Dikili belediye başkanı Kırgız, belediye kasasından ödenen parayla rakiplerini teraziye çıkardı!

Dikili belediye başkanı Kırgız, belediye kasasından ödenen parayla rakiplerini teraziye çıkardı!

CHP'li Dikili belediye başkanı Adil Kırgız, olası aday adaylarını bugünden belirleyip, kendisiyle birlikte anket terazisinin kefesine koydu! Ayrıca, dikili belediyesi Kent Belleği bakım-onarım ihalesinin içine Kral Hermias'ın heykelini koydu!

A+A-

CHP'li Dikili belediye başkanı Adil Kırgız, Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmak adına, kendine rakip gördüğü isimleri, parası belediye kasasından ödenen ankette Dikili halkına ölçtürttü!

Dikili karıştıran ve tepki çeken telefon anketi, İstanbullu (İsmi saklı) bir araştırma şirketi tarafından yürütülüyor...
İddialara göre; şirket anketörleri başta CHP Dikili ilçe üyeleri olmak üzere; önceden telefon numaraları tespit edilmiş kişileri arıyor, belediyenin hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını, belediyeden ne gibi hizmetler beklediklerini içeren ıvır zıvır sorularının ardından, bu isimlerden hangisi Dikili belediyesine aday olsun sorusuna geçildiği belirtildi!
Anketörlerin, Dikilili deneklere Evren Özgüven, Mesut Özmenay, Rıza Gök, Adil Kırgöz'den hangisini destekleyeceklerini ve aday olarak görmek istediklerini sordukları öğrenildi. 

Deneklerin, anketörlere yönelttiği "kim yaptırıyor bu anketi" sorusuna, "Dikili belediyesi yaptıyor" yanıtını aldıkları belirtildi. 

Peki, belediye parasıyla böylesine bir anket yaptırmak doğru mudur? Adayları CHP'nin Ankara'daki muktedirleri belirlemiyor mu? CHP'de adayların nasıl belirlendiği bilmeyen mi var? Başta, başkan Kırgız nasıl aday olduğunu hatırlamıyor mu?

İçinden Atarneus Kralı Hermias’ın heykeli geçen ihale!  

Dikili belediyesinin çıktığı ihale ilanı:

BİNA İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR
DİKİLİ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

DİKİLİ İLÇESİ SALİMBEY MAH142 ADA 1 PARSEL DEKİ 39/F NUMARALI BAĞIMSIZ BÖLÜMDE KENT ARŞİVİ VE TANITIM MERKEZİ İLE İLGİLİ BAKIM ONARIM yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN    :    2023/571083
1-İdarenin
a) Adı    :    DİKİLİ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi    :    CUMHURİYET MAHALLESİ 313 SOKAK NO:22 DİKİLİ/İZMİR 35980 DİKİLİ/İZMİR
c) Telefon ve faks numarası    :    2326714020 - 2326712036
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası    :    https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    DİKİLİ İLÇESİ SALİMBEY MAH142 ADA 1 PARSEL DEKİ 39/F NUMARALI BAĞIMSIZ BÖLÜMDE KENT ARŞİVİ VE TANITIM MERKEZİ İLE İLGİLİ BAKIM ONARIM
b) Niteliği, türü ve miktarı    :    
450 M2 ALANDA BAKIM ONARIM VE YENİME YAPIM İŞİ
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer    :    DİKİLİ İLÇESİ SALİMBEY MAH.142 ADA 1 PARSEL DEKİ 39/F NUMARALI BAĞIMSIZ BÖLÜM
ç) Süresi/teslim tarihi    :    Yer tesliminden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.
d) İşe başlama tarihi    :    Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde
yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

İhaleyi İstanbul Maltepe'den girişimci Kadriye Gözde Acar kazanıyor. (Ya da veriliyor!)

micir-002.jpg

Dikili belediyesi, ihale için 3 Milyon 431 Bin 050 Lira 35 Kuruş bir maliyet tespit ediyor...
İhale için EKAP üzerinden 2 dosya alınıyor... 
İhaleye, Kadriye Gözde Acar'ın dışında teklif veren çıkmıyor!
Acar'da yaklaşık maliyetin üzerine 91 Bin 949 Lira 65 Kuruşluk bir artış koyarak tek başına girdiği ihaleden yüzünün akıyla çıkıp ihaleyi kazanıyor!
Türkiye'de başka bir girişimci Kadriye Gözde Acar yoksa; Ticaret Sicili gazetesinin verilerine göre, Acar, GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETMESİ (KURULUŞ)'ni 15 Şubat 2023 tarihinde kuruyor!

İşte belgesi: 
adsizn-001.pngadsiznf.png

Kadriye Gözde Acar, başarılı bir girişimci!

Acar, tek kişilik müessesini kurduktan 4 ay sonra ve KAMUDA hiç bir kazanılmış ihalesi bulunmadan, kalkıyor İstanbul Maltepe'den Dikili'ye geliyor ve bu ihaleyi kazanıyor!

İşte Kadriye Gözde Acar'ın KAMUDA ilk ve tek kazandığı ihalenin EKAP kaydı: 
kadriye.png

Telegram Haber'in haber arşivinde Maltepe belediyesinin çözüm ortağı soyadları "Acar" olanlarla ilgili en az 10-15 tane ÖZEL HABER bulunmaktadır... 
Acar'lar, Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç'ın Tuncelili hemşerileri... 
Haberlerimizden sonra, Acar'ların Maltepe belediyesinden 3 değişik şirketle kazandıkları ihaleler bıçak gibi kesilmiş olsa da; Acar'ların bu girişimcilik hallerinin faturasının da Maltepe belediyesinde 500 Milyonun üstünde olduğunu yeniden hatırlatırız!

Öncelikle; 4 ay öncesinde kurulan, piyasada (Kamuda iş bitirmesi dahi olmayan) iş deneyimi belli olmayan  ve tek kişilik bir Kadriye Gözde Acar müessesesinin böylesine incikle, boncukla süslü bir ihalenin altından nasıl kalkabileceği de ayrıca merak uyandırmaktadır! 
İhale dosyasından öylesine ilginç başlıklar altında süslenmiş konular var ki, inanılacak gibi değil!
Temsil Kral Hermias'ın heykeli: 
"Projede konumu belirtilen büst Atarneus Kralı Hermias’ın bir canlandırması olacaktır. Büst üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi heykeltıraşlık bölümünden mezun olmuş bir heykeltıraş tarafından hazırlanacaktır. Kral Hermias’a ait herhangi bir görsel bulunmadığı için heykeltıraş aklındaki skeç çizimleri oluşturup öncelikle İDARE’nin onayına sunacak ve onayı sonrasında üretime başlayacaktır."

İhale dosyasına Kral Hermias'ın heykelinin fotoları da konulmuş: 

12-011.jpg

1-016.jpg

Bakım-onarım ihale dosyasında 17 tane fotoğraf bulunuyor. Bu fotoğrafların neden konulduğunu her halde ihale girişimcisi Kadriye Gözde Acar'ın bir bakışta şak diye anlamış olduğunu düşünüyoruz!

3-003.jpg

8-002.jpg

9-001.jpg

17-003.jpg

Not: İhale girişimcisi Kadriye Gözde Acar, bu ihaleye Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç'ın referansı ile katılmış olabilir mi? Dikili belediyesi bakım-onarım ihale haberimiz şok detaylarla devam edecek...  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.