Didim Belediyesinin 3 rantçının defterini 4 milyon lira harcayarak dürdüğü ortaya çıktı!

Didim Belediyesinin 3 rantçının defterini 4 milyon lira harcayarak dürdüğü ortaya çıktı!

Türkiye'de sahil bandı bulunan ilçeler arasında Aydın'ın Didim ilçesindeki betonlaşma, İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki betonlaşmayı solladığı belirtiliyor...

A+A-

Türkiye'de sahil bandı bulunan ilçeler arasında "ranta" ve "rantçıya" geçit vermeyen tek ilçe CHP'li Didim Belediyesidir derseniz, yanılmamış olursunuz!

Bu çerçevede, "RANTA GEÇİT YOK" sloganının patenti de Didim Belediyesine aittir! Temsil, Çemişgezek Belediyesi çıkıp "RANTA GEÇİT YOK" diye barım barım bağırsa, siz siz olun kulak asmayınız ve her şeyin orjinaline de bakmanızda fayda vardır deriz!

belediyeden-net-yanit-ranta-gecit-yok-177916-0b85efa91a98c714166cfbfc6348a071.jpg

Bilindiği üzere; Didim Belediyesi ranta ve rantçılara karşı başlattığı savaş, önemsenmeyecek, ciddiye alınmayacak bir düzeyde değildi... Hatta o günlerde ranta ve rantçıya karşı verilen mücadeleye ilişkin sosyal medyada kliplerinin dolaştığı, Tik Tok'ta beğeni rekorlarının kırıldığı bile yazılıp çizilmişti...

Böylesine verilen her bir mücadelenin siyasi getirilerinin (Bol bol alkış gibi) olmasının yanında, götürülerinin de olduğu gibi; Didim Belediyesinin ranta ve rantçıya karşı başlattığı savaşın bir ekonomik maliyeti de oluyordu!

Temsil, CHP'li Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, böylesine bir mücadele başlatmamış olsaydı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Didim'e gelip el çırpıp "RANTA GEÇİT YOK" sloganı atar mıydı?

Bkz. Alt fotoğraf:

fotograf-1-d72aa8d09dbcba3aa15b.jpeg

CHP tarihinde böylesine içi dolu bir eylem daha var mıdır, yaşanmış mıdır? 

Şimdi gelelim ranta ve rantçıya karşı verilen mücadelede Didim halkına çıkan faturalara:

Birinci ihale: 

SONUÇ İLANI
DİDİM İLÇE SINIRLARI DAHİLİNDE BELEDİYE ENCÜMENİ TARAFINDAN HAKKINDA 3194 SAYILI KANUNUN 32 NCİ MADDESİNE GÖRE YIKIM KARARI VERİLEN İKİ ADET TAŞINMAZIN YIKIMI İLE MOLOZLARIN TAŞINMASI
DİDİM BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

İhale kayıt numarası    :    2021/245189
1- İhalenin
a) Tarihi    :    27.04.2021
b) Türü    :    Yapım işi
c) Usulü    :    Pazarlık (MD 21 B)
d) Pazarlık Usulünün Seçilme
Gerekçesi    :    Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.
e) Yaklaşık Maliyeti    :    1.714.102,00 TRY
2- İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    DİDİM İLÇE SINIRLARI DAHİLİNDE BELEDİYE ENCÜMENİ TARAFINDAN HAKKINDA 3194 SAYILI KANUNUN 32 NCİ MADDESİNE GÖRE YIKIM KARARI VERİLEN İKİ ADET TAŞINMAZIN YIKIMI İLE MOLOZLARIN TAŞINMASI
b) Yapılacağı yer    :    DİDİM İLÇESİ
c) Süresi    :    180
3- Teklifler
a) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    2
b) Toplam Teklif Sayısı    :    2
c) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    2
d) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmamıştır
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    10.06.2021
b) Bedeli    :    1.473.549,00 TRY
c) Süresi    :    24.06.2021 - 20.12.2021
d) Yüklenicisi    :    MBR YAPI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    YENİŞEHİR MH 235.SK ESMA APT.ALTI A BLOK 1 / 1 63100 HALİLİYE/ŞANLIURFA
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Didim Belediyesi Encümeni, ranta ve rantçıya geçit vermemek kapsamında 2 adet (Yazı ile iki) taşınmazın yıkılması için karar alıyor ve devamında yıkım ihalesine çıkılıyor...

