Factorignçiye kırdırılan çekler yüzünden Gereli Köyü Kooperatifine haciz işlemi!

Factorignçiye kırdırılan çekler yüzünden Gereli Köyü Kooperatifine haciz işlemi!

Gereli Kooperatifinde sular durulmuyor. Gereli Kooperatif üyeleri bugün güne haciz ihbarnameleri ile uyandı.

A+A-

Bir taraftan Parafinans Factoring şirketi tarafından kooperatifin malları hacizlenmek istendi.

Öğle saatlerinde gelen icra memurları ve Parafinans factoring avukatı Gereli Kooperatif üyelerinin engellemesi ile karşılaştı.  Bulunan ekipmanların yazılmaması için direnen üyeler isyan etti.

Nilmaksan Gıda Mak. San Tic Ltd. şirketinden alınan 2 tonluk, 2 süt tankeri karşılığında Gereli Köyü Kooperatifi yönetimi tarafından kesilen 30.04.2023  tarihinde 310 bin TL, 31.05.2023 tarihinde 200 bin TL ödemesi olan Nilmaksan gıda tarafından cirolanan çeklerin ödenmemesi sonucu Parafinans factoring tarafından bugün Kooperatifin Gereli köyünde bulunan süt toplama tesisinde haciz işlemi yapılmak istendi.

Mazbatasını alan Gereli Kooperatifin yeni Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, icra memurları ve şirket avukatı ile görüşerek zaman istedi. Başkanında girişimleri ile ekipmanlar yediemine verilmedi.

ÜYELERE HACİZ İHBARNAMESİ ŞOKU

Ayrıca Gereli Kooperatifi üyelerine yine Nilmaksan Gıda Makinaları San. Tic. Ltd şirketi tarafından 204 bin TL haciz ihbarnameleri geldi.

Başkan Çakıroğlu, Kooperatif avukatı ile birlikte üyeleri bilgilendirdi. Her üye gelen haciz ihbarnamesine itiraz edecek. Bu konuda yeni başkan ve yönetim kooperatif üyelerini bilgilendirecek.

“ÜYELERİMİZİN HİÇBİR ŞÜPHESİ OLMASIN, HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Adından başarı ile söz ettiren ve şimdilerde battı söylemleri ile gündemde olan Gereli Kooperatifinin yeni Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, “Kooperatifimizin bu sorunlarını bilerek aday olduk ve göreve başladık. Bu sorunları bildiğimiz için hepsini birer birer çözmeye çalışacağız. Bugün ki karşılaştığımız durum çek kırılan bir firmanın işlemiydi. Geldiler işlerini yaptılar gittiler. Bunların hepsini en kısa zamanda çözeceğiz. Daha yeni mazbataya alıp görevi başladığımız için olaya daha muvafık değiliz. Görevimizi resmi olarak bugün başladık daha içeri bile girmedik. Bakacağız, çalışacağız. Bunlar en kısa zamanda çözülebilecek olaylar. Zor bir iş değil bizim sadece güvene ihtiyacımız var. Bu güvene aldığımızda bu işleri en kısa zamanda bitireceğiz. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Üyelerimiz hiç endişelenmesin. Bir whatsapp gurubu kurduk. Buradan üyelerimize bilgilendirme yapıyoruz. Yönetim Kurulu Üyelerimizle, üyelerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Konular hakkında bilgilendirme yapacağız. Kafasına bir şey takılan bir üyemiz olursa bizlere her zaman sorabilir.”

dscf2135.webp

ESKİ YÖNETİMİN VARSA YANLIŞI CEZASINI ÇEKECEKLERDİR

Dedikodularla bu işler düzelmez diyen başkan Çakıroğlu, “15 gün gibi bir incelememiz olacak, ne olmuş olmamış ortaya çıkacak. Bunu da üyelerimiz ile paylaşacağız. Geçmiş dönemde kooperatif ile ilgili usulsüz durumlar varsa bu konuda eski yönetimin bunun hesabını soracağız. Varsa da yanlış cezalarını çekeceklerdir. Kooperatifimiz batmadı. Yeniden bir yapılama ile bu borçları kapatacağız. Eski güzel günlerimize geri döneceğiz. Güzel günleri 2024 yılında göreceğimize inanıyorum”

Konuyla ilgili yakın zamanda Gereli Kooperatifinin adını duyuran başkan Mustafa Gerçek ve yönetimin belgelerle açıklama yapacağı bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum