Emniyetin Bagı'lardan ele geçirdiği farklı şirket kaşeleri, D 22 ihalelerde "yan teklifler" için kullanılmış olabilir mi?

Emniyetin Bagı'lardan ele geçirdiği farklı şirket kaşeleri, D 22 ihalelerde "yan teklifler" için kullanılmış olabilir mi?

Ele geçirilen kaşeler, D22 ihalelerin masa başında alınmasında gerekli olan "yan teklifler" için kullanılıyor olabilir mi?

A+A-

ea2d80e8-bf2f-4a6e-8b00-6de2933d0c91.jpg

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Ergün Poyraz'a yapılan saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda kullanan ve Söke terk edilmiş olarak bulunan aracın ve yakalanan 6 şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda "dijital materyaller", "ihale dokümanları" ve "farklı firmalara ait kaşeler" ele geçirildiğini belirtiyor...

"Farklı firmalara ait kaşeler" detayı!

Bu detay çok önemli! 

Malumunuz; bir belediye ihalesine 1 tane de 100 tane de şirket katılabilir... Yasa ve yönetmelikler, ihaleye girecek olan şirket sayısına her hangi bir sınır getirmiyor... Başta D 22 (Doğrudan Temin) ihalelerde ihaleye en az 3 şirketin katılması söz konusu! 

Hele hele MD 21 B gibi (PAZARLIK USULÜ) ihalelerde direk ihale verinin borusunun da öttüğü biliniyor! Zaten ihaleyi alacak (Verilecek) olan şirket bir şekilde ihaleye çıkan tarafından davet ediliyor!

Bagı'lara ait 4 şirketin ihaleler kazandıkları Aydın BŞB, ASKİ, Kuşadası, Söke, Didim Belediyelerinden de D22 (Doğrudan Temin) ihaleler alıp almadıklarını bilemiyoruz ama, Söke'deki CHP'li iş insanları, Çallı İnşaatın CHP'li Belediyeler ile iş ilişkilerinin masaya yatırılıp araştırılması gerektiğini iddia ediyorlar! 

Peki, ele geçirilen kaşeler, D22 ihalelerin masa başında alınmasında gerekli olan "yan teklifler" için kullanılıyor olabilir mi?

Anladığımız kadarıyla devlet, Ergün Poyraz'ın başına gelen bu üzücü olayın perde arkasını aydınlatmak için var gücüyle çalışarak, işin peşini bırakmayacak! 

  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.