27 Nisan 2021 tarihinde çıkılan ihale için EKAP üzerinden 2 şirket doküman alıyor... Yaklaşık maliyeti 1 Milyon 714 Bin 102 Lira olan ve pazarlık usulü (MD 21B) çıkılan ihaleyi Urfa/Haliliye merkezli MBR Yapı şirketi 1 Milyon 473 Bin 549 TL'ye kazanıyor!

Google'nın mesafe belirleme verilerine göre Didim-Haliliye arası, 1.313,9 km, Adana-Şanlıurfa Otoyolu/O-52/E90 üzerinden gelmeye kalkarsanız da 15 saat 53 dk. direksiyon sallamanız gerekiyor!

Şimdi diyeceksiniz ki; iki bina yıkmak için dozer, kepçe TIR'a yüklenir de 16 saatlik yoldan Didim'e gelinir mi? Ekmek parası kardeşim... Ekmek parası... Anadolu insanı Almanya'lara, Belçika'lara turlamak için mi gidiyor? Urfalı insanımızda iki taşınmaz yıkmak için ta Haliliye'den Didim'e gelmiş çok mu? Lütfen fitnelik, fesatlık düşünmeyelim!

adsiz1-003.jpg

EKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarında bu ihaleye ilişkin dokümanın mevcut olmasından dolayı, haberimizde yıkılan taşınmazların (2 Adet) enlerine, boylarına, çıkacak moloz tonajına ait bilgileri veremiyoruz! Fakat, tane başı taşınmazların yıkımı 736 Bin 774 Lira 50 Kuruşa denk geliyor!

İkinci yıkım ihalesinde karşınıza Amfi Tiyatrosu Yapımı ihalesini alan şirket çıkıyor!

SONUÇ İLANI
DİDİM İLÇE SINIRLARI DAHİLİNDE BELEDİYE ENCÜMENİ TARAFINDAN HAKKINDA 3194 SAYILI KANUNUN 32 NCİ MADDESİNE GÖRE YIKIM KARARI VERİLEN BİR ADET TAŞINMAZIN YIKIMI İLE MOLOZLARIN TAŞINMASI
DİDİM BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

İhale kayıt numarası    :    2021/894531
1- İhalenin
a) Tarihi    :    28.12.2021
b) Türü    :    Yapım işi
c) Usulü    :    Pazarlık (MD 21 B)
d) Pazarlık Usulünün Seçilme
Gerekçesi    :    Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.
e) Yaklaşık Maliyeti    :    1.665.297,62 TRY
2- İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    DİDİM İLÇE SINIRLARI DAHİLİNDE BELEDİYE ENCÜMENİ TARAFINDAN HAKKINDA 3194 SAYILI KANUNUN 32 NCİ MADDESİNE GÖRE YIKIM KARARI VERİLEN BİR ADET TAŞINMAZIN YIKIMI İLE MOLOZLARIN TAŞINMASI
b) Yapılacağı yer    :    DİDİM İLÇESİ
c) Süresi    :    60
3- Teklifler
a) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    2
b) Toplam Teklif Sayısı    :    2
c) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    1
d) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmamıştır
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    12.01.2022
b) Bedeli    :    1.899.408,00 TRY
c) Süresi    :    13.01.2022 - 13.03.2022
d) Yüklenicisi    :    TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    aziziye mahallesi ziya gökalp caddesi no 14/b Ergani / DİYARBAKIR 21950 ERGANİ/DİYARBAKIR
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Didim Belediyesi, ranta ve rantçıya nefes aldırmamak adına başlattığı bu mücadelede geri vites yapmıyor, tespit edilen rantın ve rantçının defterlerini dürmeye devam ediyor!

Bu defa ikinci yıkım ihalesine Didim Belediyesi 28 Aralık 2021 günü çıkıyor... Yine pazarlık usulü (MD 21B) çıkılan ihale için Didim Belediyesi 1 Milyon 665 Bin 297 Lira 62 Kuruşluk bir maliyet tespit ediyor!

İhale için iki şirket doküman alıyor, iki şirket teklif veriyor, bir teklif geçerli kılınmıyor ve ihaleyi de Didim Belediyesinden pek çok ihale kazanan tanıdık Diyarbakır-Ergani merkezli TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ kazanıyor! 

Yalnız..!

Nasıl bir yöntemse, bir önceki 2 adet taşınmaz yıkım ihalesini 253 Bin 553 TL kırım yapan şirket kazanırken; ikinci ihaleyi kazanan TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ, Didim Belediyesi ihale komisyonunun belirlediği rakamın üzerine 234 Bin 110 Lira 38 Kuruş ZAM yaparak kazanıyor!

Şimdi diyeceksiniz ki; Aralık 2021 ayında mazotun litresi 13 liraydı... Yıkım işi 13 Ocak 2022 tarihinde başlıyor, 13 Mart 2022 tarihinde (60 Günde) bitiyor... Bugün mazotun litresi 21 TL ... (Dozerler, kepçeler, kamyonlar su yakmıyor hani!) Ayrıca, Didim Belediyesi ihale komisyonu üyeleri de bu mazota gelecek zamları öngörerek ve bu yüzden de ihaleci şirketin bulunan yaklaşık yıkım maliyetinin üstüne koyduğu zamma ses çıkarmamışta olabilir! Olamaz mı?

Aslında, Didim Belediyesi ihale komisyonu üyeleri, TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ için, "E90 üzerinden ta 1.469,0 km'lik, 17 saat 46 dk.'lık yoldan geliyorlar, ihale rakamının üstüne 234 Bin liralık zam koymuşsa; ne olmuş yani" demişte olamazlar mı? Nasıl olsa karışan eden mi var? 

adsiz-009.jpgEKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarında bu ihale içinde dokümana ulaşamadık... Bu yüzden 1 Milyon 899 Bin 408 TL'ye 60 günde muhtemelen yıkılmış olan 1 adet taşınmaza ilişkin en, boy ve çıkacak moloz bilgilerini veremiyoruz... 

Özetlersek; 

Didim Belediyesi, "RANTA GEÇİT YOK" sloganı kapsamında Didim'deki ranta ve rantçılara karşı verdiği mücadelelerin meyvesini (Şimdilik) 3 adet taşınmaz yıkarak toplarken; iki ihale içinde toplamda 3 Milyon 372 Bin 957 TL + KDV harcamış görünüyor...

Artı KDV ile Didim Belediyesi 3 taşınmazın yıkımına 3 Milyon 980 Bin 089 Lira 26 Kuruş para harcamış bulunuyor! 

Ortaya da yıkım adeti başına KDV dahil 1 Milyon 326 Bin 696 Lira 42 Kuruşluk bir harcama rakamı çıkmış oluyor!

Son sözü CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a bırakalım: "Belediyecilik bizim işimizdir!"

Bakın, Didim Belediyesinin de 21 B'den (Pazarlık Usulü) çıktığı ihaleler (Yukarıda belgeleri) için CHP Sözcüsü Faik Öztrak nasıl değerlendirmede bulunuyor: 

 

Not: 35 Milyona Amfi Tiyatrosu ihaleleri ile 2. yıkım ihalesini kazanan Diyarbakır/Ergani merkezli TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ, Didim Belediyesinden başka başka dallarda da ihaleler kazanmış, hizmetler üretebilmiş olabilir mi? Başka bir deyişle, bu şirket Didim Belediyesinden çıkan/çıkacak ihaleler için mi kurulmuştur? Didim Belediyesinin "... Yaptırılması İşinin İlave İşler Ve İş Artışları Olması Zorunluluğundan Kalan İnşaat, Mekanik, Elektrik Ve Peyzaj İşlerinin Yapımı" vb. gibi ihale adları konularak kaç tane daha 2.'ncisine çıkılmış ihaleleri vardır?  

Hepsi ve daha fazlası... 

Bizi izlemeye devam ediniz... 

 

 

 

 

   

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.