskıya gittik. Zaman zaman bu dizilişi, oyunu kurarken de kullandık. Rakibimiz dizilişini bozmadı ve önde fazla baskı yapmadı. Daha rahat çıkma şansımız oldu. Erken gol de bizi rahatlattı. İlk yarıda rakip oyuncuları kalemize getirmedik. İyi günlerimizden biriydi. Maçın genelinde pozisyon vermedik ve gol yemedik. Savunma hattını önde kurduğumuzda rakiplerimize üstünlük kuruyoruz. Bu maçta çok ürettik. 5-0'lık galibiyet bizim için güzel. Bir an önce salı günü oynayacağımız Gaziantep FK maçına hazırlayacağız."

"Kadromdan memnunum"

Okan Buruk, iyi bir kadroya sahip olduklarını dile getirerek, "Transferin son dönemi orta saha ile ilgili düşüncelerimiz oldu. 2-3 oyuncuya teklif yaptık. Osimhen sonrası sistem değişikliği de çok konuşuldu. Farklı tipte oyuncular düşündük. Elimizde iyi oyuncular var. Ana hedeflerimizden biri alacağımız yeni oyuncuların mevcut oyunculardan daha iyi olması. Kadromdan memnunum. İyi oyunculara sahibiz. Icardi, Ziyech ve Sallai gibi oyuncularımız olmamasına rağmen iyi bir maç geçirdik. Genç oyuncularımız da çok önemli. İyi bir kadro yapısına sahibiz. Takımıma güveniyorum ve büyük başarı elde edeceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Osimhen'in transferi sonrası çift forvetle oynamayı düşündüğünü dile getiren Buruk, "Osimhen, Batshuayi ve Icardi elinizde varken iki forvetle oynamayı düşünürsünüz. Milli takım arasında Esenler Erokspor ile oynadığımız maçta bunu denedik. Savunmada eksiktik ama en azından öndeki oyuncularımızı yerleştirdik. Tam kadro olmadığınızda çalışma süreci zor oluyor. 3-4-3 dizilişine de geçtik zaman zaman. Yunus Akgün, Esenler Erokspor maçında kanat bek oynamıştı ve o maç iyiydi. Elimizde farklı oyuncular var. 2 forvetli oynayabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Bence Mourinho negatif demek isterken pozitif demek istedi"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun "Galatasaray'a pozitif ayrımcılık yapılıyor." sözlerine değinen Buruk, "Bize önceki haftalarda negatif ayrımcılık yapıldı. Aleyhimize iki penaltı verilmedi. Öncesinde de nizami golümüz verilmedi. Bence Mourinho negatif demek isterken pozitif demek istedi." dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferine değinen Buruk, "Milli takımdaki maçından sonra ona 'Rahatlaman sana çok yaradı.' dedim. Milli takımda gösterdiği o performansı ve öz güveni orada da gösterebileceğini düşünüyorum. Kerem gibi cesur bir oyuncunun baskı olmadan istediğini yapabilmesi çok önemli. Golünü görmedim ama Galatasaraylı Türk bir oyuncunun orada olması ve gol atması sevindirici. Elimizdeki oyuncuların böyle bir performans göstermesi için çalışacağız. Sacha Boey de buradaki performansla Bayern Münih'e gitti. Bizim oyuncuları iyi hazırlamamız onları Avrupa'ya taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Jelert, yatırım yaptığımız oyunculardan"

Okan Buruk, bütün yeni transferlerin adaptasyon sürecinin olduğunu belirterek, "Oyuncuların adaptasyon süreçlerini iyi değerlendirmek lazım. Bazı oyuncular daha çabuk ülkeye uyum sağlıyor. Takıma yeni gelen iki kişi hemen adapte oldu. Jelert, bizim yatırım yaptığımız oyunculardan. Kısa vadede büyük bir şey beklemiyoruz. Onları en iyi oldukları ortamda oynatmak gerekiyor. Jelert de en kısa sürede yüzde 100 hazır hazır hale gelecek." ifadelerini kullandı.

Dries Mertens'in Çaykur Rizespor maçındaki performansına değinen tecrübeli teknik adam, "Bu sezonki en iyi maçını oynadı. Geçen sezonun son bölümünde çok iyiydi. Bu maçta o dönem performansını gördüm. Bu beni sevindiriyor çünkü çok güvendiğim bir oyuncu kendisi. Saha dışında da bize çok katkı sağlıyor. Performans artışında Osimhen'in etkisi olmuş olabilir. Sonuçta Osimhen ile birbirlerini tanıyorlar." şeklinde görüş belirtti.

İbrahim Hatipoğlu: "Osimhen hazirana kadar bizimle birlikte"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Sportif AŞ Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, başarılı bir transfer dönemi geçirdiklerini ve bunun sonucunu sahada alacaklarını söyledi.

İbrahim Hatipoğlu, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ettikleri maçın ardından RAMS Park'ta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Çok net bir galibiyet aldıklarını belirten Hatipoğlu, "Galatasaray, bugün gerçekten taraftarlarımıza güzel bir maç izlettirdi. Hem Çaykur Rizespor'u hem maçın hakemini hem de kendi oyuncularımızı kutluyorum. İki haftadır aynı skorla kazanıyoruz ve lige 4 galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni arkadaşlarımız takıma hizmet ediyor ve forma için mücadele veriyor. Birkaç antrenmanla sahaya çıkan yeni oyuncularımız, bu takıma ne kadar katkı vereceklerini gösterdi. Şampiyonluğu hak ettiğimizin sinyallerini verdik. Umarım hep güzel oynayarak, iyi mücadele ederek galibiyetler alırız." diye konuştu.

