Döşemealtı Belediyesi'nde 'Zimmet' gözaltısı

Döşemealtı Belediyesi'nde 'Zimmet' gözaltısı

ANTALYA’nın Döşemealtı Belediyesi’nde Sayıştay heyetinin yaptığı inceleme sonunda, 6,5 milyon liranın üzerinde zimmete para geçirildiği iddiası üzerine 2 belediye çalışanı belediye başkanının talimatıyla görevden uzaklaştırıldı, 1 kişi ise gözaltına alınd

A+A-

Sayıştay heyeti Döşemealtı Belediyesi’nde inceleme yaptı. Araştırmalarda organize bir şekilde 6,5 milyon liranın üzerinde zimmete para geçirildiği yönünde bazı bulgulara ulaşıldı. Sayıştay heyeti, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, CHP'li Belediye Başkanı Turgay Genç durumdan haberdan edildi. Genç'in talimatıyla belediyenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü F.Ç. ile Mali Hizmetler Müdürü İ.T. görevden alındı. Operasyon kapsamında bir belediye çalışanı da gözaltına alındı. Belediyede idari ve adli soruşturma devam ediyor.

TURGAY GENÇ’E BİLGİ VERİLDİ

Gün Haber’e bilgi veren bir belediye yetkilisi, söz konusu Sayıştay denetçilerinin zimmet suçu işlendiğine ilişkin tespiti üzerine durumun önce Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e bildirildiğini söyledi. Aynı yetkiliye göre, Turgay Genç belediyeye gelerek Sayıştay yetkilileri ile görüştü ve 2 belediye çalışanını açılacak soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.