Devletin gündeminde İzmir'i Lunaparka çeviren Soyer'i görevden alma var mıdır?

Devletin gündeminde İzmir'i Lunaparka çeviren Soyer'i görevden alma var mıdır?

Devlet, Soyer'i görevden alması durumunda; Kılıçdaroğlu, hala Atatürk'ün koltuğunda oturmaya devam edebilecek mi?

A+A-

Öncelikle belirtmekte yarar görüyoruz...

CHP'li belediye başkanlarını ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok kötü havalar bekliyor!

Biz bu kötü havanın geleceğini Ocak 2021 ayından beri biliyor ve bekliyorduk!

Her şeyden önce; Tunç Soyer'in İzmir'i yönetemeyeceğini ve Aziz Kocaoğlu ile bu dönemde de yürünmesi gerektiğini savunuyorduk... Sanırım bizden başka da açık açık ve doğru dürüst yazan başka bir yayın organı da olmadı...

İşin sırrı aday belirleme "SİSTEMİ"nde mi yatıyordu??? CHP, Mart 2019 yerel seçimlerine Cumhuriyet tarihinin en riskli ve gözü dönmüş adayları ile giriyordu! Bu gerçeklerden yola çıkarak defalarca Haziran İstanbul seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu'na seslenerek "bırak artık koltuğu, çekil köşene, torun tombalak sev" kıvamında en az 5-6 yazı yazmış; meramımızı anlatamadığımız gibi; her defasında trol saldırılarının hedefi olmuştuk!

Yazdığımız haber ve yazıların öznesini yolsuzluklar oluşturuyordu... Yukarıda da belirttiğimiz gibi; yolsuzlukların temelinde ne yatıyordu? 

CHP'de kimin nasıl ve ne şekilde aday olduğunu sanırım bu ülkenin 50 milyon insanı biliyordur... Bu yüzden de bu çok önemli konuyu da KÖTÜ HAVANIN GEREKENLERİN ÜZERİNE çökmesinden sonrasına bırakıyoruz... Şimdilik kaydıyla...

Malumunuz, İzBB Soyer, 15-20 gündür varsa yoksa Afyon'dan başlatılacak "Zafer Yürüyüşü" ve "İktisat Kongresi" ile yatıp kalkıyor... İzmir'de her şey dört dörtlük ve tıkırında ya... Zannediyor ki DEVLET yapılanları görmüyor! Ne yani "Zafer Yürüyüşü" Trabzon'dan alınan sabunlara, Mardin'in Issız Köyü'nden 3 misli pahalıya alınan mezar tahtalarına, sermayesi 50 bin TL olan ve 20 gün önce kurulan şirketten milyonluk sandalye kiralama, HİÇ BİR BİTİRMESİ, TECRÜBESİ olmayan Ankaralı Bebe'ye istinat duvarı ihalelerine "YORGAN" mı olacaktı? Geldiğiniz günden beri İzmir'i Lunaparka çevirdiğinizi, yaptığınız her işin şovdan ibaret olduğunu, İzmir halkı anlamadı mı, bilmiyor mu artık!!!??? 

Bay Soyer'e hatırlatalım... Seferihisar belediye başkanı olduğunuz dönemde sattığınız gayrimenkullerin, bugünün parası ile 10 milyarlık nakit para ile bile yerine konulmadığından haberiniz var mı? 10 yıl Seferihisar'ı yönettiniz... 178 Defa devletin parası ile yurtdışına gittiniz... Salyangoz logosundan başka geride ne bıraktınız? Bizler Seferihisar'daki belediyecilik faaliyetlerinizi yazmaktan bıktık ama, bir türlü sizi İzBB'nin başına konduran anlamadı ve hala ısrarla bu gerçekleri de görmek istemiyor!  

Evet... Ağustos ayının son günlerindeki bu çok kötü havanın CHP'de pek çok sıfatlı kişinin başını yiyeceğini düşünüyor ve OLMASI GEREKTİĞİNİ DE SAVUNUYORUZ!

Devletimizin de bir yere kadar sabrı var! Belki 40 bin defa yazdık, DEVLETİMİZİN SABRINI ZORLAMAYINIZ, TAŞIRMAYINIZ diye... Ardından ekledik; "CHP'li belediyelerdeki yönetim anlayışı artık DEVLET MESELESİ!" 

Daha nasıl açık açık yazabilirdik?

Çalmayın... Çırpmayın... diye yazdıkça, kör gözün içine sokarcasına utanmadan, sıkılmadan alışkanlık haline getirdiklerinizden şaşmadınız! Yetmedi, kirli ilişkilerle, kirli kişilerle "kanka" olup, elde ettiğiniz pis paralarınızla bu işlerden yırtacağınızı sandınız; öyle değil mi? Yahu yazdıklarımızı bile okuyup anlayamadınız: "Devletin koltuk değnekleri ile işi olmaz" diye yazdık, sizler indirdiklerinizin bir kısmı ile derin, serin abilerle dosyalarınızı kapatmaya çalıştınız! Yer mi Devlet? Nah yer! Günü geldiğinde kör kuruşun hesabını öyle bir sorar ki; yurtdışında aldıklarınızın bile "TIPIŞ TIPIŞ" gelip hesabını verirsiniz!

"İzmir Büyükşehir Belediyesinden yaklaşık 16 milyon lira alacağımız birikti. Görüştüğümüz yetkililer, ‘Bu hafta, önümüzdeki ay, kredi bekliyoruz, imzada, onayda’ diyerek bizi sürekli sallıyorlar. Para alamamak bir yana, başka arkadaşlarımızdan da biliyoruz, alacağın büyüklüğüne göre yüzde10 ila yüzde 20 arasında bir komisyonla ödeme çıkartma vaadinde bulunuyorlar. Bizden mesela istenen komisyon miktarı 3 milyon liraya tekabül ediyordu ki, bizim bu parayı ödememiz mümkün değil, biz zaten bu kadar kar edemiyoruz. İşçimiz, iş makinemiz, masraflarımız artık ekonomik olarak ipin ucu kaçtı. Bizi iflasa sürüklüyorlar. Herkes bu konuyu biliyor ama kimse dile getiremiyor, sesini yükseltemiyor. Lafa gelince haktan hukuktan bahsedenler, 1,5 senedir neredeler, bu mu adaletiniz? Karşıyaka bölgesinde asfalt atılamıyor mesela neden? İzmir Büyükşehir Belediyesi asfaltta çalışan serim kamyonlarına ve silindirlere mazot alamayacak hale gelmiş. Çok yazık! Bundan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi, parasını peşin verse ben ihalesine girmem" İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde neler oluyor? İddialar inanılmaz... (Son Mühür)

Bakın, bu sözler İzBB'ye iş yapan bir müteahhitte ait... İzBB müteahhitte 1.5 yıldır ödeme yapmayınca; amiyane tabirle ÇAKALLAR devreye girmiş görünüyor! Anlaşılan, ortada bir gavüllü dövüş var! İzBB müteahhitte para ödemiyor ve devamında ÇAKALLAR devreye gidiyor! Peki, ÇAKALLARA bu bilgileri kim veriyor? ÇAKALLAR nereden biliyorlar ve nokta atışı gibi; İzBB'den alacaklı olan şirketlerin kapısını çalabiliyorlar? Bu işleri organize eden kim? O baş kim? Bu işleri organize edip bakanlar kim?

Sadece bu müteahhittin anlattıklarına bakıldığında bile; Soyer'in İzBB'yi yönetemediği AÇIĞI ÇIKMIŞ olmuyor mu? Devletin de görevden alması gerekmiyor mu?

Alooo... Günde 3 öğün hak, hukuk, adalet masallarına sarılanlar, bu laflar rüşvet kıskacına alınmış müteahhitten sizlere: "Lafa gelince haktan hukuktan bahsedenler, 1,5 senedir neredeler, bu mu adaletiniz?"

Böylesine rüşvet iddialarının binde biri Japonya'da medyaya düşse; o belediye başkanı anında istifa etmez mi?

Bu iddialar medyaya düştüğünde, Bay Soyer t-şortunu çekmiş üstüne, Ayfonkarahisar caddelerinde geziyordu!

Bu çok kötü havanın çok yakında ve pek çoklarının kafasına çökeceğini umuyoruz! (1.5 Yıl gecikmeli de olsa.) 

Üzülerek belirtiyoruz; Kılıçdaroğlu'nun Soyer'i Seferihisar'daki belediyecilik incilerinden kurtarabilmek ve İzBB Soyer'e "YORGAN OLSUN" düşüncesi de an itibari ile iflas etmiş görünüyor!

Bu dakikadan sonra da zorlamanın bir anlamı yok!

Kılıçdaroğlu da kendisi için değil, Cumhuriyeti kuran CHP'yi zerre kadar düşünüyorsa, gereğini yapar ve Soyer'i CHP'den uzaklaştırır!  

Çünkü, bu kötü havadan yarın kendisinin de nasibini alacağını düşünebilmeli!

Not: Bu çok kötü hava Ege'de nasıl esecek? Neptün Soyer'in gerçekleştirdiği İzBB - Köykoop alışverişleri, Devletin aklına Tunç Soyer'in görevden alınmasını düşürmüş olabilir mi? devam haber ve yazılarımızla geliyor...

Bizi izlemeye devam ediniz...

mezar9.png

Yukarıdaki görsel İzBB Soyer'in Instagram hesabından alınmıştır...

İzBB'nin acar gazetecileri de ne çok çalışkan ve akıllılar! Instagram'a yükledikleri video kapaklarında bile 9 Eylül'ün bir "Zafer" olduğunu yazamadıkları gibi, İzBB Soyer'in de bugüne kadar yaptıklarıyla özdeşleşeni yazmışlar: ŞOV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.