CHP’li Kadıköy Belediyesi’nde tarifeli rüşvet çarkı! İşte akılalmaz rüşvet düzeni

CHP’li Kadıköy Belediyesi’nde tarifeli rüşvet çarkı! İşte akılalmaz rüşvet düzeni

İstanbul Kadıköy'de özellikle Bağdat Caddesi'ndeki esnafı ve inşaat sahiplerini haraca bağlayan belediye çalışanlarına yönelik rüşvet operasyonunda 194 kişi gözaltına alındı.

A+A-

İstanbul Kadıköy'de özellikle Bağdat Caddesi'ndeki esnafı ve inşaat sahiplerini haraca bağlayan belediye çalışanlarına yönelik rüşvet operasyonunda 194 kişi gözaltına alındı. Rüşvet parasını 'metre', rüşvet alacak kişiyi ise 'sağlam arkadaş' olarak kodlayan şüphelilerin, topladıkları paraları 2 sivilin banka hesabına aktardıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifade alma işlemlerine dün gece başlandı.

İstanbul merkezli 5 ilde dün rüşvet operasyonu düzenlendi. 48'i CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde görevli 224 kişinin yakalanması için eş zamanlı baskınlar yapıldı, 194 kişi gözaltına alındı. Emniyet güçleri şüphelileri 7 ay boyunca adım adım izledi. Rüşvet ağını kuran zabıtaların esnafı ve inşaat sahiplerini hedef alan çalışma sistemi ortaya çıkarılırken, rüşvet paralarına 'metre' adı verildiği, hedefteki kişilerden ise 'sağlam arkadaş' diye bahsedildiği belirlendi.

0x0-1652848559235.jpg

DÜNE DAMGA VURAN SON DAKİKA HABERİ: 224 GÖZALTI KARARI

Operasyon, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde düzenlendi. Örgütlü olarak Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Rüşvete Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarına karışan 224 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

194'Ü YAKALANDI

Çoğunluğu Başkanlığını Şerdil Dara Odabaşı'nın yaptığı CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta personeli ve belediye mühendisi olan 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplamda 224 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli olarak İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta çok sayıda adrese baskın yapıldı. 194 kişi gözaltına alındı.

54'Ü DE KADIKÖY'DE GÖREV YAPIYOR

Rüşvet operasyonunda şüphelilerin çalışma sistemleri de İstanbul Emniyeti tarafından ortaya çıkarıldı. İddialara göre "rüşvet çarkını" yöneten şebekenin 54 üyesi, Kadıköy Belediyesi'nde görevli. 48'i zabıta memuru, 6'sı belediye mühendisi. Polisin tespitlerine göre şebeke üyeleri şöyle çalıştı: Zabıta komiserleri; rüşvet alacakları hedefteki esnafa ve inşaat firmalarının yetkililerine giderek eksiklerine ilişkin tespitler yaptı ve irtibat numaralarını vererek, "Bir sıkıntın olursa beni arayabilirsin" dedi.

Aynı gün akşam saatlerinde zabıtalar, açıkları bulunan iş yerlerine denetim bahanesiyle gitti. Gündüz irtibat numaralarını bırakan zabıta komiserlerini arayan esnaf, "Tamam biz arkadaşlara söylüyoruz. Sen tanıdıksın. Seni ayrı tutup, ayıracağız" cevabını aldı ve verilen banka hesaplarına "rüşvet" paralarını yatırttı. Rüşvet paralarının sivil iki vatandaşın adına olan hesaplara yatırıldığı belirlendi. Banka hesaplarının sahipleri de gözaltına alındı.

ARZU KAYA - EMİR SOMER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.