Fenerbahçe, Gaziantep FK'yı tek golle geçti

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yı tek golle geçti

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK'yi 1-0 yendi.

A+A-

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK ile Fenerbahçe, Kalyon Stadında karşılaştı. 

İlk yarı

7. dakikada Maxim'in sol kanattan savunma arkasına pasında topla buluşan M'Bakata'nın vuruşunda, kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

13. dakikada sağdan korner kullanan Szymanski, topu ceza sahası dışında bulunan Fred'e gönderdi. Fred'in ceza sahası sağ çaprazından plase vuruşunda, kaleci Nita meşin yuvarlağı kornere çeldi.

23. dakikada Fred, topu ceza sahasında bulunan Tadic'e gönderdi. Tadic'in bekletmeden gönderdiği topla buluşan Szymanski, meşin yuvarlağı ağlara yollasa da ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

32. dakikada Szymanski'nin sağ kanattan pasında ceza sahasında topla buluşan Cengiz Ünder'in sert vuruşunda, kaleci Nita meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

İkinci yarı

48. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Ferdi Kadıoğlu'nun sol taraftan pasında ceza sahasında topla buluşan Fred, Arda Kızıldağ'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, penaltı noktasını gösterdi. 50'nci dakikada penaltıyı kullanan Dzeko'nun yerden vuruşunda, yan direkten dönen topu Dragus kornere gönderdi.

58. dakikada Ogün Özçiçek'in orta sahadan pasında sağ çaprazda topla buluşan Maxim'in sert vuruşunda, kaleci Livakovic meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

80. dakikada Riascos'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Dragus'un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Livakovic'te kaldı.

81. dakikada sarı-lacivertliler öne geçti. Szymanski'nin sol köşeden ceza sahasına ortasında İrfan Can Kahveci'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Nita'nın sağından filelerle buluştu: 0-1.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Gaziantep FK-Fenerbahçe maçının ardından
Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica: "Fenerbahçe ile kendimizi finansal ve kadro olarak kıyaslayamayız", "Rakibimiz büyük olmasına rağmen gerçekten acı çektirdik"
Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Gaziantep FK'de teknik direktör Marius Sumudica, maç boyunca iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.
Sumudica, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe ile aynı seviyede bir futbol oynadıklarını belirtti.
Maça ilgi gösteren taraftarlara da teşekkür eden Sumudica, şöyle konuştu:
"Bugün takımın ruhunu kazandık. Fenerbahçe ile kendimizi finansal ve kadro olarak kıyaslayamayız. Benim oyuncularım onlar kadar mücadele etti. Taktiksel olarak çok iyi kapattık. Maçın sonu benim için sürpriz oldu, rakip takım çok sevindi, 1-0'a rağmen Real Madrid'e karşı kazanmış gibi Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış gibi... Benim için bu daha iyi, bu maçtan gerçekten korktuklarını gösterdiler. Fenerbahçe 3-0, 5-0, 7-0 gibi sonuçlar aldığı için bugün gerçekten acı çekti. Rakibimiz büyük olmasına rağmen gerçekten acı çektirdik."
Takımının oyunundan mutlu olduğunu ve ligde kalmak için puan toplamaya ihtiyaç duyduklarını aktaran Sumudica, EMS Yapı Sivasspor ve TÜMOSAN Konyaspor maçlarına odaklandıklarını dile getirdi.
Kulüp başkanıyla transfer görüşmesi gerçekleştireceklerini belirten Sumudica, takıma bir orta saha oyuncusu kattıklarını, 2 transfer daha yapacaklarını ifade etti.
Sumudica, bir basın mensubunun Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın maçın ardından düzenlenen basın toplantısında "İstediğimiz bir zemin olmamasına rağmen futbol oynamaya çalışan bir Fenerbahçe vardı." sözlerine ilişkin sorusuna yönelik, şunları kaydetti:
"İsmail hocanın saygı duyması gerekiyor. Sadece taktik ve futbolla ilgili konuşması gerekiyor. İstiyorlarsa Fenerbahçe stadında da oynayabiliriz. Federasyondan bir izin çıkarabilirlerse isterse bütün maçları orada oynayalım, biz de burada oynuyoruz. Hocanın şehre ve kulübe saygı göstermesi gerekiyor. Profesyonel anlamda baktığınız zaman zeminle ilgilenmemesi gerekiyor. Sahamız böyle istiyorsa gider şehrin başka bir yerinde oynarız. Biz burada oynuyoruz ve onun da kabul etmesi gerekiyor. Biz Sivas'a gideceğiz belki hava -8 derece olacak ve orada puan kaybedince bu benim bahanem mi olacak?"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: "Sonuçta iyi mücadele ettik, kazanmasını bildik"
Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yi 1-0 yenen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, iyi mücadele ederek kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Kartal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.
Maça istekli başladıklarını belirten Kartal, şunları kaydetti:
"Bugün buraya kazanmaya geldik. Maçın başından sonuna kadar üstün olan bizdik. Çok pozisyona girdik. Daha fazla gol atabilirdik. Bu kadar ağır bir zeminde... Biz futbol oynamaya çalışan bir takımız. Çok daha iyisini yapabilirdik. İstediğimiz bir zemin olmamasına rağmen futbol oynamaya çalışan bir Fenerbahçe vardı. Sonuçta iyi mücadele ettik, kazanmasını bildik. Birkaç tane daha atabilirdik ama olmadı. Sonuçta kazandığımız ve üç puan aldığımız için mutluyum ve oyuncularımı tebrik ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.