EMS Yapı Sivasspor ile Bitexen Antalyaspor berabere kaldı

EMS Yapı Sivasspor ile Bitexen Antalyaspor berabere kaldı

EMS Yapı Sivasspor, Bitexen Antalyaspor karşılaşması 1-1 tamamladı.

A+A-

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında EMS Yapı Sivasspor, Bitexen Antalyaspor karşılaşması 1-1 tamamladı.

İlk Yarı
2. dakikada sağ kanattan ceza sahası içine giren Erdoğan Yeşilyurt'un sert vuruşunu kaleci Ali Şaşal Vural kurtardı.

10. dakikada Appindangoye'nin kısa düşen pasında ceza sahası dışında topla buluşan Larsson, kaleci Ali Şaşal Vural ile karşı karşıya kaldı. Larson'un düzgün vuruşu ağlara gitti. 0-1

36. dakikada Appindangoye'nin uzun pasında ceza saha önünde topla buluşan Rodrigues, topu kaleci Liete'nin üzerinden ağlara gönderdi. 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci Yarı
51. dakikada soldan Uğur'un sol kanattan ortasında Caner yükseldi, Caner'in kafa vuruşunda savunmadan seken top kornere çıktı.

78. dakikada Rodrigues'in sol kanattan ceza sahası içine ortasında Kvet'in sert vuruşu auta çıktı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

"İlk yarıda maalesef takımımız adına çok önemli bir oyuncuyu kaybettik"
Bitexen Antalyaspor teknik sorumlu Joao Carlos Valado Tralhao, aldıkları bir puan için mutlu olduklarını belirtti.

Tralhao, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bugün kendi adlarına karışık bir maç olacağını bildiklerini, rakiplerinin son dönemde öz güvenini yüksek tutacak sonuçlar aldığını söyledi.

Bugün futbolcuların bireysel olarak çok üst seviyede oynadıklarını belirten Tralhao, "İlk yarıda yüksek seviyedeki oyunumuzla golü bulduk. Rakibimizi baskı altına aldığımız oyunu iyi kapattığımız dakikalarda, maalesef takımımız adına çok önemli bir oyuncuyu kaybettik. Sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

Joao Carlos Valado Tralhao, takım olarak sahada zaman zaman iyi mücadele ettiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Sahada rakibimizden daha az sayıda oyuncumuz olduğu dakikalarda rakibimiz oyunu oynamaya devam etti. Ve bu süre içinde maalesef hem sağ hem sol kanattan bize karşı ataklar buldular. Bu dalgalanmanın ardından tekrardan bir oyuncu değişikliği yaparak oyuna döndüğümüzde ters atılan bir uzun topta maalesef ofsaytta olmayan bir oyuncu gol attı. Gol yedikten sonra maalesef takımımızda bir düşüş başladı. İlk yarıdaki oyundan genel olarak memnunuz. Takımımız iyi bir mücadele gösterdi. İlk yarıda bizim adımıza üzücü olan Kaluzinski'nin sakatlığıydı. İkinci yarıda kendi seviyemizin altında bir oyun sergiledik. Rakibimiz oyunu dengeledi ve bazı anlarında iyi de oynadı. Bu bir süreç. Biz bu süreci böyle atlatmayı öngörüyorduk. Çünkü biz bir kimlik oluşturuyoruz. Takımımız adına o kimliği oluşturmak kolay olmayacaktır. Hepimiz bunun farkındayız. Kimliğimizi oluşturmaya devam edeceğiz."

"İki takım da gelecek için umut vadediyor"
EMS Yapı Sivasspor'da kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, iki takımın da gelecek adına umut vadettiğini söyledi.

Otyakmaz, maçın ardından Sivas 4 Eylül Stadyumu çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, iki takımın da lige henüz hazır olmadığını belirtti.

Antalyaspor ile aynı yerde kamp yaptıklarını, aynı anda transferler gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan Otyakmaz, "Daha önce hazırlık karşılaşması da oynamıştık. İki takım da tam hazır değil, yeni ve gelmekte olan transferler var." dedi.

Otyakmaz, kırmızı-beyazlı ekiple birkaç antrenmana çıkan Rey Manaj'a forma şansı vermek zorunda kaldıklarını dile getirerek, "Hoş bir futbol olmadı ama iki takım da gelecek için bence umut vadediyor. Neticede iyi bir karşılaşma olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

E-bilet uygulamasına geçmek için Kulüpler Birliği'nde bir komite oluşturduklarını söyleyen Otyakmaz, "Özellikle gurbetçilerimiz için bir parantez açmak lazım, maçlara gelmek için çok zorlanıyorlar. Zaten sözleşmemiz de bitiyor. Son oluşturduğumuz bu komitenin e-bilet uygulamasına geçmede büyük etkisinin olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarımız çok güzel mücadele ettiler"
EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, galip gelemedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Çetin, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Çok çekişmeli bir maç olacağını biliyorduk. Nitekim de öyle oldu." dedi.

Takım olarak iyi oynarken talihsiz bir gol yediklerini belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Maçtan sonra oyuncularımı kutladım. Golü yiyip geriye düştükten sonra çok iyi bir reaksiyon gösterdiler. Sonrasında golü de bulduk. İşin açıkçası iyi de futbol oynadılar. Antalyaspor takımı özellikle geçişi iyi yapan bir takım. Bu takıma karşı geri düştükten sonra pozisyon bulmanız zor. Ona rağmen pozisyon da vermedik. Beraberliği sağladık. Ben oyuncularım gerçekten performanslarından memnunum. Arkadaşlarımız gerçekten çok güzel mücadele ettiler. Bence maçı kazanan tarafında bizim olmamız gerekiyordu ama dediğim gibi geriye düştükten sonra iyi reaksiyon gösterdik. Arkadaşlara performanslarından memnunum."

"Umarım kısa zamanda toparlanırız"
Bitexen Antalyaspor Kulüp Başkanı Sabri Gülel, kısa zamanda toparlanarak lige hazır hale geleceklerini söyledi.

Gülel, karşılaşmanın ardından Sivas 4 Eylül Stadyumu çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki takımın da lige henüz hazır olduğunun görüntüsünü vermediğini belirtti.

Çok top kayıplarının olduğu, yeni transferlerin birbirine alışamadığı, keyifli bir futbol izlemediklerini vurgulayan Gülel, "Umarım kısa zamanda toparlanırız. 7 yeni transferimiz vardı ve dün gelen bir oyuncumuz sakatlıktan dolayı bugün oyuna girmek zorunda kaldı. Birkaç hafta içerisinde dengemizi bulacağımızı düşünüyorum." dedi.

Gülel, Kulüpler Birliğinde e-bilete geçişle ilgili bir komite oluşturduklarını ve taraftarlarla ilgili güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi de e-bilet uygulaması. Bu konuda ciddi sancılar yaşanıyor ve çözüm için Türkiye Futbol Federasyonu ile beraber hareket ediyoruz. Aynı fikirdeyiz, çok nadiren beraber hareket ettiğimiz konulardan bir tanesi. Yüksek gayret gösteriyoruz, ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Futbolun kalitesinin artmasıyla beraber taraftarların da daha yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. E-bilet dengesi kurulmadan bu sıkıntı tüm Türkiye'nin yaşadığı bir sıkıntı. Zaten geçmiş verilere baktığımız zamanda bu uygulamanın negatif bir konu yarattığını görüyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.