Dünya masalları çocuklar için tek tıkla kıtaları dolaşacak

Dünya masalları çocuklar için tek tıkla kıtaları dolaşacak

 İzmirli genç girişimciler, pandemi sürecinde Finlandiyalı gençlerle birlikte örnek bir proje hazırladı. Masalların Sihri (Magic Of Tales) adlı projeyle farklı ülkelere ait masalları toplayan gençler, dijital veri tabanı oluşturmaya başladı.

A+A-

 İzmirli genç girişimciler, pandemi sürecinde Finlandiyalı gençlerle birlikte örnek bir proje hazırladı. Masalların Sihri (Magic Of Tales) adlı projeyle farklı ülkelere ait masalları toplayan gençler, dijital veri tabanı oluşturmaya başladı. Dezavantajlı çocukların hedef kitle olarak belirlendiği proje ile ülkeler arasındaki sınırlar masallarla kalkacak ve masallardaki barış teması tüm kıtaları dolaşacak.
Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) İzmir Şubesi’nin aynı derneğin Finlandiya’nın Lohja kentindeki temsilcileriyle ortaklaşa geliştirdiği projede 15 kişilik bir ekip çalışıyor. Tüm dünyayı sarsan pandemi sürecinde evlere kapanmayı dünyaya açılma noktasında fırsat gören genç girişimciler, derneğin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki masalları topluyor. Bu kapsamda Türkiye başta olmak üzere Finlandiya, Fransa, İrlanda ve Sırbistan’dan gelen masallar toplandı ve çocuklar için uygun bir şekilde çevirileri yapıldı. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan masallar için teknik ekip tarafından da dijital veri tabanı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Proje sonunda kitapların seslendirilerek dijital bir kitap haline dönüştürülmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.