CHP'li Çankaya Belediyesi 7 yılda aynı firmaya 11 ihalede 436.8 milyonluk çöp toplattırdı!

CHP'li Çankaya Belediyesi 7 yılda aynı firmaya 11 ihalede 436.8 milyonluk çöp toplattırdı!

ZİNCİRLEME İHALE DOSYA HABERLERİMİZE BAŞKENT İLÇE BELEDİYELERİNDEN ÇANKAYA BELEDİYESİ BAŞLIYORUZ! ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇÖP TOPLAMA İŞLERİNDE BÜYÜK BİR İSTİKRAR GÖSTERMİŞ... 7 YILDA ALTAŞ&NORM ADLI İHALE ORTAKLIĞINA ZİNCİRLEME 436 MİLYON LİRA ÖDEMİŞ...

A+A-

Alper Taşdelen... CHP'den Ankara'nın Çankaya İlçe Belediye Başkanı...

Taşdelen, Çankaya Belediye Başkanlığı koltuğunda 2. dönemini yaşıyor... 

Başkan Taşdelen, CHP'nin olmazsa olmazları "hak", "hukuk", "adalet", "istikrar", "liyakat" vb. gibi kavramlarına verdiği önemlerle dikkatleri çekiyor!

Başkan Taşdelen, 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları çerçevesinde iki kelimesinden biri "Belediyecilik bizim işimizdir" diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, belediyecilik tespitlerinin ne kadarına uyuyordur orasını bilemiyoruz ama; sayın Öztrak'ın belediyecilik faaliyetleri konusunda hikayeden konuşmadığına "zincirleme ihaleler" dosya haberlerimizle "el feneri" tutmaya çalışacağız...

İhale belgelerinden de anlaşılacağı gibi; Başkan Taşdelen'in eline özellikle "istikrar" dalında hiç bir kimsenin su dökemeyeceği kesin gibi görünüyor!

Başkan Taşdelen'in istikrar dalında ne denli "İSTİKRARLI" olduğu belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan 61 gün sonra başlıyor ortaya çıkmaya!

Başkan Taşdelen, koltuğa oturduktan sonra Çankaya ilçesinin çöp toplama işini taşeron şirketlerden "hizmet alma" adı altında çıktığı ihalelerle başlıyor çözmeye...

Başkan Taşdelen, kesintisiz seçildiği 31 Mart 2014'ten günümüze çöp toplama işini tamı tas tamam 11 ihaleyi kazanan "NORM SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKET" ortaklığı ile çözüyor!

NE HOŞ BİR İSTİKRAR ÖRNEĞİ DEĞİL Mİ? 7 YILDA 11 ÇÖP İHALESİNE ÇIK, HEP O ŞİRKET KAZANSIN!

Başkan Taşdelen, gerçekten CHP'li Belediye Başkanları arasında bu istikrarlı tutumuyla da ödüllendirilmesi gereken bir Başkan... 

Anadolu insanı böylesi halleri nasıl özetler: "Yiğidi öldür, hakkını yeme!" 

Anadolu insanının bu deyiminden yola çıkarak, CHP'yi yönetenlerden bir ricamız olacak: "Başkan Taşdelen'i tez vakte kadar lütfen istikrar dalında ödüllendiriveriniz!"  

Başkan Taşdelen'in ilk çıktığı çöp toplama ihalesinin belgesine göre; iki firma doküman satın alıyor...

İhalenin yapıldığı binada bu iki firma birleşiyor ya da anında iş ortaklığı kurmuş olmalılar İKİ AYLIK çöp toplama ihalesini 14 MİLYON 945 BİN 491 TL'ye kazanıyorlar!

MAYIS 2014 AYINDA İKİ AYLIK ÇÖP TOPLAMA İHALESİ İLE İSTİKRARIN DA İLK İŞARET FİŞEĞİ ATEŞLENİYOR!

cankaya11.jpgAğustos 2014 ayının sonunda Çankaya ilçesindeki iki aylık çöp toplama işi başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olmalı ki... Çankaya Belediyesi bu defa çöp toplama işi ihalesinin enini boyunu büyütüyor...

