Didim belediyesi Eylül'ün 13.'nden sonra ilçeye uçan-kaçan haşere girişlerini yasakladı!

Didim belediyesi Eylül'ün 13.'nden sonra ilçeye uçan-kaçan haşere girişlerini yasakladı!

Didim belediyesi yaz sezonu haşere ile (Sivrisinek) mücadelesini yaz sezonun sonunda mı başlayabildi? İhale belgelerine göre; Ağustos ayında çıkılan ihalenin sözleşmeleri 13 ve 17 Eylül tarihlerinde imzalanmış!..

A+A-

ERTAN YILDIZ'DAN BİR İHALE ANALİZ DİZİSİ DAHA... 

Didim belediyesinin yaz sezonu öncesinde başlayacağı/başlatacağı (Mayıs-Haziran ayları gibi) haşere ile mücadele çalışmalarına, Eylül ayında mı başlayabildi?
Yaz sezonun neredeyse 4'te 3'lük bölümünün bittiği 22 Ağustos'ta ihaleye çıkan Didim belediyesinin, Eylül ayının 13 ve 17'sinde ihale sözleşmelerine imza koyduğu ortaya çıktı!

İhale ilanına göre; "VEKTÖRLE MÜCADELEDE KULLANILMAK ÜZERE BİYOSİDAL ÜRÜN SATIN ALINMASI" başlığında çıkılan ihalede; alınacak ürünler de "9 KISIM VEKTÖRLE MÜCADELEDE KULLANILMAK ÜZERE BİYOSİDAL" şeklinde belirtilmiş: (İşte belgesi)

urun.jpg
Didim belediyesinin web sayfasında yer alan bilgilere göre Didim'in yüzölçümü 402 KM2. 
Bir Kilometrekare de 100 hektar ettiğine göre; 402 Kilometrekare de eder 40 Bin 200 Hektar...
İhale cetvelinde alınacak ürünler listesine bakıldığında; Didim belediyesinin 700 Bin Hektarlık açık alanda uçkunlar için insektisit ilacıyla mücadele edeceği anlaşılıyor! Uçkundan kastın sivrisinekler olabileceğini düşünüyoruz!

Didim belediyesi, Didim'in yüzölçümünün tamamında 17.5 defa açık alan uçkunlarına karşı kullanacağı insektisit ilacını DÜN İTİBARİ deposuna indirdi!

Bakın ihale cetvelinde neyin ne kadar alınacağı kalem kalem belirtilmiş... Belgelere göre ilkokul mezunları bile 700 Bin Hektar'ın nasıl Kilometrekareye dönüştüğünü hesaplayabilir...
Didim'in yüzölçümü de 402 Kilometrekare olduğuna... Ve de... Didim belediyesi de 700 Bin Hektarlık açık alan uçkun insektisitini de DÜN İTİBARİ ile deposuna koyduğuna... Didim'in yüzölçümü de Hektar bazında 40 Bin 200 olduğuna göre... Demek ki Didim belediyesi de 17.5 defa Didim'in yüzölçümünün tamamında uçkunlara (Sivrisineklere) karşı insektisit ilacı ile mücadele edecek DEMEKTİR!

a-w294501-01.webp
Fotoğraf Mavi Didim'den alınmıştır. 
Önceki gün bu fotoğraf sosyal medyada dönüyordu: "Başkan kendi kendine pankart astırtarak teşekkür ettirdi" diye... 
Mesela, bu mahalle kaç hektar ya da Didim'in 402 Kilometrekare olan yüzölçümünün kaçta kaçıdır? Başka bir deyişle; bu mahalle 700 Bin Hektarlık uçkunla mücadelede kaç Hektarlık yer kaplıyor? Depoya İNDİRİLEN 700 Bin Hektarlık insektisitten kaçta kaçı bu mahallede kullanıldı ya da kullanılacak?

Didim belediyesi neden uçkunla mücadelesinde kullanacağı insektisiti Hektar bazında almayı tercih etti? 200 Kilogramlık kemirgen rodentisiti Didim belediyesi binasında kullanılmak için mi alındı?

Uçkunlarla ve haşerelerle ile bireysel mücadele, en bilinen şekliyle eczanelerde değişik markalarda satılan aerosollarla yapılıyor... 
Her ne kadar AB ülkelerinde yasak olsa da ülkemizde uçan sinek varlığı olmaksızın araç üstü ULV cihazları ile rutin ilaçlama yapılmasına devam edilmektedir. Çevre ve insan sağlığı açısından uygun görülmediğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Günümüzde hiçbir Avrupa ülkesinde sıkışık konut alanlarında bu tür ilaçlama yapılmamaktadır. Yalnızca uçan sinek varlığı tespit edilen bölgelerde sorun çözülünceye kadar larva mücadelesine ek olarak araç üstü ULV cihazları ile ilaçlama yapılmaktadır. Haşere mücadele hizmetlerimizde sorun olsun olmasın rutin ULV (araçla yapılan uçkun sinek ilaçlaması) ilaçlaması uygulamasının kaldırılması yönünde uğraş vermekteyiz." diyor...

Ayrıca, uçkunlarla yapılacak mücadele büyükşehir belediyelerinin kapsama alanında... Bu yönde Bakanlığın da açıklamaları var... Belki de Aydın BŞB il genelinde uçkun ve haşere ile etkili bir mücadele yapmıyor olabilir... Bu yüzden ilçe belediyeleri de başlarının çaresine bakmak için böylesine GÜZELLİKLERLE dolu ihalelere çıkıyor olabilirler! 

Baksanıza; Didim belediyesi başkanı Hatice Totik Gençay'ın çıktığı ihaleye... Hadi 6 ayını doldurdu ve bir parti de insektisit kullanıldı diyelim... Önündeki 4.5 yılda kullanacağı Didim'in toplamda 40 Bin 200 Hektar olan yüzölçümünde en az 15 defalık daha deposunda kalan/kalmış insektisiti var! 
İhaleyi alan bu şirketler bu kadar malzemeyi dün itibari ile; TIR'lara yükleyerek mi Ankara'dan Didim'e getirmişlerdir?
Ya da bu şirketler insetisitleri, TIR'lara 50 Bin Hektarlık, 100 Bin Hektarlık gibi gibi mi yükleyip Didim belediyesi ambarına teslim etmişlerdir? 
Ne hoş değil mi Ankara-Didim arasındaki ihale ürün trafiği?
İhaleci şirket yetkilisi:
- Evladım kaç Hektarlık insektisitler yüklediniz TIR'lara?
İhaleci şirketin depo sorumlusu: 
- Yola çıkana 100 Hektar... Buna da 100 Hektar yükleyip Didim'e postalayacağız patron!

Gerçekten merak ediyoruz; bu 700 Bin Hektarlık alanda kullanılacak insektisitler Ankara'dan Didim'e nasıl getirildi ve Didim belediyesine teslim edilip ambarına konuldu?
a- Hava yoluyla mı?
b- Deniz yoluyla mı?
c- Kara yoluyla mı?
d- Taksiyle mi?
e- Kamyonla mı?
f- Minibüslerle mi?
g- Kamyonetlerle mi?
h- Işınlanarak mı?

