CHP'li belediye aile şirketine döndü

CHP'li belediye aile şirketine döndü

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, geçtiğimiz aylarda çok sayıda çalışanı işten çıkarmıştı. Elde edilen bilgilere göre Onur Emrah Yıldız, dayısını, dayısının oğlunu ve hemşerisini de belediyeye aldırdı.

A+A-

Çiğli Belediyesi'nde yaşanan olaylar, ciddi tartışmalara yol açmış durumda. Belediye Başkanı Yıldız'ın kısa süre önce 147 işçiyi tazminatsız olarak işten çıkarmasının ardından, yakın akrabalarını ve tanıdıklarını belediyede önemli pozisyonlara getirdiği iddiaları büyük tepki topluyor. Öz dayısı olan A.Y.'nin ilkokul mezunu olmasına rağmen personel müdürü olarak atanması ve daha önce belediyede basit görevlerde çalışmış olması, bu atamanın liyakatten uzak olduğunu düşündürüyor.

Ayrıca, A.Y.'nin oğlunun şantiye koordinatörü olarak görevlendirilmesi, hemşerisi M.K.'nin emekli olmasına rağmen yeniden işe alınması ve kirvesi E.B.'nin belediye kadrosuna dahil edilmesi, belediyedeki personel politikalarının tartışılmasına neden oluyor.

Belediyede çalışan ve emeklilik yaşı gelen işçilere yönelik mobbing uygulamaları ise işçilerin üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor. Belediye, mali sıkıntılar nedeniyle maaşlarını alamayan çalışanların iş bırakma eylemi yapması üzerine zaten zorlu bir süreçten geçiyordu. Bu durum, belediyenin yönetim ve personel politikalarına ilişkin kamuoyunda büyük bir tepki uyandırmış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.