Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirilme kararı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirilme kararı

İstanbul’da 17 Ekim 2023’te eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, avukat Mustafa Doğan İnal’a yönelik TBMM CHP Grup Toplantısı'nda söylediği sözler gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında zorla getirilme kararı verildi. Dava, Kılıçdaroğlu’nun TBMM'deki bir CHP Grup Toplantısı'nda sarf ettiği sözler nedeniyle açılmış olup, iki yıla kadar hapis cezası talebiyle devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı, müvekkilinin Ankara’da ikamet ettiğini belirterek duruşmanın Ankara’dan talimatla yürütülmesini talep etti, ancak müşteki avukatı bu talebe karşı çıkarak Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesini istedi. Mahkeme de bu talebi kabul ederek Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine karar verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, verilen karara tepki göstererek, bu kararın siyasallaşmış yargının bir gözdağı verme çabası olduğunu ve CHP'nin bu tür çabalara karşı birlik içinde dimdik ayakta durduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu da sosyal medya üzerinden bir video mesaj yayımlayarak durumu değerlendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.