Eyvah eyvah! Gazeteci Seyhan'dan Çerçioğlu hakkında çuvallar dolusu belgeli suç duyurusu....

Eyvah eyvah! Gazeteci Seyhan'dan Çerçioğlu hakkında çuvallar dolusu belgeli suç duyurusu....

Gazeteci Serhan Seyhan, yaptığı suç duyurusunda CHP'li Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun derhal görevden uzaklaştırılmasını istedi...

A+A-

Aydınlı gazeteci Serhan Seyhan, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da içinde yer aldığı çok sayıda Aydın BŞB'de görevli üst düzey yönetici hakkında suç duyurusunda bulundu!

Gazeteci Seyhan, İçişleri Bakanlığı'nın 18 Şubat 2021 tarihinde verdiği soruşturma izni belgesinde yer alan ve müfettişlerin hazırladıkları raporda da "İHALELERDE BÜYÜK YOLSUZLUKLAR YAPILDI" tespitlerine de yer verdiği suç duyurusu dilekçesinin eklerinde, adeta çuvallar dolusu belgeler yer aldı!

ddd.png

Gazeteci Seyhan, normal ortamda çuvallara zor sığacak belgeleri, suç duyurusu dilekçesinin ekinde  Savcılığa elektronik dosya şeklinde sundu. 

Telegram Haber, 9 Mart 2022 tarihli "Aydın BŞB'nin sıradaki yolsuzluk dosyası 33'lükten sonra 36'lık mı? Aydın BŞB'nin sıradaki yolsuzluk dosyası 33'lükten sonra 36'lık mı?" başlıklı haberinde; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından hazırlanan soruşturma izni belgelerini yayımlamış, CHP'yi yönetenleri göreve davet etmişti.

Her zaman olduğu gibi belgeli haberimizi de görmezden gelen CHP'yi yönetenler, günde 3 öğün saydırdıkları hak, hukuk, adalet masallarına sarılmışlardı...

İşte Telegram Haber'in 9 Mart 2022'de ortaya çıkardığı o belgeler:

aydinbsb-003-001-001.jpg

aydinbsb1-003-001-001.jpg

Raporun bu kısmına dikkat! Müfettişler raporda verilecek olan rüşvet rakamına da yer vermişler! (Aşağıda)

aydinbsb2-005-001-001.jpg

Gazeteci Serhan Seyhan'ın bugün Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda; Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu ve ekibinin "TCK 235/1 (İhaleye Fesat)- TCK 236/1 (Edimin İfasına Fesat)-252/1(Rüşvet)- 257/1( Görevi Kötüye Kullanma) ve Resen tespit edilecek diğer suçlar" kapsamında yargılanmaları gerektiğini savundu.

Aydın BŞB ihalesi: 30 Çöp kamyonuna 90 milyon 

Öte yandan gazeteci Seyhan, Kurban Bayramı öncesinde İzmir'in CHP'li Menderes İlçe Belediyesine yapılan operasyona da yer verdiği suç duyurusu dilekçesinde şu detaylar yer aldı: "Emsal olarak yapılan ihale de ise İzmir İli Menderes İlçesi belediyesince yapılmış, 32 Çöp Kamyonu ve benzer araçların, 33 ay süre ile kiralanması hizmeti için 2021/676783 sayılı ihale kayıt numarasıyla ihale etmiş ve sonucun da 20.220.375,00 TL olarak sözleşme imzalamıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesinin ise sadece 30 Çöp Kamyonu ve İş Makinası için 2019/311662 ihale numarası ile 63.992.000,00 TL’ye sözleşme imzalamış ve 90.000.000,00 TL’den fazla ödeme yapmıştır. Emsal özellikler de yapılan ihale de 2 yıl önce olmasına ve daha az araç sayısına rağmen 5 katı miktarda ödeme yapıldığı, ihale evrakları incelendiğinde gün ışığı gibi ortaya çıkacaktır. Menderes belediyesinde yapılan emsal ihale ile ilgili yapılan suç duyuruları gerekli incelemeler ve hazırlatılan bilirkişi raporları sonrasında ise Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye personellerinin de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında ihaleye fesat, rüşvet gibi şüpheler isnadı ve haricen 10 Milyon TL’yi geçen kamu zararı oluştuğu gerekçesi ile haklarında göz altı kararı verilmiş ve Başkan Mustafa Kayalar İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır."

Seyhan, suç duyurusu dilekçesinde başkan Çerçioğlu'nun açığa alınmasını savunuyor:

"Menderes Belediyesinde emsal ihale sebebi ile yaşanan idari ve hukuki süreçler göz önünde bulundurulduğunda 4-5 kat büyüklüğünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalelerde oluşan kamu zararı, rüşvet olduğu yönünde tanık beyanları, daha makul şüpheler, çeşitli bilirkişi raporları, İçişleri Bakanlığı tarafından verilmiş soruşturma izni, elde edilen çeşitli belge ve bilgilere rağmen gerekli hukuki ve idari işlemlerin yapılmadığı veya yapılamadığı neticesiyle bu suç duyurusunu yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Tüm mevzu bahis ihalelerin Yetkililerinin ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni çerçevesinde idari yaptırımların ifasına imkan sağlanmasını, gerekli adli soruşturmanın yapılmasına ve tarafımca tespit edilen İhaleye Fesat, Edimin İfasına Fesat, Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarından yapılacak soruşturma ve yargılama sonucunda cezalandırılmasını kamu menfaati adına arz ve talep ederim."

Edinilen bilgilere göre; gazeteci Serhan Seyhan'ın suç duyurusu dilekçesi Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınıp, işleme konuldu!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.