Eziyete bakar mısınız? Soyer, Kemeraltı için 34 'cengaver'ini Barcelona'ya, Venedik'e, Atina'ya, Petersburg'a (...) gönderiyor!

Eziyete bakar mısınız? Soyer, Kemeraltı için 34 'cengaver'ini Barcelona'ya, Venedik'e, Atina'ya, Petersburg'a (...) gönderiyor!

İBBB Tunç Soyer, Kemeraltı'nı kurtarmak adına 34 'cengaver'ini Barcelona'yı, Venedik'i, Atina'yı, Porto'yu, Lizbon'u Valensiya'yı, Petersburg'u arşınlamaları için görevlendirdi!

A+A-

Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse 3 yıl geçti... Tunç Soyer cephesinde değişen hiç bir şey yok! Seferihisar'daki belediyecilik alışkanlıklarını Extra Large olarak İzmir Büyükşehir'de de "Çav Bella" destekli sürdürüyor... 

Bilindiği üzere; Tunç Soyer'in elinde 10 yıllık Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden kalma 178 yurtdışına çıkma rekoru bulunuyor... Bu rekoru İzmir Büyükşehir olanakları ile kısa bir sürede egale etmesi içten bile değilken; Başkan Soyer'in Kemeraltı'na benzemez; çok çok daha eften püften konular için yurtdışına çıkamayışını, tüm İzmirliler gibi üzülerek izliyoruz...

Başkan Soyer'e yurtdışı çıkma yasağının var olup olmadığını sorduk... Üzerinden aylar geçmesine karşın "tık" bir yanıt çıkmadı!

Malumunuz, Başkan Soyer Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde Cittaslow'un Türkiye Temsilcisiydi... Bugün, Cittaslow Başkan Yardımcısı... Sorumuz şu ki; bu Cittaslow denilen yapılanma; toplantı falan yapmıyor mu? Başkan Soyer'i davet etmiyorlar merkezleri İtalya'ya? Başkan Soyer, Seferihisar'ı Cittaslow yapmak için herhalde bir 50 defa İtalya'ya uçmuştur! 

Başkan Soyer, 3-4 ay önce de Cittaslow Metropol adı altında İzmir'in de Cittaslow olacağını duyurmuştu... Ne hikmetse bu Cittaslow Metropol konusunu bir daha gündeme getirmedi! Aslında bu trafik karmaşasında İzmir'e Cittaslow (Sakin Şehir damgası) yakışmaz mıydı? Temsil, bu sıralar Cittaslow Başkanı İzmir'e gelmiş olsa... Konak'tan Karşıyaka'yı gördükten sonra da Karşıyaka'ya da gideceğim diye tuttursa... 1.5 Saatte sağ salim Karşıyaka'ya varsa... İzmir, Cittaslow Metropol'ü bileğinin hakkıyla kazanmaz mı? 

Neyse... 

Haber gösrselindeki fotoğrafı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arşinden edindik... 

Yılmaz Büyükerşen...

Tunç Soyer'in mevkidaşı...

Büyükşehir Belediye Başkanı...

Büyükşerşen, amiyane tabirle Eskişehir'i ters yüz ederek, yeniden ve bir "DÜNYA" şehiri haline getirdi... Kimselerde bunu inkar etmiyor... Hatta, Eskişehir'e denizi getiren adam olarak tarihe bile geçti...

Peki, Başkan Büyükşerşen, Eskişehir'i dünya markası bir şehir haline dönüştürürken, Avrupa ve Dünya şehirlerini karış karış gezip arşınladı mı?

Öte yandan lafa geldi mi tasarrufta mangalda kül bırakmayan, sığınmacıların da yanısıra Flomingoların da başkanı olan sayın Soyer, Kemeraltı'nın kurtulması projesi kapsamında 34 belediye bürokratını neden Avrupa, Rusya şehirlerine gönderiyor? 

