CHP'li "Solcu" başkan Köymen, araç kiralama ihalelerini iptal mi ediyor?

CHP'li "Solcu" başkan Köymen, araç kiralama ihalelerini iptal mi ediyor?

Maltepe belediye başkanı Esin Köymen, çıktığı 3 araç kiralama ihalesinden birisini iptal etti! Geride kalan 2 ihaleyi de iptal edecek mi? Ya da CHP'de sisteme uyarak iki ihalenin sözleşmelerine imza mı koyacak?

A+A-

Bilindiği üzere; CHP'nin 13.5 yıllık genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediye başkanlarına kalan POLİTİK miras, "araç kiralama" ihaleleriydi... 

Kemal Bey'in en çok sevdiği ve başardığı işlerin başında seçimden seçime listelere milletvekili ve belediye başkan adaylarını yazmak geliyordu... Bu "HOBİ"si çerçevesinde Kemal Bey Türk siyasetine ve Y-CHP'sine çok güzide isimler kazandırdığı söylenebilinir... Bu bağlamda; yüzlerce işinin ehli ve sınıf atlayan milletvekili ve belediye başkanı isimlerini sıralayabilirsiniz... Yeter ki Kemal Bey istesin! 

Mesela; önceki Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç... Ali Kılıç'ın belediyecilik faaliyetlerinden nasıl bir servet sahibi olduğunu her halde bugün Facıt hesap makinalarıyla bile hesaplayamazsınız! Ali Kılıç'ın 2. dönem Maltepe belediye başkanlığı adaylığına Kemal Bey, "Kefilim", "Kırmızı çizgim" diyerek yol vermişmiydi?

En hafifinden Ali Kılıç için neler yazılıp çizildiğine bakıldığında; medyada şunlar yer alıyor: "Ali Kılıç'ın sigara alacak parası yoktu, milyoner oldu
İstanbul Maltepe Belediyesi Çalışanı Ökkeş Negüzel, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında skandal iddialarda bulundu. Kılıç'ın kirli ihalalere karıştığı ve sigara alacak parası yokken milyoner olduğunu ileri sürdü." https://www.turkhabergazetesi.com/haber/ali_kilicin_sigara_alacak_parasi_yoktu_milyoner_oldu-42278.html

Kılıç, Cemevi bağışlarına el mi koydu?
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Gülsuyu Cemevi bağışlarına el koyduğu iddia edildi https://maltepeekspress.com/kilic-cemevi-bagislarina-el-mi-koydu-4852

Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi! Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi!

Ali Kılıç'ın pür mealini görmek/bilmek için Google'da minik bir tur kafi gelecektir diyoruz... Ali Kılıç'ın belediyecilik alanındaki faaliyetleri böyle olunca; Maltepeliler Esin Köymen'i doğal haliyle "Bir Umut" olarak gördüler... Maltepeliler, seçim çalışmaları sırasında yeni başkan adayının "Solcu" olduğunu öne sürüp, önceki başkan Ali Kılıç'la bir araya gelmemeye gayret ettiğini, hatta elini dahi sıkmamak için köşe bucak kaçtığını belirtmişlerdi!

Peki, kazın ayağı öyle mi çıktı? Hayır! Yeni başkan Köymen'de Ali Kılıç'ın geride bıraktığı ekiple gül gibi Maltepe belediyesi yönetir oldu! Aslında başkan Köymen, Melih Morsümbül, Baran Küçük vb. gibi kıymetli personelleri dışarıda bırakmayıp tekrar Maltepe belediyesinde görevlendirse, hiç de fena olmaz hani!

Peki, Ali Kılıç gitti de yerine Esin Köymen geldiktenden sonra Maltepe belediyesinde değişen ne oldu? Değişimciler tarafından aday yapılan Esin Köymen, "Solcu" kimliği ile Maltepe belediyesine ağırlığını koyabildi mi? Hayır! Esin başkan da Ali başkan gibi ilk yaptığı iş, araç kiralama ihalelerine çıkmak oldu! 

Başka bir deyişle; Y-CHP'nin yegane ve en popüler politikalarının başında gelen araç kiralama ihalelerinin uygulayıcısı oluverdi!

Fakat, çıkılan 3 ihaleden bir tanesi iptal edildi! Acaba neden? O zaman belgeler üzerinden bakalım ihalelerin içeriklerine:

Nasıl olduysa 876495 nolu "15 Ay Süreli Çevre Temizliği İşi İçin Araç ve İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi" ihalesi iptal ediliyor! (İptal belgesi aşağıda)
İhalenin içeriği; "Evsel katı atıkların toplanması, nakli ile cadde ve sokakların makine ile süpürülmesi, yıkanması, kamusal alanların temizlenmesi, çevre temizliği için 15 ay süreyle toplam 53 adet araç ve iş makinesinin şoförsüz olarak kiralanması hizmet alım işi"

İhale belgelerinden de anlaşılacağı gibi; Maltepe belediyesi toplamda 53 tane çöp kamyonu ile iş makinası kiralayacak! 

Şimdi, "06"sı düşürülen Antika şirketinin geçen dönem devreye sokup kazandırdığı Efe Atık şirketinden bir başka şirket mi ihaleyi kazandı da ondan sonra mı ihale İPTAL edildi?

Ya da Antika şirketinin yancı kuruluşu Efe Atık şirketi, düzgün ihale dosyası hazırlayamadı ve ihaleden düştüğü için mi bu ihale iptal edildi? 

Başka bir şirket bu ihaleyi kazandı da ve Maltepe belediyesi yönetimi de  Ankara merkezli "Antika" şirketinin ihaleyi alamamasına kızıp ihaleyi ondan mı iptal etti?

Çok ilginç detaylar bir sonraki ihaleler analiz haberimizle geliyor... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.