Diplomasını alır almaz Buğra Gökçe bakın kimlerin listesinde yer alıyor!

Diplomasını alır almaz Buğra Gökçe bakın kimlerin listesinde yer alıyor!

Buğra Gökçe'yi CHP ile dönemin Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık mı tanıştırdı?

A+A-

Buğra Gökçe... İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri...

Gökçe'yi Çankaya Belediyesinden İzmir Büyükşehir Belediyesine dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmuştu... 

Kocaoğlu, 2014 yılında gerçekleşen bu transferin ardından Gökçe'yi İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı olarak görevlendirmişti...

Gökçe, hazırladığı PDF dosyada kendisini böyle tanıtıyor: 

1974 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde 1995 yılında Lisans, 2000 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odasında çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlendi. 2006-2007 yıllarında Oda'nın Genel Başkanlığı görevini yaptı.

2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevliliği yaptı. 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine atandı.

2007 yılında Japon Hükümetinin verdiği burs ile Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı.

2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'ndan doktora derecesi aldı. İngilizce Doktora tezi bir uluslararası yayınevi tarafından basıldı. 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesinde başlayan kamu görevi çok sayıda planlama çalışması ve Ankara 2023 Nazım Planlama çalışmaları koordinatörlüğü ile 2009 yılına kadar sürdü.

2009- 2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesine geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başladı.

2010-14 yıllarında bu Belediye'de yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı. Aynı yılın Ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı. Çok sayıda akademik yayın ve bildirisi de bulunan Gökçe, Merkezi İş Alanları, Ofis Kullanımlarının yer seçimi, Üst Ölçek Planlama konularındaki çalışmalarına Kentsel Ulaşım, Kentsel Tasarım, Peyzaj Planlama, İnşaat teknolojileri, yapılaşma süreçleri bağlamında çeşitli proje, yatırım ve uygulamaları sevk-idare eden görevleri de eklemiştir.

2016 yılı Eylül'ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirilen Gökçe; İzmir'de altyapı, üstyapı proje ve uygulamalarının yürütülmesi sonrası, Büyükşehir bütününün sevk ve idaresi sorumluluğunu da üstenmiş oldu."

1995 Yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olan Gökçe'nin adına, TMMOB Ankara Şehir Plancıları Odası seçimlerinde rastlanılıyor!

Gökçe, Oda seçimlerinde Meslek İçin Birlik listesinde yar alıyor! Hami Yıldırım adlı Oda Başkanlığına aday olan kişi, listesinde Buğra Gökçe'ye Onur Kurulu'nun yedeğinin 3. sırasında yer veriyor!

bugra-002.jpg

Peki kim bu Hami Yıldırım?

Hami Yıldırım, CNN Türk haberlerinde şöyle geçiyor: "FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan, 17-25 Aralık sürecinde partisinden istifa eden AK Parti Burdur eski Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, tutuklu yargılandığı davada, adli kontrol şartı uygulanarak tahliye edildi." (24 Mayıs 2018)

"Eski AKP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım: 17/25 Aralık sürecinin hemen ardından 31 Aralık’ta partisinden istifa etti. 25 Aralık’ta FETÖ’den firari durumda olan eski savcı Muammer Akkaş’ı şu sözlerle savunmuştu: “Savcı Muammer Akkaş’a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez.” Aydınlık 12 Haziran 20128

Buğra Gökçe, mesleğinin ilk yıllarında (1996) Hami Yıldırım'ın listesinde yer alarak adını bir şekilde kamuoyuna duyurmuş oluyor! 

Bülent Tanık... Alper Taşdelen'den önce (2009-2014) Çankaya Belediye Başkanı... Tanık, 2. defa Çankaya Belediye Başkanlığına aday gösterilmediğini İzmir'de şöyle açıklamıştı: "Genel Başkanım bu dönem dinlenmemi istedi!"

Dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da Tanık'ın İzmir'de iyi dinleneceğini anlamış olmalı ki; kendisine "danışman" yapmıştı...

Tanık, enerjik ya da dinlenmeyi pek sevmeyen bir adam olmalı ki; İzmir'in yerel yönetimlerine Çankaya Belediyesinden değerler katmayı da ihmal etmiyordu...

Eser Atak Konak'a... Buğra Gökçe Büyükşehir'e... 

Aslında Buğra Gökçe'yi Kocaoğlu'nun keşfedip transfer etmişliği falan yok... Gökçe'yi ilk keşfeden dönemim Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık oluyor... Tanık, 2009'da başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Gökçe'yi Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi'nden transfer ediyor... Ankara Büyükşehir Gökçe'nin geçişine izin vermese de istifa edip, 2010 yılında Tanık tarafından Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getiriliyor...

Listeye dikkat ederseniz; Eser Atak ismine de tanık olursunuz! Eser Atak'ın da FETÖ'den tutuklanan eski Ak Parti Burdur Milletvekili Hami Yıldırım'ın listesinde yer aldığını görürsünüz... Yıldırım, Atak'ı da listesinde Denetleme Kurulu yedeğinin 4. sırasına koymuş. 

Yıldırım'ın yönetiminin asil üyeliklerinde yer verdiği (7. Sıra) Rahmi Bıyık'ta FETÖ'den kaçtığı İngiltere'de geçtiğimiz yıl koronodan ölmüştü... 

Bıyık'ın ölümüne ilişkin çıkan o haber: "Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün kilit ismi olarak bilinen ve araması bulunan Rahmi Bıyık, yaşadığı Londra kentinde korona virüse (Covid-19) yakalandı. Tedavi altına alınan Bıyık’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. FETÖ'ye ait olduğu bilinen HÜRSİAD (Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Bıyık aynı zamanda Ankara ve İç Anadolu Bölgesi'ndeki mali işlerden sorumlu imamı olarak biliniyordu. Bunun yanı sıra bir sürede Büyük Birlik Partisinde (BBP) Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bıyık’ın adı son olarak Mansur Yavaş’ın CHP’den aday gösterildiğinde geçmişti.

CHP'li eski milletvekili Sinan Aygün'ün ise Mansur Yavaş'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını sağlayan isimler arasında gösterdiği Rahmi Bıyık, açılan soruşturmalar kapsamında FETÖ üyeliğinden dolayı aranıyordu." İHA-17 Nisan 2020

Buğra Gökçe ve Eser Atak'ın FETÖ'den tutuklananların, yurtdışına kaçanların listesinde adlarının yer alması tesadüften başka ne olabilir ki?

Fakat, bu iki değerli bürokratın Bülent Tanık tarafından İzmir yerel yönetimlerine de tesadüfen kazandırılmamış olsa gerek; yoksa Buğra Gökçe 2019 seçimlerinden sonra Eser Atak'ı tesadüf dışı Konak'tan transfer edip BİLE BİLE kendisine yardımcı yapar mıydı? 

Ne diyor Buğra Gökçe PDF tanıtımın başlığında: "Gözü İzmir'de, Aklı İzmir'de, Doktorası Şehirde..."

Aman diyelim... Gözleri başka yerde olmasınlar! 

Not: Bakalım listeden başka renkli isimlerde çıkacak mı?

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum