CHP'ye 'FETÖ' utancı yaşatıp açığa alınan, FETÖ'den 6.3 yıl hüküm giyen Urla e. BB Oğuz'dan İmamoğlu'na destek!

CHP'ye 'FETÖ' utancı yaşatıp açığa alınan, FETÖ'den 6.3 yıl hüküm giyen Urla e. BB Oğuz'dan İmamoğlu'na destek!

Aslında FETÖ'den açığa alınan ve 6.3 yıl hapis cezasına çarptırılan Urla e. Belediye Başkanı İ. Burak Oğuz'a baktığınızda bile CHP'nin kimlerin elinde ve ne halde olduğuna tanık olursunuz!

A+A-

adsizbbbbb.png

 

"Eski Urla Belediye Başkanı Oğuz'a FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezası onandı

Eski Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'a, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası hukuka uygun bulundu.

Sanık Oğuz'un avukatı, İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesince verilen hapis cezası kararını temyiz etti.

Dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi başvuruyu esastan reddetti.

Heyet kararında, "Sanığın eylem yoğunluğunun fazla olması, örgüt asker mahrem imamları ile irtibatları, örgüt iltisaklı dernek üyeliği, kamu görevini örgütün amacına ulaşması için vasıta olarak kullanması, örgüt içerisindeki konumu ve ağırlığı ile suç kastının yoğunluğunun fazla olması göz önünde bulundurularak temel cezanın alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle hukuka, vicdana, dosya kapsamına uygun bir cezaya hükmedilmesi gerekirken asgari hadden cezalandırılarak eksik ceza tayin edilmiş ise de aleyhe istinaf başvurusu bulunmadığından bu hususun eleştiri konusu yapılması gerektiği." görüşünü bildirdi.

Heyet, bu husus dışında mahkemenin kararında usule veya esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde veya işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği gerekçesiyle istinaf başvurusunun esastan reddine karar verdi.

Dava

Urla'da 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanı seçilen İbrahim Burak Oğuz, FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla 16 Aralık 2019'da tutuklanmış ardından da İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.

Açılan dava sonrası mahkeme, 3 Temmuz 2020'deki karar duruşmasında, Oğuz'un "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına, hükümle birlikte yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar vermişti. Telegram Haber'in 1 Temmuz 2012 'AA' mahreçli haberi. Eski Urla Belediye Başkanı Oğuz'a FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezası onandı

FETÖ'den 6.3 yıl hapis cezasına çarptırılan Urla eski belediye başkanı Burak Oğuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu ile fotoğrafını paylaşan Oğuz, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’nin bugün başlayan 27.dönem 4. yasama yılı münasebetiyle makamında ziyalıların selamını götürdük; Kendisinin de sevgi ve selamlarını getirdik" ifadelerini kullandı. 1 Ekim 2020

120519886-10158571866741390-1996652059810602004-n.jpg

Aynı zamanda İ. Burak Oğuz'un da avukatı olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 3 Temmuz'da Oğuz'a verilen 6.3 yıl hapis cezasının ardından gelen tahliye kararını böyle duyurmuştu:   

adsiz-031.pngurla-da-son-dakika-kayyum-atanacak-mi-basa-kim-gelecek-c719d.png

Şimdi... İ. Burak Oğuz hakkında FETÖ'den temyizi de ret edilen 6.3 yıllık hapis cezasını Sarı Çizmeli Mehmet Ağa vermedi; Türk Adaleti verdi... 

Başka bir deyişle İ. Burak Oğuz'a bu ceza durduk yere verilmedi!

İ. Burak Oğuz, 3 Temmuz 2020'de FETÖ'den 6.3 yıl hapis cezası aldıktan 3 ay sonra soluğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında alıyor ve sosyal medya hesaplarından Kılıçdaroğlu ile baş başa yaptığı görüşmesini şu şekilde paylaşıyor: "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’nin bugün başlayan 27. dönem 4. yasama yılı münasebetiyle makamında ziyalıların selamını götürdük; Kendisinin de sevgi ve selamlarını getirdik."

İ. Burak Oğuz hakkında yargının FETÖ'den vermiş olduğu 6.3 yıllık hapis cezası dahi, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP'liler için hiç bir anlam ifade etmediği gibi; adeta Genel Merkezde de "baştacımızsın" kıvamında ağırlanmaya devam ediyor!

İ. Burak Oğuz, ister FETÖCÜ olsun ister olmasın... Hakkında FETÖ'den verilmiş yargı kararı bulunmasına karşın, hala CHP'yi yönetenler katmanında VİP kabul görüyorsa, kahramanmış gibi takdim ediliyorsa, Canan Kaftancıoğlu'nun sözüyle "önce kendileri aynaya baksın" deriz...

Şimdi, FETÖ repertuvarı yargı kararlarınca da sabit olan bu İ. Burak Oğuz, İBB Ekrem İmamoğlu'na destek olmak adına çekindiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmış...

Yargı tarafından FETÖ ile olan ilişkisi sabit olan birisi hakkında dahi en ufak bir işlem yapamayan bu zihniyet mi bu ülkeyi yönetebilecek?

İmamoğlu'na destek olana bir bakar mısınız?

CHP'ye FETÖ utancını yaşat...

FETÖ'den 6.3 yıl ye...

CHP'yi yönetenlerle VİP takıl...

Sevsinler sizin hak, hukuk, adalet deyişlerinizi...  

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.