Çankaya Belediyesi bu defa 2 aylığına değil, 8 aylık çöp toplama ihalesine çıkıyor...

Doküman alan şirket sayısı da zaman ve mekana göre doğru orantılı bir şekilde büyüyor ve sayı 14'e çıkıyor... Fakat, ne hikmetse 14 doküman alan şirketten sadece bu NORM SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ortaklığı teklif veriyor ve ihaleyi 37 MİLYON 666 BİN 647 TL'ye kazanıyor!  

cankaya10.jpg

Çankaya Belediyesi her halde ihale ilanını Wall Street Journal'a vermiş olmalı ki; bir önceki ihalenin bitiş günü olan 30 Nisan 2015 günü ihaleye çıkılıyor ve AYNI GÜN ihale sonuçlandırılıp, 1 Mayıs 2015 günü de şirketle ihale sözleşmesi İMZALANIYOR!

Bakar mısınız Başkan Taşdelen ve ekibindeki "1 Mayıs Emekçi Bayramı" aşkına? 

Herhalde Çankaya Belediyesi emekçileri belediye binası önünde davul-zurna 1 Mayıs'ı halay çekerek kutlarken; Başkan Taşdelen ve Ekibi içeride doküman alan BİR, ihaleye giren BİR, ihaleyi kazanan NORM SANAYİ ÜRÜNLERİİMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ortaklığı ile ihale sözleşmesi imzalıyordu!

Bu kadar istikrarlı bir şekilde 24 saat içinde 3 aylık ihaleye giren de çıkan da BİR olunca; şirket 16 MİLYON 496 BİN 264 TL'yi de hanesine yazdırmış oluyor!

Şimdi Başkan Taşdelen'e soruyoruz; bakkaldan Mis Kola, Ciklet mi satın alıyorsunuz; yoksa Çankaya ilçesinin 17.8 MİLYONDAN çöp ihalesine mi çıkıyorsunuz?  

Bu nasıl bir jet hızıdır sayın Başkan Taşdelen?

NASA bile atmosfere kıçı kırık bir uyduyu 3-5 yıllık bir çalışmanın sonunda gönderebilirken; siz nasıl oluyor da 8 saatlik bir mesai dilimde (Üstelik o gün 1 Mayıs Emekçi Bayramı.) 17.8 MİLYONLUK bir ihaleyi 16.5'a BAĞLAYABİLİYORSUNUZ?

Haydi buyurunuz hak, hukuk, adaletçiler, bu ihalenin nasıl yapıldığına ilişkin açıklama gönderiniz de yayımlayalım! 

Devletin yetkililerine de buradan sesleniyoruz; böylesine aynı gün içinde çıkılan ve bağlanan bir ihale duydunuz mu; gördünüz mü? Duymadıysanız, görmediyseniz buyurunuz o zaman gereğini yerine getirmeye!    

cankaya9.jpg

İHALELER ZİNCİRLEME AYNI ŞİRKET ORTAKLIĞINA GİDİYOR!

Dikkat ederseniz; aynı gün yapılan ve sonuçlanan ihalelere 21 B'den yani PAZARLIK usulünden çıkılıyor! 

Çankaya Belediyesi işin formülü bulmuş olmalı ki; yine bir önceki 3 aylık ihalenin bittiği gün 31 Temmuz 2015 günü yine PAZARLIK usulü ve bu defa 5 aylık ve tahmini bedeli 29.1 MİLYONDAN ihaleye çıkıyor!

31 Temmuz 2015 günü PAZARLIK usulünden çıkılan ihalede aynı gün 27 MİLYON 373 BİN 211 TL'ye bağlanıyor! 

Anlayamadığımız; pazarlık usulünden ihaleye çıkıldığına ve de ortada da 1.8 MİLYONLUK bir kırım olduğuna göre; sayın Taşdelen Başkan, bu ihaledeki pazarlık kaç SALİSE, kaç SANİYE, kaç DAKİKA, kaç SAAT sürmüştür?