Transferlerle alakalı bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Hatipoğlu, "İleride bununla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Süreçler çok yanlış yönlendirildi ve yanlış değerlendirildi. İhtiyacımız olan bölgelere oyuncularımızı aldık. İyi bir takım olacağımıza inanıyoruz." dedi.

Napoli'den kiralık olarak takıma dahil edilen Victor Osimhen'i değerlendiren Hatipoğlu, "Osimhen dünyadaki en önemli forvet oyuncularından biri. En pahalı oyunculardan da biri. Öncelikle bu sezon Osimhen'i izlemenin tadını çıkaralım. Tüm Türk futbolseverlere Osimhen'in performansını izletelim. Kendisi hazirana kadar bizimle birlikte. Umarım onunla birlikte hem 25. şampiyonluğumuzu yaşarız ve Avrupa Ligi'nde finale yükseliriz." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray taraftarının eleştirisi bizim için önemli"

İbrahim Hatipoğlu, transfer konusunda yapılan eleştirilen hakkında, "Bizim için önemli olan yaptığımız transferlerin sonuçlarının sahada görmek. Taraftarlarımıza saygı gösteriyorum ama sosyal medyada sadece taraftarlar yok. Orada her türlü tartışmayı başlatan hesaplar var. Galatasaray taraftarının eleştirisi bizim için önemli. Ben başarılı bir transfer dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Bunun sonucu sahadaki performanslarla ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ile ilgili çıkan transfer haberleri için ise Hatipoğlu, "Icardi bu takımın başarılı oyuncusu. Şu anda sakatlık dönemi yaşıyor. Önümüzdeki sezonun sonuna kadar bizimle sözleşmesi var. Sözleşmeli bir oyuncu için bir başka kulübün hayal kurması beyhude bir iş." şeklinde görüş belirtti.

İlhan Palut: "Keşke inandığım oyunla ve önde baskıyla kaybetseydim"

Çaykur Rizespor'da teknik direktör İlhan Palut, bireysel oyuncu performanslarının iyi olmadığını söyledi.

İlhan Palut, RAMS Park'ta oynanan müsabakanın ardından düzenlenen toplantıda açıklamada bulundu.

Farklı bir formasyonla maça başladıklarını aktaran Palut, "Top Galatasaray'dayken kompakt bir savunma ve merkezi kalabalık tutan bir anlayışla oynamak istedik. En azından Galatasaray'ın baştaki temposunu düşebilmek istedik. Top bize geçerken de pas oyununu oynamayı planlıyorduk. Daha bu planı hayata geçirmeden duran toptan iki gol yedik. Sonrası kolay olmadı bizim için. Kötü bir sonuçla ayrıldık. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Önümüzdeki maç için yarından itibaren hazırlanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Maçta hep geriye doğru pas attıklarını belirten Palut, "Stoperlere 'Geriye oynamayın.' dedim. İlerideki opsiyonları da görmelerini istedim. Onu konuştuk. İleri oynamaya arada sırada çalıştık. Saha içindeki motivasyon çok önemli. Yediğimiz gol sonrası ortam işimizi zorlaştırdı. Oyuncularımız, böyle bir ortamda hata yapmak istemiyor ve daha garanti oynamak istiyor. Daha garantiye gittikçe de oyunun merkezini kaleye doğru çekiyoruz." şeklinde konuştu.

İlhan Palut, maçtan önce sistemi değiştirmeyi düşündüğünü dile getirerek, "Biz, rakip kim olursa olsun hep kendi felsefemizi ortaya koymayı amaçlıyorduk. Oyunu geride kabul eden bir yapıda olmayı hiç amaçlamadık. Hep felsefem buydu. Bir fazla merkez defans oyuncusuyla daha iyi savunma yapmıyorsunuz. Keşke inandığım oyunla ve önde baskıyla kaybetseydim. Sonuçtan sonra bunu söylemek kolay. Yenilebiliriz ama kendi felsefemizden ödün vermemeliyiz. Bir dahaki maçlar için özel savunma prensibi uygulayacağız." diye konuştu.

"Kırılganlık, yenilgilerimizin temel sebebi"

İlhan Palut, beşli savunmayla oynadıkları zaman pas bağlantılarını bulmakta zorlandıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün bu formasyonu yeterince test edemedik. Galatasaray'ın 2 tane duran toptan attığı gol dışında pozisyonu yoktu. Biz kendi anlayışımıza devam etmeliyiz. Bireysel oyuncu performansları daha iyi olabilirdi. Öz güven daha iyi olabilirdi. Fiziksel olarak daha iyi karşılık verebilirdik. Biz de takımı daha iyi hazırlayabilirdik. Kırılganlık, yenilgilerimizin temel sebebi. Bu kadar kötü savunma yapan takım değiliz. Ligde kaybettiğimiz maçlarda kalemize gelen ilk şut gol oldu. Bunu karşılamayı öğrenmemiz lazım. 4-0'dan sonra maçı çevirmek için değil, fark açılmasın diye değişiklik yapıyoruz."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun "Çaykur Rizespor bu ligde gördüğüm en iyi takım." açıklamasına değinen Palut, "Umarım oyuncularım, bu sözü Mourinho'nun bilerek söylediğini anlamışlardır. Fenerbahçe maçı öncesi bunun savaşını verdim. Böyle bir durumumuz yok. Ayaklarımızın yere basması lazım. Takımıma baskı yapmak istemiyorum. Kasımpaşa ve Galatasaray maçlarını rehavetten dolayı kaybettiğimizi düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Muhammed Buljubasic transferine değinen Palut, " Buljubasic'i geleceğe yatırım amacıyla yaptık. Farklı bir ligden geldi. Tam hazır olmadan maça çıkmamalı." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.