Efeler belediyesinin tek değişmeyeni ihalelerini toplayan EGETEM şirketi!

Efeler belediyesinin tek değişmeyeni ihalelerini toplayan EGETEM şirketi!

Aydın Efeler'de ne kadar inşaat müteahhitti varsa; aldıkları bu birbirinden güzel hizmetler kapsamında geçtiğimiz haftalarda Efeler belediyesini ziyaret etmek için adeta yarıştılar!

A+A-

Eskilerde bir banka tv reklamı vardı; "Yok aslında birbirimizden farkımız!" diyerek biterdi... 
O hesap, yerel yönetimlerin başına hangi partiden kim gelirse gelsin değişen bir şey yok!
AKP'linin yerine CHP'li gelsin... CHP'linin yerine AKP'li gelsin... CHP'linin yerine CHP'li gelsin...

Değişmeyen tek şey; ihaleci şirketler! 
Kaldı ki; bu dönem CHP'li belediye başkanlarının tamamı "Değişimciler" (!) kadrolar tarafından aday gösterildi!
Ve... Seçildikleri günden beri de sormayınız; halkımıza öyle güzel hizmetler üretiyorlar ki; CHP'nin yerelde iktidar olduğu her bir kentte aldıkları hizmetlerden başı dönmeyen vatandaş kalmamıştır diyebilirsiniz!

Temsil, Aydın Efeler'de ne kadar inşaat müteahhitti varsa; aldıkları bu birbirinden güzel hizmetler kapsamında geçtiğimiz haftalarda Efeler belediyesini ziyaret etmek için adeta yarıştılar! (2 Defa belediyeyi bastılar. Basın)

İnşaat müteahhitleri; o kadar çok seviyorlar ki Efeler belediyesini ve yöneticilerini, sevgileri karşısında "kolluk kuvvetleri" dahil teyakkuza geçmeyen kalmamış durumundalar!

Şimdi; KK döneminde yerel yönetimlere yönelik öylesine güzel politikalar üretildi ki, belediye başkanları okumaya bile yetişemiyorlardı!
Bizler de saf saf bu GÜZEL politikaları eleştiriyor, halkın paralarının "ARAÇ KİRALAMA İHALELERİ" kapsamında har vurup harman savrulduğuna dikkat çeken haberler hazırlıyorduk...
Asrın sözde yolsuzluklar kahramanı olacak unsurdan da yerel yönetimlerdeki araç kiralama ihalelerinin sonlandırmasını bekliyorduk! 
Sizin anlayacağınız "alışmış kudurmuştan beterdir" sözündeki gibi; KK döneminde belediyelerde "alışkanlık" haline getirilen araç kiralama ihaleleri, CHP'li değişimci belediye başkanları tarafından da bugün ve hala "vazgeçilmez" politikalar olarak karşınıza çıkabiliyor!
Düşünebiliyor musunuz; 20 Yüzyılda Kurtuluş Savaşı vererek emperyalizmi dize getiren ve Cumhuriyeti kuran bir partinin Yeni Dünya Düzeni ekseninde Neoliberal politikalarının bir numaralı uygulayıcısının olabileceğini! 
Kısacası, CHP'nin tepesinde 13.5 yıl bulunacaksınız; yerelde hiç bir politika üretmeden "boynuz kulağı geçer" hesabı, yetiştirdiğiniz tarafından devrileceksiniz; ondan sonra da boynuzdan yerelde politikalar üretmesini bekleyeceksiniz! 
Ha... Ara sıra da olsa sıkıya geldi mi "Ben Dersimliyim ha" diyordu öbürküsü... Bunda bu özellikte yok! Desene be iki de bir "Ben Manisalıyım ha"... Millette zannetsin ki boş durmuyor, çalışıyor!
Türkçesi, KK'nın kumaşının ne olduğu 2013 yılında TCK 235'e çektiği operasyonla ve cezaevine girecek olan yandaşları kurtararak anlamıştık... Özgür Özel'in kumaşının ne olduğu belli olmadı mı? En azından ayak kemiklerinin ne vaziyette olduğunu yayınladıkları röntgen filmlerinden öğrenmiş bulunuyoruz!
Bereket versin Özgür Özel, "poker yüzlü" değil! Protokollerde kimleri yanına alacağını kestirebiliyor!

Tekrar Efeler belediyesine dönersek; temelinde araç kiralama ihalelerini analiz ederken, tavrımız ne belediye başkanlarına ne de onun partisine... Araç kiralama ihaleleri meselesinin özünü "SİSTEM" oluşturmaktadır!

Peki, CHP'nin SİSTEME ENTEGRE bir parti olmadığını kim söyleyebilir? Ya da geldiği noktadaki haliyle; "KÜÇÜK BURJUVA" partisi olmadığını kim savunabilir? CHP, Sisteme Entegre bir parti değilse; neden o zaman Vahşi Kapitalizmin dayatması "hizmet alımı" adı altındaki ihalelere yerel yönetimlerinde sonlandırmıyor? KK döneminden bugüne; Katrilyonların döndüğü araç kiraç kiralama ihalelerine neden yerel yönetimlerinde dur denilmiyor?

KK'nın seçim sponsorları arasında kaç tane araç ihalecisi şirket vardır; bilen var mı? Ya da KK, "benim seçim sponsorlarım arasında CHP'li belediyelere araç kiralayan şirketler yoktur" diyebilir mi? Var mı onda o göz?

