CHP'li Bornova belediye başkanı İduğ, İzmir Büyükşehir adaylığına en yakın isim! Rakamlar yalan söylemez...

CHP'li Bornova belediye başkanı İduğ, İzmir Büyükşehir adaylığına en yakın isim! Rakamlar yalan söylemez...

Liyakatin rafa kaldırıldığı CHP'de, belediye başkan adayı belirlemelerinde sosyal medya takipçi sayılarının önemli bir referans olacağı kaydediliyor!

A+A-

Öncelikle; "mevcut İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer'in gelecek dönem için İzmir büyükşehire adaylık şansı var mı?" diye bir soru ile karşılaşsanız; her halde İzmirlilerin yüzde 99'u "YOK" yanıtını verir!

Soyer'in İzmir'i de Seferihisar'a benzetmeden acil kodu ile görevden el çektirilmesi, İzmir'in ve İzmirlilerin hayrına olacağını düşünenlerin de her geçen gün arttığını belirterek, Bornova belediye başkanı Mustafa İduğ'un da İzmir Büyükşehir'e adaylık yolunda oyunu kuralına göre oynadığını işaret edelim!  

Malumunuz; Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinde bir aday belirleme SİSTEMİ var! 

Temsil, önceki dönem Çeşme belediye başkanı Muhittin Dalgıç'ı ele alalım... Her ne kadar sistem içinde aday belirlemede yetkili 3 isimle bu işi "anan yaşı, baban yaşı" diyerek sağlama almaya kalkmış olsa da; PM'den çıkamamış ve "yukarıya gidene" karşı da bir bardak soğuk su içmek durumda bırakılmıştır! Sıkı mı sıcak suyu içmek! Dalgıç, paşalar gibi soğuk suyu içip Alaçatı'nın yolunu tutmuştur!

Mesela, Dalgıç'ın 3-5 bin değil de 200-300 bin sosyal medya takipçisi olsaydı, o zaman zor içirirlerdi soğuk suyu!

İşte böylesi gerçekler ışığında Bornova belediye başkanı Mustafa İduğ da İzmir büyükşehir belediye başkanlığı adaylığını düşünen mevkidaşlarından şöyle böyle değil, uzak ara önde götürüyor maçı!

Nasıl mı?

Buyurun sosyal medya mecrasına!

9331de17-0c83-47e9-aaf9-fcd7484b0b61.jpg

İduğ, mevkidaşlarına göre sosyal medyanın ne denli önemli bir aygıt olduğu keşfedip, takipçi bulmayı da uzmanlarına emanet etmiş görünüyor! 

Türkçesi, basmış parayı (Sponsorlu) uzman sosyal medyacılara, onlarda başlamışlar 3'er 5'er takipçi toplamaya!

7.png

Görüldüğü gibi; bakın bizler de bu sosyal medyacıların sponsorlu "takip" davetlerine uyduk, 1 saniye sonra "takiptesin" ibaresine nail olduk!

Boru değil, İduğ'u sosyal medya Facebook üzerinden 43 bin kişi takip ediyor! Az bir rakam değil!

Ha... Takipçilerinin arasında Kenyalı, Somalili, Budapeşte'den, Göttingen'den, Londra'dan, Ukrayna'dan, Sofya'dan vb. takipçilerde var mıdır orasını bilemeyiz ama; bu devirde "şu sokağa asfalt yaması yaptık", "bu caddeye bordür taşı döşedik" vb. gibisinden "flaş" haberleri takip edecek ve anasının ak sütü gibi haberlere "at nalı" kıvamında beğeni butonunu tıklayacak babayiğit de bulmak sanırım zor bir zanaattır diye düşünüyoruz! 

Gelelim şimdi mevkidaşların pür meallerine!

6.png

Çiğli belediye başkanı Utku Gümrükçü, İduğ'a en yakın rakip görünüyor! Arada neredeyse 20 bin fark var! Her iki başkanın kapak fotoğraflarına bakıldığında; Gümrükçü'nün İduğ'un kapağına göre "joker" kullandığı anlaşılıyor!

Kılıçdaroğlu ve Soyer...

Gümrükçü, aslında kapak fotoğrafında daha sade ve kendisini anlatan (İduğ'un ki gibi.) fotoğraflar tercih etmiş olsaydı, bize göre İduğ'a bugünden (Sponsorsuz) en az 25-30 bin fark atardı! 

Kılıçdaroğlu'nun her hangi bir siyasi başarısına tanık oldunuz mu? Biz olamadık! 9 Seçim kaybettiği ortada! Baykal, istifa etmezden önce CHP anketlerde yüzde 30 ve üzerinde çıkıyordu! Kemal Bey geldi, CHP yüzde 24-25'e mıhlandığı gibi; bugün anketçiler kararsızları dağıttığında da yüzde 20 barajını zar zor geçtiği görülüyor! 

Öte yandan başkan Soyer... Seferihisar'dan zaten bilen biliyor nasıl belediye başkanı olduğunu... İzmir'in hali mi? Her şey ortada değil mi? Çok eleştirdiğimiz Kocaoğlu ve dönemini bugün İzmirliler mumla aramıyor mu? Yahu, elle tutulacak (Kocaoğlu'ndan devir) bir Buca Metrosu işi vardı... Onun da ne zaman başlayıp başlamayacağı belli değil! Okurlarımız hatırlar; Buca Metrosu ihalesinin sonucu (Kime verileceği) açıklanmadan, ihaleye katılan şirketlerin verdikleri teklifler açıklandığında, Telegram Haber "bu haliyle bu ihale iptal olur" diye (Açıklamadan 2 ay önce) yazmış, süreç içinde ihale de mahkemece iptal edilmişti! 

Ne diyordu başkan Soyer İzBŞB'nin ilk günlerinde: "Kadifekale'deki çocuklarda Körfez'de Yelken Sporu yapacak!" 

Körfez vapurları bugün, Konak'tan Karşıyaka'ya adeta Kadifekale'den inen çocukların yelkenlileri arasında slalom yaparak ulaşıyor! Körfez bir yelkenli kaynıyor bir yelkenli... Sormayınız... 

İşte başkan Gümrükçü, kapak fotoğrafında böylesine dezavantaj sağlayan fakat, sponsorlu da (Para harcamadan) takılmadan 24 bin takipçiye ulaşmış bulunuyor...

1-001.png

Konak belediye başkanı Abdül Batur'u uyarıyoruz; "Bak bizim oğlan, bu sosyal medya takipçi işlerini hafife alma, 20 binlerde kalma! Ne yap et İzmir'in kalbi Konak'ın hakkını Konaklıya ver ve bir an önce İduğ'u sollamanın bir yolunu bul! Yoksa, İzBB adaylığını ne Hanya'da ne de Konya'da görebilirsiniz!" Bizden söylemesi...

3-001.png

İyi kötü Narlıdere belediye başkanı Ali Engin de 16 bin takipçiye ulaşmış... Ali Engin'i uyarmak gibi bir lüksümüz olamaz! Gaz verip sponsorlu takipçi bulma işlerine de salamazsınız!

Neden mi?

Tunç Soyer aslen nereli?

Tuncelili..

Ali Engin aslen nereli?

Tuncelili...

Yahu, 2015'ten beri İzmirliler CHP'nin tepesindeki Tunceliliyi çekmiyor mu? Ne yani İzBB'yi tapusuyla mı İzmirliler Tuncelilere teslim edecek? 

Neyse, bir aday olsa da 10. yenilgi ile CHP'nin tepesindeki Tunceliliye İzmir'den by, by gönderebilsek! Merak buyurmayınız o da olacak! Zaten muhteremin ömrü yetmiyor ki bu dönem belediye başkanlarını yazmaya! 

İşte bu yüzden de bazıları haldır haldır çalışmıyorlar mı? Ne koparırsak kâr saymıyorlar mı?

2-003.png

Ali Engin'i 13 takipçi ile Karabağlar belediye başkanı Muhittin Selvitopu, 7.1 bin takipçiyle Gaziemir belediye başkanı Halil Arda, 2.9 bin takipçiyle Güzelbahçe belediye başkanı Mustafa İnce izliyor... 

Özetle; bu takipçi işinin şakası şukası yok!

Bilenler bilir; 70'li yıllarda Man kamyonu olmayana Konyalılar kızını vermiyordu! 

Kılıçdaroğlu o güne kadar gider gitmez, en iyisi sizler bugünden eşeğinizi sağlam kazığa bağlayınız ve bu Facebook takip işine 4 elle sarılınınız! 

Yeniden adayım dediğiniz gün; "soL" adına ideolojik anlamda söylemlerinize bir kelime dahi bulamamasınız bile, en azından cep telefonunuzun ekranını kaydıra kaydıra seçmen kitlenize "aha bu kadar takipçim var" diyebilirsiniz!

Hepinize birden iyi takipçiler!

5.png

4.png

Not: İnce'nin takipçileri arasında bayağı bir Portekizli'nin olduğu belirtiliyor!

Ne dersiniz Güzelbahçe belediyesi hizmet ağını genişlete genişlete Portekizlere kadar götürmüş olmasın sakın! İzmir'den Sinop'a asfaltın gittiği bir çağda, İnce'de hizmet ağını Portekiz'e kadar götürmüş... Çok görmeyelim... Çalış, senin de olsun abi!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.