Didimli turizmciler Tarihi Meyhaneyi UNESCO'nun "Yaşayan Kültür Mirasları"na aday mı gösteriyor?

Didimli turizmciler Tarihi Meyhaneyi UNESCO'nun "Yaşayan Kültür Mirasları"na aday mı gösteriyor?

Yapı kontrol müdürü Hüseyin Gazi Aslan zamanında başlayarak tavernaya dönüştürülen, varlığına Sinan Sönmez'in yapı kontrol ve imar müdürlüğü zamanında devam eden 4381 ada 9 parseldeki (Kavala Meyhanesi) yapıyı kim koruyor?

A+A-

Tarihi eser olarak birinci reçete tescil edilmiş ve Apollon Tapınağı bölgesinde bulunan yapı her yıl büyüyor. Aldığımız duyumlara göre Hüseyin Gazi Aslan periyodik olarak gittiği bir mekanmış!

Yapıda, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı aldığı günden bugüne her yerini imar kanununa ve koruma kanununa aykırı olarak büyütülerek tarihi eseri sürekli zarar verildiği öne sürülüyor!

Böylesi göz önünde böylesi tanıdık (Didim belediye başkanı Hatice Totik Gençay’a olan yakınlığı ile tanınır.) olan kişilere ait yapılarda usulsüzlükleri neden göz yumuluyor ? 
Duyumlarımıza göre Sinan Sönmez ve Hüseyin Gazi Aslan'ın en yakın personelleri de bu mekanın müdavim müşterileri arasında yer alıyormuş...
Koruma altındaki (Apollon Tapınağı ve çevresi, 1.derece sit alanı) alanda yıkım yapılması gereken yapıların tüm listesi çok defa Sinan Sönmez ve Hüseyin Gazi Arslan’a yapı kontrol müdürüyken verildiği belirtiliyor! Bununla birlikte, yapılan şikayetlerin sürekli sümenaltı edildiği iddia ediliyor! Öte yandan, belediyenin gücünün bu alandaki tek katlı kaçak yapıları yıkmaya imkan verdiği şeklinde yanıtlanıyormuş! Bu şekilde kanunsuzlukları korumak, gelen şikayetleri sümenaltı edilmesindeki neden nedir?
Akçalı işler mi vardır?  
Dönemin görevli belediye başkanı ve belediye başkan yardımcıları neden sessiz kalmıştır ? 

Gelelim şimdinin belediye başkanı Hatice Totik Gençay’a…
Her ne kadar sıklıkla eğlenmek için bu mekanı tercih ediyor olsa da “ben muhasebeciyim teknik konulardan anlamam” diyebilir ancak; bu yazımız üzerine artık böyle bir mazeret üretebilir mi? 

Kamuoyu adına;
Yapıda yapılan aykırılıklar bugüne değin bu kadar şikayete rağmen hiç mühürlenmiş midir ?
Mühürlü bir yapının iş yeri açmaya çalışma ruhsatının iptal edilmesi gerekmez mi?
Ya da mühürleyebilecek misiniz?
Mühürlendiğinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını iptal  edebilecek misiniz ?
Koruma altındaki bu alanları görevinizi bu olduğu için usulsüz aykırılıklardan temizlemek adına; bir tarihi eseri korumak adına; mühürleyip yıkımını gerçek gerçekleştirmenizi bekliyoruz ve kamuoyu adına takip ediyoruz….

Sinan Sönmez kimdir ? 
2021 Yılında Didim belediyesine inşaat mühendisi olarak başka bir belediyeden gelmiş, Didim belediyesine geçtikten 3 ay sonra geldiği belediyede tutuklama ile sonuçlanan operasyon gerçekleştirilmiştir! Sinan Sönmez hariç! Tüm mesai arkadaşları operasyon yemiştir. Bu durumu büyük bir zevkle Didim’den izlemiştir. Didim’e geldiğinden itibaren eşi evhamını olan Sinan Sönmez, ilk olarak imar müdürlüğüne getirilmiş bu sırada lüks evini yenilemiş, son derece lüks tadilatlarını yaptırmıştır. Sonrasında son model arabasını yenilemiş ve bu gelişmeler üzerine görevden alınmıştır. Bir süre sonunda ısrarlı bir şekilde yapı kontrol müdürlüğüne gelmiş ve gelirken “her türlü işi çözeceğine dair başkanına söz verdiği” aldığımız duyumlar arasındadır.
Yapı kontrol müdürlüğünde bir grup çalışanı ile çok sayıda skandala imza atmış (bu konuları ilerleyen süreçte etap etap açacağız) bu arada da karısının arabasını yenileyip, tüm borçlarını kapatmış birikim yapmaya başladığı da Didim'de dilden dile dolaşmaktadır!
Bir memur maaşı ile kısa sürede ne çok şey başarmış birisi olarak kendisini tebrik ediyoruz!!! Ayrıca, Sinan Sönmez'in önlenemez yükselişinin ardındaki gerçekleri ve meşhur "Milli Damat" iş DOSTLUKLARINI da sırasıyla ele alacağız... 

Hüseyin Gazi Aslan kimdir ? 
Çevre ve Şehircilik müdürlüğünde gittiği incelemelerde yazdığı raporlar ile meşhurken; Didim belediyesine geçen inşaat mühendisidir! Tabii ki büyük emeller ile Didim belediyesine gelmiş, bir çoğunu önceki başkan Deniz Atabay döneminde yapı kontrol müdürü iken gerçekleştirmiş, sonrasında görevden alınınca, Atabay'a kendisini göreve getirmesi için yıllarca yalvarmıştır.
Ancak yarattığı tahribat ve dosyaları nedeniyle bir daha görev alamamış ta ki Hatice Totik Gencay dönemine kadar. Şimdi de görevinin uzun ömürlü olmayacağını anladığından dolayı, sağda solda  "ÇOK SERİ" çalışmaya başladığı belirtiliyor!

Gelen bilgiler arasında; yerini alacak isimlerin (Sönmez ve Aslan) belirlendiği ve bu durumdan da haberdar oldukları yer alıyor!

BÖYLEYDİ: 

whatsapp-gorsel-2024-07-23-saat-21-02-13-66014f89.jpg

ŞİMDİ BÖYLE: 

whatsapp-gorsel-2024-07-23-saat-21-02-13-5dc91b68.jpg

whatsapp-gorsel-2024-07-23-saat-21-02-13-43c270b7.jpg

Dip not: Didimli okurlarımız; Tarihi Meyhane 1. Derece Sit alanında değilse, Didim belediyesi tarafından da imar konularında korunup kollanmıyorsa, UNESCO'nun Yaşayan Kültür Mirasları kategorisinden Didimli turizmciler tarafından aday gösterilmesini de istediler!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.