Bakar mısınız ihale cetvelinde yer alan 2. insektisitin güzelliğine!
Bereket versin onun kullanılacak alanını Hektar cinsinden koymamışlar ihaleye! Olsun, Metrekareler Hektara dönüşmüyor mu? Dönüşüyor... 2 Milyon Metrekare de eder 200 Hektar!
Bu gidişle Hatice Başkan Didim'de ne uçan ne de yürüyen haşere bırakacak 5 yılda!
Buyur buradan 200 Hektarda Rezidüel insektisitle mücadeleye!
"Rezidüel insektisit, açık ve kapalı alanlardaki böceklerin bulunduğu alanları ilaçlama işlemidir. Bu işlemde kullanılan ilaçların uzun süre boyunca etkisini gösteren ilaç tiplerine rezidüel olanlardır. Bu insektisitler ise böceklerin aktif olarak bulunduğu alana direkt bir şekilde uygulanır." diyor Google... 
Şimdi... 700 Bin Hektarlık insektisitle yapılan/yapılacak uçkun ve haşere mücadelesine eklendi mi 200 Bin Hektar daha... 
Al sana Didim'in yüzölçümün tamamında çıktı mı şimdi de 5 defalık daha rezidüel insektisit mücadelesi... Hektar üzerinden insektisit mücadelesine bakarsanız; ortaya çıkan rakam 22 defalık oluyor!
Güzelliğe bakar mısınız?
Hatice Başkanın Didim belediye başkanlığı 5 yıl olarak hesaplandığında; Hatice başkan her yıl 4.5 defa Didim'in yüzölçümünün tamamında insektisitle mücadele edecek DEMEKTİR!
Başka bir deyişle; Hatice başkan yılın her mevsiminde (Yılda 4 defa) uçanla kaçanla insektisitli mücadele edecek DEMEKTİR!
İhale ürün cetveline bakıldığında; alttaki üç kalemde ne kadar güzel sırıtmış değil mi?
Kilogram... ve... Tane... ile belirtilenler... 
Ama... Şunu anlamış bulunuyoruz...
Didim'de fare gibi kemirgenlerle mücadele etmeye gerek yok... Çünkü 200 Kg alınmış... 
Hatice başkan... İsmini yazmayalım... En küçük semt eczaneleri bile bir yılda sizin aldığınız fare yeminin iki katının siparişini veriyor... 
Belki de sadece Didim belediyesi binasına fare gibi kemirgenleri sokmamak için alınmış olamaz mı?
O ne öyle 100 tane hamam böceği jeli!
Dini ya da Milli Bayramlarda bu işlere bakan personeliniz hamam böceklerine "misafir şekeri" niyetine mi ikram edecekler?
Hatice başkan... 900 Hektarlık alanda 22 tur insektisitle uçana kaçana mücadele edecek kadar 2 cins insektisiti ambarınıza koyacaksınız, devede tüy gibi yanlarına da 100 tane hamam böceği mücadelesi jeli koyacaksınız! 
Düşünün balık gözü objektiflere bile zor sığacak kadar insektisitin yanına eşek heybesine sığacak kadar hamam böceği mücadelesi jeli koyacaksınız! (Bilmiyoruz ama, hamam böceklerinin lolipop şekerlerden de çok hoşlandıklarını duyduk! İhale hazırlayacak olanlara hatırlatırız!) 
Ayrıca; en az fareler kadar da Didim'de pek karasinek de yaşamıyor demek ki! Yalnız, ilginç bir detayı da gözden kaçırmamış Didim belediyesinin ihale hazırlayıcıları: Ergin karasinekler!
Anlaşılan, genç ve körpe karasineklere karşı Didim belediyesi insektisit almayı unutmuş!
Larvasitlere mi?
Tabii ki geleceğiz!
İhalenin en güzel tarafı "ÖKSÜZ" bırakılır mı?
İhaledeki en can alıcı ve en güzel detaylar bir sonraki haberimizle flaş belgelerle geliyor!
Bizi izlemeye devam ediniz... 
İşte Didim belediyesinde 3 şirketin başarı sağladığı 3 grup biyosidal alımı için çıkılan ihalenin sonuç belgesi:  

didididi.jpg* İhale teknik şartnamesinde neler var?
* Didim'deki sulak alanlar kaç Hektar?
* Didim belediyesi yeni yeni sulak alanlar mı keşfetti?
* Didim halkı "Halk İster Büyükşehir Yapar" pankartlarından neden bi haber?
* 23 Ekimden sonra Didim belediyesinin kaç şanslı personeli 4X4 Suvlara binecek?
* Didim belediyesi 23 Ekim'de gerçekleştireceği araç kiralama ihalesine ne kadarlık bütçe ayırdı?
Ve daha fazlası... 
Gelecek haberlerimizde...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.