Flaş! Soyer, Gökçe'nin o gün dediğine yargı kanalıyla mı geldi?

Flaş! Soyer, Gökçe'nin o gün dediğine yargı kanalıyla mı geldi?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Yargı tarafından Buca Metrosu ihalesinin iptal edilmesi şokunu, 1-2 günde değil, 3-5 haftada atlatabileceği belirtiliyor! Soyer, o günlerde Gökçe'nin ihale için belirttiği görüşe bu defa yargı kanalıyla mı gelmiş oldu?

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül 2021 ayında “İzmir hafif raylı sistemi 5. aşama Üçyol-Buca arası yapım işi” ihalesine çıkmıştı... Yerli ve yabancı ortaklı 11 kuruluş ihaleye teklif dosyası vererek katılmışlardı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihalenin sonucunu Aralık 2021 ayı başlarında açıklamış, ihalede verdiği fiyat teklifine göre 2. sırada bulunan Gülermak firmasına da ihalenin verildiğini açıklamıştı... 

Peki, Buca Metrosu ihalesinin sonucu neredeyse 3 ay sonra neden açıklanmıştı? 

Aradan geçen bu zaman diliminde neler yaşanmıştı?

Aynı zamanda Narlıdere Metrosu inşaatını yapan Gülermak firmasının Narlıdere Metrosu inşaatından 400 milyon lira alacağının bulunduğu iddiaları doğru muydu?

Gülermak firması, Buca Metrosu ihalesi verilmemesi durumunda; Narlıdere Metrosu inşaatından alacağı olduğu iddia edilen 400 milyon lirayı ödeyin diye İzmir Büyükşehir Belediyesini sıkıştırıyor muydu?

Peki, onca gelişmeler yaşanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe bu işlerin neresindeydi?

İhale günü İzmir'de miydi?

Gökçe, ihalenin yapıldığı günlerde İzmir'de değildi! 
Sağlık nedenlerinden dolayı Ankara'da ve ardından verilen 10 günlük istirahat için Antalya'ya gitmişti... Türkçesi, ihaleye katılan firmaların zarflarının açıldığı gün Gökçe İzmir'de değildi!

İhale komisyonu WhatsApp üzerinden (Yazışarak) ihalede açılan zarflar ve verilen teklifler sıralandıktan sonra Gökçe'ye ulaşıyor... Çıkan manzara karşısında ihalenin kime verilmesi gerektiği soruluyor... Gökçe'de ihaleye katılan ve en düşük geçerli teklifi (Birinci çıkan) veren firmaya ihalenin verilmesi gerektiğini belirtiyor!

Dikkat ederseniz; Buca Metrosu ihalesi öncesine kadar Soyer ile Gökçe'nin arasından su sızmıyor, Soyer neredeyse Gökçe'de orada oluyordu... (Bkz. Eylül 2021 ayı öncesi basında çıkan haber fotoğraflarına.)

Gökçe ile ihale komisyonu arasında geçen bu (Yazılı) görüş alışverişinden bir şekilde Soyer'in de haberi oluyor ve bu defa soluğu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanında alıyor!

İddialara göre; Soyer, Gökçe'nin ihale konusundaki görüşünü Kılıçdaroğlu soruyor ve aldığı yanıtta pek beklediği gibi çıkmıyor: "Adam doğrusunu söylemiş! İhaleyi 1. sırada çıkan kazanmış!"

Dikkat ederseniz, Gökçe'nin gönderileceğine ilişkin haberlerde Eylül ayında konuşulmaya başlamıştı...

Tesadüfler bir yana; bugün İzmir 4. İdare Mahkemesi Buca Metrosu ihalesini iptal eden bir karar verdi... İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu iptal kararını Danıştay'a götürme şansı var... Danıştay'ın nasıl bir karar vereceğini bilemiyoruz... 

Konuyu özetlersek; bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Buğra Gökçe'nin o gün ihale komisyonuna WhatsApp üzerinden belirttiği görüşü, bugün yargı kararı ile de Soyer'e iletilmiş olmadı mı?

Bu şok detayları neden o günlerde yazmadığımıza gelince... "Olacağını bekledik" dersek, sanırım anlaşılacaktır!

Bundan sonrası mı? inanın biz bilmiyoruz; Marko Paşa'ya danışırsanız belki o en azından bundan böyle 2. temel atma töreninin yapılıp yapılmayacağı konusunda bir yorum yapabilir! 

İşte Soyer'in temel atma törenindeki tarihi konuşması: 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.