CHP’nin yumuşak karnı Tunç Soyer...

CHP’nin yumuşak karnı Tunç Soyer...

CHP’nin yumuşak karnı Tunç Soyer...

A+A-

x4s3xcuk-071.jpg

ERHAN GÜLENÇ

Şu teşhisi artık koymak gerekiyor:
CHP tarafından İzmir'de büyük umutlarla aday yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, icraatları ve skandallarıyla bugün CHP'nin en büyük yumuşak karnı oldu...
Zaten PKK'nın uzantısı HDP ile kurduğu ittifak ve hayati birçok konuda gayri milli duruşu nedeniyle vatandaşın tepkisini çeken CHP, Soyer'in tribünlere oynayan 'tembel' ve 'gevşek' belediyecilik anlayışıyla da hedefe konuluyor.

VATANDAŞ ŞİKAYET EDİYOR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kente ne zaman gelse, vatandaşın Soyer için yaptığı şikayet ve serzenişlerin hedefi oluyor.

CHP lideri bu nedenle adeta İzmir'in içinde gezemez oldu. En son Uzundere'de katıldığı açılışta belediyenin yıllardır yapamadığı kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olan vatandaşlar kendisine Soyer'i şikayet etti... Kılıçdaroğlu da Soyer'den o kadar umudunu kesmiş olmalı ki, vatandaşlara "Belediye başkanımız yapacak" demek yerine "Gidin sorununuzu hükümet çözsün" dedi.
Bir belediye başkanı, genel başkanını ancak bu kadar zor durumda bırakabilir.

'DAHA BİNASINI ÇÖZEMEYENLER'
Öte yandan Soyer'in skandalları artık genel siyasette de CHP'nin en büyük kamburu olmuş durumda. Örneğin, depremin üzerinden 13 ay geçti, Soyer kullanılamaz hale gelen Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki ana hizmet binasıyla ilgili hiçbir somut adım atamadı.

Öte yandan belediyenin şu an Kültürpark'ta hizmet verdiği fuar hollerinin milyonlarca liralık tadilata rağmen her yağmurda çalışanların üzerine su akıttığını ve bilgisayarların çöp poşeti geçirilerek korunmaya çalışıldığını Yeni Asır olarak manşetten duyurduk. Başkan Erdoğan da geçtiğimiz günlerde TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarını hak sahiplerine dağıtmak için geldiği İzmir'de CHP'ye bunun üzerinden yüklendi. Erdoğan, "Daha kendi hizmet binaları ile ilgili meselelerini çözemeyenlerin, İzmir'i 2023'e, 2053'e taşıyan bir vizyon ortaya koyabilmeleri zaten mümkün değildir. Kendilerinden güvenli ev isteyen vatandaşları 'Devlet yapsın' diyerek tersleyenlerden İzmir'e hayır gelmez. İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin önüne geçecek yatırımları yapmak yerine felaketin büyümesini seyredenler bu şehri aydınlatamaz" diye konuştu.

HEYKEL SAYMA VE KONİ DİZME
Bu arada Soyer'in heykel sayma ve koni sayma ihaleleri de sosyal medyada sık sık mizahi paylaşımlara konu oluyor.

Nitekim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da önceki gün CHP'yi eleştirirken "Bir kere bunlar tembel. Heykel açılışlarından milletin derdine derman olamazlar. Bunlar geçtim heykel yapmayı, heykel sayım ihalesi bile yapıyorlar. Buyurun cenaze namazına! Bir de bize akıl öğretiyorlar" sözleri ile taşı gediğine koydu. Siz bir yandan 'döngüsel kültür' gibi sözlerle ahkam keserken, daha hizmet binanızı yapamadıysanız, vatandaşa söz verdiğiniz toplu konutları yıllardır yapamadıysanız ve üzerine de heykel sayma-koni dizme ihalelerine çıkarsanız sizi eleştirirler. Tabii, bu yazdıklarımı CHP'liler de görüyor. O yüzden 2019 seçimlerinde "loca" ve "küresel" desteklerle aday yapılan Soyer'in önümüzdeki seçimde aday gösterilmeyeceği bugün CHP İzmir örgütünde en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.