“Fosseptik pisliği içinde yaşamayı hak etmiyoruz”

“Fosseptik pisliği içinde yaşamayı hak etmiyoruz”

6 bin 200 nüfuslu Sandıklı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hakan Olgaç ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendilerini duymazdan ve görmezden geldiğini ifade etti.

A+A-

Aydın’ın İncirliova İlçesi Sandıklı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yıllardır söz vermesine rağmen alt yapılarını yapmadığını belirterek, “Mahalle halkı olarak fosseptik pisliğinin içerisinde yaşamayı hak etmiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

İncirliova Mahallesi ile iç içe olan 2 bin 500 hane ve 6 bin 200 nüfuslu Sandıklı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hakan Olgaç ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendilerini duymazdan ve görmezden geldiğini ifade etti.

“KAZMA VURULMADAN DA BU ALT YAPININ YAPILACAĞINA İNANMIYORUZ”

2009 Yerel Seçimlerinde Sandıklı Mahallesi Muhtarı olarak seçildiğini ve 13 yıldır hizmet üretmeye çalıştığını belirten Fazlı Kurşunlu, İncirliova eski Belediye Başkanı Fadime Orbay döneminde mahallenin bir kısmında kanalizasyon döşendiğini ve o günün şartları ile döşenen hattın küçük olmasından dolayı yetersiz kaldığını belirtti. Mahallesinde 2 lise, 2 ortaokul ve bir ilk okul bulunduğunu ve 2 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 11 kata kadar imar izni bulunduğunu belirten Muhtar Kurşunlu, “Mahallem sürekli gelişen, imarı 7 kilometre genişliğinde ve İncirliova’nın bitişiğinde, il merkezine de 8 kilometre mesafededir. 2014’te Büyükşehir Yasası ile mahalle olduk. 2014 yılının 10’uncu ayında Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğimiz dilekçe ile gelişen mahallemizin en büyük sorunun altyapı olduğunu belirttik. 2018 yılında başlanacağını taahhüt ettiler ama yapmadılar. Geçen yıl ASKİ Genel Müdürü Hakan Bey ile Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları ile mahalle halkımız bir toplantı düzenledi ve bu toplantıda 2022 yılı nisan ayında kazma vurulacağı sözü verildi. Yılın sonuna yaklaşıyoruz ama hala bir sonuç yok. Ayrıca, Aydın-İzmir Karayolu ile mahallemiz arasında bulunan bir buçuk metrelik kod farkından dolayı da tüm yağmur suları sokaklarımızda birikiyor ve yağışlı günlerde sokaklardan geçemiyoruz. Tabi ki mahalleli haklı olarak mahalle muhtarı olduğumuz için bize geliyor ve sorunun çözümünü istiyor. ASKİ ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sorunu defalarca iletmemize rağmen bize sürekli bahaneler üretiyorlar. Kazma vurulmadan da bu alt yapının yapılacağına inanmıyoruz” dedi.

“5 YILDIR YETKİLİLER SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİN SÖZÜNÜ VERİYOR”

Mahalle sakinlerinden Ayşe Yazıcı, “Altyapı olmadığı için kuyularda biriktirilen fosseptiği 15 günde bir çektirmek zorunda kalıyoruz. Kuyu dolduğunda aradığımızda bazen zamanında gelmedikleri oluyor. Biz bıktık artık kokudan, sineklerden ve pisliğinden. Kanalizasyon olmadığı için her ay biz 200 lira taksit ayırmak zorunda kalıyoruz. 5 yıldır yetkililer bize bu sorunun çözüleceğinin sözünü veriyor. ‘Tamam yapacağız, hemen başlayacağız’ diyorlar ama konuştukları ile kalıyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar” diye konuştu.

“BUNUN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Seda Usluoğlu ise, “Foseptik kuyularımız 15 günde doluyor ve ASKİ ekipleri zamanında gelmediğinde komşular arasında şikayet sorunları oluşuyor. Altyapı sorunumuzun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Sineklerden kurtulmak istiyoruz. Bir de biz İncirliova’ya uzak mahalle değiliz ama doğalgaz hattı da mahallemizin tamamına getirilmedi. Bunun yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZLERİ SÜREKLİ KANDIRIYORLAR”

20 yıldır Sandıklı Mahallesi’nde yaşadığını belirten Recep Yazıcı da, “En büyük sorunumuz fosseptik kuyuları ve bu kuyular artık birbirine karışır durumda. Bu altyapı sorunu çözülmesi gerekiyor. Seçim dönemlerinde göstermelik 50-60 adet buraya büz koyuyorlar. Seçim bitti mi o malzemeler geri götürülüyor. Daha sonra da yok Ocak’ta, yok Ekim ayında yapılacak diye bizleri kandırıyorlar” açıklamasını yaptı.

“BİZLERİ BU DERTTEN KURTARSINLAR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Sandıklı Mahallesi halkından su faturası ile katı atık ücreti aldığını, kuyuların sık sık dolmasından dolayı da vidanjör ücreti aldığını dile getiren Sahura Çakıcı, “Biz gördüğünüz gibi 3 katlı bina oturuyoruz ve bahçemizi kullanamıyoruz. Çünkü fosseptik kuyusu hem çocuklarımız için tehlikeli hem de kokudan ve pislikten dolayı. Fosseptik pisliğinin içerisinde yaşamayı hak etmiyoruz. Eşim hasta ve bu işle artık uğraşamıyorum. Bu altyapı sorunu artık çözülsün ve bizleri bu dertten kurtarsınlar” diye sitem etti.

Öte yandan, mahalle sakinleri 2 bin 500 hane bulunan Sandıklı’dan alınan vidanjör ücretinin Büyükşehir Belediyesi için çok büyük bir gelir kaynağı olduğu için altyapı ve yağmur suyu hattını yapmadığını iddia etti. (HAZEL BAYIK) 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.