Dört esnaf odasında başkanlar seçildi

Dört esnaf odasında başkanlar seçildi

İzmir’de esnaf odaları seçimleri dün başladı.

A+A-

İzmir’de esnaf odaları seçimleri dün başladı. Terziler Esnaf Odası yeni Başkanı Mustafa Güvenli olurken, Berberler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bilgin, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık güven tazeledi

Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'deki esnaf odalarında da kongre heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Dün başlayan kongre maratonunda ilk olarak Terziler, Berberler, Kahveciler ve Şoförler Esnaf odaları üyeleri yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Bugüne kadar projelerini anlatarak göreve talip olduklarını açıklayan adayların başkanlık yarışı, büyük bir rekabet içinde geçti. Oy kullanma işlemlerinin yapıldığı seçimler gün boyu sürerken, oy kullanmak için gelen oda üyelerine çeşitli yiyecek ve içecek ikramları ile hediyeler verildi.

CELİL ANIK YİNE KAZANDI
Saat 17.00'ye kadar süren 4 esnaf odasının başkanlık seçimlerinin sonucunda Terziler Esnaf Odası'nın yeni Başkanı Mustafa Güvenli olurken, Berberler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bilgin, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ise yeniden başkanlığa seçildi. İzmir'de 2 bin 823 taksinin kayıtlı olduğu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda mevcut başkan Celil Anık ile aday olan Özkan Özbay yarıştı. Gaziemir Fuar Alanı'ndaki D Blok'ta gerçekleşen kongrede, Celil Anık ve Özkan Özbay kürsüye çıkarak esnafı selamladı ve projelerini anlattı. Başkanlığa yeniden talip olarak oyunu kullanan Celil Anık, kongre salonuna oy kullanmak için gelen 80 yaşındaki en yaşlı kadın üye Müşerref Munar'ın elini öperek kendisiyle kısa bir süre sohbet etti. 1665 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Celil Anık yeniden güven tazeleyip 1028 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Aday Özkan Özbay ise 616 oy aldı.

BERBERLER 'BİLGİN' DEDİ
İzmir Berberler Esnaf Odası'nda mevcut başkan Şükrü Bilgin ile bir dönem aranın ardından yeniden başkanlık için sahaya inip göreve talip olan aday Nihat Başakıncı yarıştı. Eşrefpaşa semtindeki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Gülriz Sururi Salonu'nda gerçekleşen kongreye yoğun katılım oldu. Berber esnafının büyük ilgi gösterdiği seçimler öncesi kürsüye çıkan başkan adayları projelerini anlatarak halkı selamlayıp göreve talip olduklarını söylerken gösterilen ilgiye teşekkür ettiler. 2214 üyesi bulunan Berberler Esnaf Odası Başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Şükrü Bilgin mavi liste ile seçime girerken yeniden başkanlık görevi için aday olan Nihat Başakıncı ise kırmızı liste ile seçime girdi. Seçim sonucunda mevcut başkan Şükrü Bilgin 828 oy alarak güven tazeledi ve yeniden başkan oldu. Aday Nihat Başakıncı ise 163 oy aldı.

KIRDI KOLTUĞUNU KORUDU
İzmir Kahveciler Esnaf Odası'nın genel kurulu 3 adayla gerçekleşti. Dört dönemdir başkanlık yapan ve yeniden aday olan mevcut başkan İsmail Hakkı Kırdı ile adaylar Jale Büyükdemir ve Metin Akyar, arasında çekişmeli bir yarış gerçekleşti. Eşrefpaşa'daki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrede 2942 üyeli Kahveciler işleminin ardından sandıklar açıldı. Seçimler sonucunda 290 oy alan mevcut başkan İsmail Hakkı Kırdı yeniden başkanlığa seçilirken, aday Jale Büyükdemir 260 oy aldı.

GÜVENLİ GÖREVİ DEVRALDI
İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası esnafı da dün başkanlık seçimi için sandık başına gitti. İzmir Atatürk Stadı altındaki Hakem Konferans Salonu'nda saat 12.00'de başlayan kongrede mevcut Başkan Muharrem Karakuş'un yanı sıra Mustafa Güvenli, Hakan Kılınç ve Mehmet Sait Bilgi terzi esnafından başkanlık görevi için oy istedi. Oldukça çekişmeli geçen ve 4 adayın yarıştığı seçimlerde Terziler Odası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve başkanlığa aday olan Mustafa Güvenli 284 oy alarak seçimin galibi olarak başkan seçildi. Mevcut başkan Muharrem Karakuş ise 167 oy alarak başkanlık koltuğunu kaybetti. Diğer adaylardan Mehmet Sait Bilge 114 oy, Hakan Kılınç ise 27 oy aldı.

TOLGA TEKİN / METİN BURMALI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.