CHP'lilerden 1. Yüzyılın çeyreği dolmadan 2. Yüzyılın Tarım ve Kooperatifçilik faaliyeti!

CHP'lilerden 1. Yüzyılın çeyreği dolmadan 2. Yüzyılın Tarım ve Kooperatifçilik faaliyeti!

Zincir market raflarındaki hazır gıda ürünleri ile insanoğlunun binlerce yıllık bedensel gıda alışkanlıklarının nasıl tarumar edildiğini mi konuşacaksınız?

A+A-

4cd9ac6f-59b7-4450-bc2f-36bbe765b3bf.jpg

Söyleşi görseline baktığınızda; "CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'dan sonra CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da gelecek genel seçimlerde İzmir'den adaylığa mı oynuyor?" sorusu, usunuza düşüyor...

İzmir nasıl olsa "KALE" ve babalarının çiftliği her gelen istediği gibi hareket etmekte, aday olmakta özgür!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015'ten beri "İzmir Milletvekili" sıfatını taşıyor... Peki, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den vekil olmasından mütevellit, 6 yıldır bu şehre "zerre" bir katkısı olmuş mudur? 

Temsil, İzmirliler ekmeği, suyu, kentiçi ulaşımı vb. 81 vilayetten daha ucuza mı almaktadır?

Yahu, daha geçtiğimiz ay CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu'nun ses kasetinin ortaya çıkması ile kimin kefaletinin İzmir Büyükşehir'de geçerli olmadığı yazılıp çizilmedi mi?

İzmir vekili sayın Kılıçdaroğlu, Kayseri'de "Tıkır Tıkır Çalışan Belediye Başkanları" kampı düzenliyor, vekili olduğu kentin başkanı gitmiyor! Ne güzel değil mi?

İpimiz kuşağımız denk ya; şimdi de kalkmışlar 2. Yüzyılın Tarım ve Kooperatifçiliğini konuşacaklar!

Yahu kardeşim, emperyalizm 200 yıldır politikalarını TARIM ve gıda maddeleri üzerinden ülkeleri nasıl ele geçiririm üzerine kurguladı ve politikasını da TIKIR TIKIR yürütüyor... Şimdi siz neyi konuşacaksınız?

Bursa'da tarımı ele geçirmiş çok uluslu Cartgil'in GDO'lu ürünlerini mi konuşacaksınız?

Tarımdaki en son OSB oyununu mu konuşacaksınız?

Zincir market raflarındaki hazır gıda ürünleri ile insanoğlunun binlerce yıllık bedensel gıda alışkanlıklarının nasıl tarumar edildiğini mi konuşacaksınız?

Ya da Neptün Hanım'ın belediye başkanı olduğu kocası ile kooperatifler üzerinden oluşturdukları süt, enginar, tarhana, salça vb. alışverişlerini mi konuşacaksınız?

20 Yüzyılın 1. çeyreğini sağ salim atlattık da; bir eksiğimiz 2. yüzyılın tarımı ve kooperatifçiliği kaldı; öyle mi?

Yok... Yok.. Sizler de haklısınız... AÖF Sosyoloji diplomalının Tarım Daire Başkanı yapıldığı kentte; Ortaokul Matematik hocalarının da 2. Yüzyılın tarımına, kooperatifçiliğine ışık tutmasından daha doğal ne olabilir ki!!!

Not: Orhan Bey, İzmir'e harbiden de faydanızın dokunmasını istiyorsanız; buyursunlar Güzelbahçe'ye... O kadar konut yapıldı ki... Şehir su şebekesi kaldırmıyor artık... Güzelbahçeliler su işkencesi çekmeye başladı... TIKIR TIKIR tarım muhabbetleri de yapında, Güzelbahçelilerin su feryatlarına da bir kulak verseniz hazır zahmet edip gelmişken, nasıl olur? 

Öte yandan İZMO'ya da bir not... Tarım Üniversitesi, Baysan ve bunlara benzemez onca konu hakkında ne zaman sessizliğini bozacaktır? Merakla bekleniyor da...   

  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.