Bu eziyete katlanacak 34 bürokratlardan; temsil Petersburg kafilesinde olanlar Riva nehri kenarında yaşayacakları "Beyaz Geceler"i Kemeraltı'nda nasıl uygulayacaklar? Ya da 18 saatlik gündüz vaktini, pişti oynayarak mı dolduracaklar?

Ya da Lizbon'a gidecek olanlar, indregandilerle Lizbon'da ev-bark edinmiş, belediyeci (Mevcut) eskilerinin evlerini, yalılarını, villalarını mı sayacaklar?  

Ne diyelim... Yoksa bu Kemeraltı eziyetine katlanacak olan bürokratları kutlayalım mı? Ya da CHP'yi yönetenelerden Eskişehir'in de CHP'li bir başkan tarafından yönetildiğini, dünya şehiri yapıldığını, İzmir'i yavaşlatarak dünya şehiri yapacağı iddiasında olan Tunç Soyer'e de hatırlatmaları gerektiğini hatırlatalım mı?

Yaşasın tasarrufçu CHP'li başkanlar!

İşte Meclis gündemine gelen o madde:

Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan ve Belediyemizce, yenilenmesi ve korunması amacıyla çalışmalar yürütülen tarihi Kemeraltı ve Çevresi Yenileme Alanı için proje ve uygulamalara örnek teşkil eden, kültürel miras alan yönetimi konusunda etkin başarılı ve sürdürülebilir koruma çalışmalarının gözlemlenebilmesi amacıyla teknik gezi yapılması planlanmakta olup, bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen; İspanya; Valensiya, Barselona (12-18 Eylül 2021): Gülben ÖZSOY, Çağlayan Deniz KAPLAN, Merve ÇALIŞKAN, Çağıl ERGİN, Mustafa KUYUDEŞEN, Ozan GİRGİN. Portekiz; Porto, Lizbon (22-28 Eylül 2021): Eser ATAK, Funda ERKAL ÖZTÜRK, Mehmet YILDIZ, Ulus BOZKIR, Sibel YÜCEL, Ayşegül GÜNGÖREN, Bahar İNAN. Yunanistan; Atina (15-19 Ekim 2021): Serdar ONA, Murat MAZECİ, Kenan DOĞAN, Enes SÜTÇÜOĞLU, Nihal Berivan İLTER, Taylan KIZILDAĞ, Kadir ÖZTÜRK. Rusya; St. Petersburg (22-26 Ekim 2021): Berna BOZKURT, Tutku AYTÜRK, Emine Gonca ÖZEN, Cansu Pelin İŞBİLEN GENÇKAL, Serkan DOLDUR, Özge AKBULUT, Esra KÖMÜRCÜ, Gökçe BAŞOL. İtalya; Venedik (6-10 Kasım 2021): Aliosman KURTULUŞ, Arzu İNANÇ, Mehmet YASA, Özden Coşkun ÖNER, Tuna Sinan DERBENTOĞULLARI, Gizem AKYILDIZ’ın belirtilen tarih ve yerlerde görevlendirilmesi, söz konusu programa katılabilmeleri için gerekli olabilecek Gri Görev Pasaportu alınması, gidiş-dönüş tarihleri dâhil görevli-izinli sayılmaları, vize, harcırah giderleri, yurt dışı çıkış harcı, gidiş-dönüş ulaşım (uçak ile), ara transfer giderleri, konaklama giderleri, görev kapsamında Ören Yeri, Müze ve Sergi Alanları için bilet ücretlerinin karşılanması, gidiş- dönüş için gerekli olabilecek Covid-19 PCR Testleri ve tüm yasal giderlerin Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğünün Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu harcama kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Kent Tarihi ve Tan.Dai.Bşk.E.306762)

 

Not: Haberde Eskişehir'e ait görseller kullanılmamıştır. Şehircilik dersi almak isteyenlere yerinde gezip görmeleri tavsiye olunur. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.