Efeler belediyesi; malumunuz 2014 yılında yürürlüğe giren "Bütünşehir" yasası kapsamında Aydın'da metropol ilçe statüsü kazandı... Ve... Belediye olarak yerel seçimlere katıldı... 

Bütünşehir kapsamında; ilk başkanı CHP'den Mesut Özakçam oldu... Özakçam, CHP rozeti altında 5 yılını doldurmadı... Ardından Mehmet Fatih Atay CHP'den aday gösterildi ve Mart 2019 ayında yapılan yerel seçimlerde Efeler'e belediye başkanı seçildi... Ne hikmetse; Atay'da 5 yılını seçildiği partisinin (CHP) rozetinin altında tamamlayamadı... Mart 2024 ayında yapılan yerel seçimlerde CHP'den Anıl Yetişkin aday yapıldı ve Efeler'e belediye başkanı seçildi... 

Gidişata bakılırsa; Anıl Yetişkin'in 5 yılı nasıl dolduracağını, partisini değiştirip değiştirmeyeceğini bugünden kestirebilmek zor olsa da; Aydın'daki yaşananlara/gelişmelere ve kulislerde konuşulanlara kulak kabartıldığında; başkan Yetişkin'in sağ salim bu 5 yılı geçirebilmesi zor görünüyor!

Ha... Olması gereken operasyonlar da bir şafak vakti başlarsa, siz o zaman seyreyleyin şenliği dedikten sonra, tekrar dönelim Efeler belediyesindeki araç kiralama ihalelerine...

İki belediye başkanı eskiten Efeler belediyesinde tek eskimeyen "ÇÖP TOPLAMA İŞİ, ÇÖPLERİN SÜPÜRÜLMESİ, TOPLANMASI, TAŞINMASI, SEMT PAZAR YERLERİNİN TEMİZLENMESİ, HİZMETİNDE KULLANILMAK ÜZERE ARAÇ KİRALANMASI İŞİ" adı altında çıkılan ihaleleri TOPLAYAN EGETEM Şirketi!

Özakçam döneminde Efeler belediyesi bu ihale ile EGETEM adlı şirketle tanışıyor: 

SONUÇ İLANI
TEMİZLİK HİZMETİ ALINACAKTIR
EFELER BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

İhale kayıt numarası    :    2014/81145
1- İhalenin
a) Tarihi    :    15.08.2014
b) Türü    :    Hizmet alımı
c) Usulü    :    Açık
d) Yaklaşık Maliyeti    :    36.394.555,42 TRY
2- İhale konusu hizmetin
a) Adı    :    EFELER BELEDİYESİ ÇÖP TOPLAMA İŞİ, NAKLİ VE SEMT PAZAR YERLERİNİN TEMİZLENMESİ HİZMETİ SATIN ALINMASI İŞİ
b) Yapılacağı yer    :    Efeler Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde
c) Süresi    :    01.10.2014 - 30.09.2017
3- Teklifler
a) Doküman Satın Alan Sayısı    :    27
b) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    27
c) Toplam Teklif Sayısı    :    3
d) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    1
e) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmıştır / % 15
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    12.09.2014
b) Bedeli    :    34.482.029,40 TRY
c) Süresi    :    01.10.2014 - 30.09.2017
d) Yüklenici    :    EGE TEM ŞEHİR TEMİZLİĞİ HİZMETLERİ NAKLİYAT TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye

Mesut Özakçam'ın döneminde Efeler belediyesine "HELLO" diyen Altaş grup şirketlerinden EGETEM, bugünde ihaleleri toplamaya devam ediyor! 
Hadi çıksın CHP'den bir yönetici de "Bu nasıl iştir; Efeler belediyesi kurulduğu günden beri tek değişmeyen çöp kamyonlarını kiraya veren şirket" desin de görelim boylarını poslarını!
Çıkmaz ve iki çift laf dahi edemezler!
Sıkar biraz!
Kolay mı SİSTEME ENTEGRE partide SİSTEME karşı çıkmak?

İşte EGETEM Şirketinin 2024 model ve klasik hal alan ihale başarısının belgesi: 

efelern.jpg

Efeler belediyesinin bu ihalesini başka bir şirketin kazanabilmesi mümkün mü? Hayır! Asla mümkün değil! Çünkü, 2017 yılı ihalesinde kalktı bir şirket çılgınlık yapıp ihaleyi kazandı! Ardından ne oldu? İhale iptal edildi! Belediyenin bilgisayralarına kolluk kuvvetleri el koymasına karşın; 3 ay sonra yapılan ihale dönemin CHP Genel Başkan Yardımcılarından birisinin kontrolünde gerçekleştirildi!

Evet... Efeler belediyesi ile EGETEM şirketi arasında 11 yıl öncesinde kurulan bu dostluk köprüsünün altından KAÇ MİLYONLAR NASIL GEÇMİŞ/GEÇİRİLMİŞTİR hepsinin analizini bir sonraki haberimizde bulacaksınız...

Efeler belediyesi 370 milyonu çöp kamyonu kirasına vereceğine kadar; yenilerini ve sıfır kilometre satın alamaz mıydı?  

Bizi izlemeye devam ediniz...

KAYNAK: https://www.ihaleizi.net/efeler-belediyesinin-tek-degismeyeni-ihalelerini-toplayan-egetem-sirketi/9/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.