Ekerler Şirketi Bornova Belediyesinden 'Yüzme Havuzu' ihalesi almak için mi Mersin'den Narlıdere'ye devir oldu?

Ekerler Şirketi Bornova Belediyesinden 'Yüzme Havuzu' ihalesi almak için mi Mersin'den Narlıdere'ye devir oldu?

Mersin'den 2018 yılında Ekerler Şirketini devir alan Deniz Can Demirli, 30 bin lira sermayeli ve kamu da hiç bir iş birtirmesi olmayan Ekerler Şirketiyle nasıl Bornova Belediyesinden 9 Milyonluk ihale almayı başarabildi?

A+A-

eker.jpg

EKERLER İNŞ.TAAH.İTH.İHR.TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. Ekap verilerine göre kamuda "İş Bitirmesi" olmayan bir şirket... Şirket, Ticaret Sicili Gazetesi arşivine göre 1999 yılında Mersin'de kurulmuş... Özel sektörde ne kadarlık iş bitirmesi mevcuttur orasını bilemiyoruz... Fakat, şirket yine Ticaret Sicili Gazetesi arşiv verilerine göre; Ocak 2018 yılında el değiştiriyor ve Mersin'den İzmir Narlıdere adresine taşınıyor... Şirketi Deniz Can Demirli adlı kişi devir alıyor... Kimden? Ramazan Eğer ve Gülnaz Yunut'tan... Deniz Can Değerli, Eğer ve Yunut'un şirketteki 15 Bin TL'ye karşılık gelen 600'er hisselerini satın alıyor ve şirketi "Tek Ortaklı" şekle dönüştürüp, bu defa değer biçtiği şirketin beheri 25.00 TL olan 1200 hissesini kendi üzerine yapıp 30 Bin TL sermayeli bir şirket haline getiriyor...

Şirketin adresi de Mersin'den sonra "Liman Reis Mah.Ahmet Rasim Sok. No:45 NARLIDERE/İZMİR" oluyor... 

Şirket, İzmir'de ilk ihalesini Dokuz Eylül Üniversitesinden alıyor: İZMİR MESLEK YÜKSEKOKULU B,C,D BLOKLARINDA WC TADİLATI YAPILMASI İŞİ.

eke6.jpg

adsiznnn.png

EKAP verilerine görede; bu Ekerler Şirketinin aldığı 3 ihale görünüyor ve "İŞ BİTİRMESİ"de mevcut değil!

Zaten aldığı üç ihalenin ikisini de Bornova Belediyesinden almış! Toplam: 8 Milyon 862 Bin TL.

kakka12.jpg

Ekerler Şirketi, Deniz Can Demirli tarafından Mersin'de devir alınıp, İzmir Narlıdere'ye taşındıktan sonra 2. ihalesini Bornova Belediyesinden alıyor: ÇAMDİBİ KAPALI YÜZME HAVUZU YAPIM İŞİ. İhale Bedeli: 7 Milyon 276 Bin TL.

Bornova Belediyesinden bu ihaleyi almadan (Yukarıda) öncesinde KAMUDA da herhangi bir "İŞ BİTİRMESİ" olmayan ve de sermayesi 30 Bin TL olan bu Ekerler Şirketinin sahibi Deniz Can Demirli, bu ihaleyi nasıl kazandı? 

Bu şirket, yaklaşık bedeli 9.6 Milyon TL olan ve hem de "İHTİSAS" gerektiren (YÜZME HAVUZU) bu ihaleye nasıl katıldı?

Bu ihaleye katılması için olması gereken tüm yeterliliklere Ekerler Şirketi sahip miydi?

Bornova Belediyesi İhale Komisyonuna soruyoruz; İHTİSAS ve UZMANLIK gerektiren YÜZME HAVUZU ihalesinde, Ekerler Şirketinin yaptığı hangi YÜZME HAVUZU REFERANSLARINA bakarak bu ihaleyi verdiniz? (Boronova Belediyesi İhale Komisyonundan ricamızdır; ihaleyi verdiğiniz Ekerler Şirketine ait elinizdeki sermayesine ait, iş bitirmelerine ait, bitirdiği yüzme havuzlarına ait ne kadar referans varsa lütfen gönderiniz yayınlayalım.) 

İhale belgesine göre; Bornova Belediyesi ile Ekerler şirketi 18 Şubat 2021 günü sözleşme imzalıyor... Yüzme havuzunun bitiş tarihi de 12 Şubat 2022 olarak belirleniyor. (Bir yıl)

Sözleşme imzalaamasından 34 gün sonra Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Yüzme Havuzuna ilişkin ilk açıklamasını yapıyor: 

"Başkan İduğ: “Hedefimiz 1 yıl içinde bitirmek”

Bornova Belediyesi, özellikle çocuklar olmak üzere bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda projelendirdiği Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yapımı hızla sürüyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, temel ve su yalıtım çalışmaları tamamlanan havuzu bir yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi." 22 Mart 2021 https://bornova.bel.tr/2021/03/22/camdibi-yuzme-havuzuna-hizli-baslangic/

Bornova Belediyesinin resmi web sitesinde yer alan bu haber, havuz imalatına ait görsellerle de destekleniyor: 

1004.jpg

1008.jpg

mus-8795-scaled.jpg

mus-8796-scaled.jpg

Havuz 4.100 metrekarelik alanda inşa ediliyor ve içinde neler olacak?

Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi 5499/1 Sokak’ta bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3 kat olarak inşa edilecek Kapalı Yüzme Havuzu’nun temel çalışmaları başladı. Havuz, 2.300 metre kapalı, 1.800 metre açık alan olmak üzere toplam 4.100 metre-karelik alanda bölge halkının kullanımına sunulacak. 850 metrekare alana sahip bodrum katında teknik servis mekanları ve mekanik odalar olacak. 1.150 metrekare alana sahip zemin katında danışma, fuaye, idari Ofisler, yarı olimpik havuz, soyunma odaları, antrenör odası, ilkyardım odası, kadın, erkek ve engelli tuvaletleri yer alacak. 520 metrekarelik birinci katta ise spor salonu, kafeterya, izleyici terası, 100 kişilik seyirci alanı ve yine tuvaletler yer alacak. (Bilgiler Bornova Belediyesi haberinden alınmıştır: https://bornova.bel.tr/2021/03/22/camdibi-yuzme-havuzuna-hizli-baslangic/)

mus-8801-scaled.jpg

mus-8797-scaled.jpg

mmmmam.jpg

Havuz inşaatına dikilen tabaledan da anlaşılacağı gibi; sözleşmeye konulan tarihler, tabelada işin "Başlangıcı" ve işin "Bitim" tarihi olarak yer almış!

Başkan İduğ ilk açıklamasında; Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yapımının hızla sürdüğünü, temel ve su yalıtım çalışmaları tamamlandığını, havuzu bir yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını belirtiyor...

Başkan İduğ'a soruyoruz; açıklamanızda yer alan imalatla,r Ekerler şirketi tarafından 34 günde mi yapıldı? Hafriyat, yalıtım, temel atma, beton dökme vb. gibi işler!

Ekerler şirketi sahibi Deniz Can Demirli'ye soruyoruz; Bornova Belediyesi bu Yüzme Havuzu yapılacak arsayı, sözleşmeyi imzaladığınız gün mü teslim etti?

Müteahhit Deniz Can Demirli, Yüzme Havuzu yapılacak (Yarı Olimpik) alanın hafriyatı kaç gün sürdü?

Müteahhit Deniz Can Demirli, yaptığınız işler 34 gün sonra Başkan İduğ tarafından yapılan yalıtımı, temeli atıldı şeklinde açıklandığına göre; gerçekten de siz bu kadar işi 34 güne mi sığdırdınız?

Bu Yüzme Havuzunun yapılacağı arsa (Alan: 4 bin 100 M2) üzerinde hiç bir şey dahi olmasa (Kabak gibi düz) hafriyatı kaç gün sürmüştür müteahhit Deniz Can Demirli?

Yalıtım işleri kaç gün sürmüştür müteahhit Deniz Can Demirli?

Şaka gibi değil mi sevgili okurlar... Şaka gibi... Sevgili okurlar... Şaka gibi...

30 Bin lira sermayeli şirket, BornovaBelediyesinden 7.2 Milyon liralık Yarı Olimpik BİRDE Havuz ihalesi alabiliyor! Gerçekten de şaka gibi değil mi? 

Müteahhit Deniz Can Demirli, peki Ekerler şirketiniz bünyesinde kaç mühendis, kaç mimar çalıştırıyorsunuz? Çok özel hesapların yapılmasını gerektiren bu havuz işinde; denge havuzunda yapılacak 1-2 santimlik yanlışın, o havuzun başına neler getireceğini biliyor musunuz? 

Rusya turizm sektörünün, neden havuz işlerini Antalyalı şirketlere yaptırdığını biliyor musnuz müteahhit Deniz Can Demirli? Bu işlerin uzmanı Antalyalı şirketlerde ondan!

Bereket versin ki Başkan İduğ Aqupark yapmaya kalkışmamış! Siz o zaman seyreyleyecektiniz havuz sinemasını!

Gelelim şimdi müteahhit Deniz Can Demirli'nin Bornova Belediyesinden aldığı ikinci ihaleye...

ekek.jpg

Başkan İduğ, müteahhit Deniz Can Demirli'nin Yarı Olimpik Çamdibi Yüzme Havuzu işindeki performansını pek tutmuş olmalı, bu defa Muhammet Yıldız Spor Tesisleri bakım, onarım işini de vermiş!

Demek ki müteahhit Deniz Can Demirli'nin mühendis ve mimar kadrosu çok kuvvetli ve bu ihaleyi de kaçırmamış, kazanmış! 

Sayın Başkan İduğ, usumuza da düşmüyor değil hani; yoksa bu şirket bu ihaleleri almak üzere mi hususi Mersin'e gidilip devir alındı? 

Neyse; bu kadar da olmaz dedirten içinden havuz imalatı ve tamiratı geçen haberlerimiz devam edecek!

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.