Ya da rahmetli Torumtay Paşa'nın MV'liğinde dediği gibi "Tansu Hanım Tak söyler, Şak yaparım" durumu söz konusu olabilir mi sayın Başkan Taşdelen?

Başka bir deyişle; bürokratlarınız TAK denilince ihaleye çıkıyorlar, ŞAK denilince de aynı gün ihale sözleşmesini imzalıyorlar mı?

cankaya8.jpg

Bereket versin; (aşağıda) bu ihale için 4 şirket doküman almış, 4 şirkette teklif vermiş! Şimdi, zincirleme ihaleleri alan NORM SANAYİ ÜRÜNLERİİMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ortaklığı veya Çankaya Belediyesi, bu ihaleye katılan diğer şirketleri açıklayabilirler mi?  

cankaya7.jpg

Çankaya Belediyesi bakmış görmüş olmalı ki; bu çöp toplama işi 3-5 aylık ve aynı gün çıkılan ve imzalanan ihalelerle olmuyor, Temmuz 2016 ayından başlayan ve Haziran 2019 ayında biten 24 aylık bir ihaleye çıkmış! İhalenin tahmini bedeli 222.3 MİLYON TL...

Ekap üzerinden ve belediyeden olmalı, 86 şirket ihale için doküman almış... İhaleye 3 şirket teklif verip girmiş!

86 Şirketten 83'ündeki asaleti görebiliyor musunuz?

83 Şirket, girmeyecekleri bir ihale için neden doküman almıştır?

Çankaya Belediyesinin çöp toplamada tek çözüm ortağı NORM SANAYİ ÜRÜNLERİİMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ortaklığı varken; başka bir şirketin ihale kazanabilmesi söz konusu olabilir mi? Bu ihaleyi de 207 MİLYON 137 BİN 634 BİN TL'ye çözüm ortaklığı şirketi KAZANIVERMİŞ!

cankaya6.jpg

İki yıl dolup kapıya çatınca, Çankaya Belediyesi bu defa eski alışkanlığına geri dönmüş ve 4 aylık (123 Gün) ihaleye çıkmış! Fakat, eski alışkanlığı derken, PAZARLIK usulü ihalelere de yeniden bir dönüş var lütfen atlamayalım!

NORM SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ortaklığı, bu 123 günlük ihaleyi de affetmeyip kazanmış: 13 MİLYON 679 BİN 865 TL'YE. 

cankaya5.jpg

Çankaya Belediyesi ve çözüm ortağı NORM SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin 7 yılda ve aldığı 11 ihalenin anlizlerine şok detaylarla devam edeceğiz... 

Bu haberimizde 11 ihaleden 7'sine yer verdik... Peki, bu Çankaya Belediyesi ve çözüm ortağı NORM SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin aynı gün çıkılan ve aynı gün imzalanan ihaleleri, MEVZUATA uyuyor mu? (Bir sonraki haberimizde, flaş detaylar ile yasal mevzuatlara uyup uymadığını bulacaksınız!)

Temsil, toplamda neredeyse YARIM MİLYARLIK (Farklarla) Çankaya Belediyesi'nden ihale alan bu NORM SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞTİC.LTD.ŞTİ. & ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKET ortaklığı, PAZARLIK usulü ile çıkılan bu ihalelerin AYNI GÜN ve MESAİ saatleri içinde bağlanmasına karşılık, belediye bürokratlarına birer ÇAY ısmarlamış mıdır?

Halkımız belediyelerde işlerin nasıl çözüldüğünü bilmiyor mu? Hangi bürokratın günün hangi saatinde yerinde olup olmadığını bilmeyen var mı? Belediyelere işi düşüp "bugün git, yarın gel" denilmeyen bir tane vatandaş gösterebilir misiniz?

 

NOT: Çankaya Belediyesi ZİNCİRLEME ÇÖP TOPLAMA İHALELERİ ÖZEL HABERLERİMİZ yeni günün ilk saatlerinde şok detaylarla devam edecek... 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.