CHP'li Bayraklı'da LGBT var KADES yok

CHP'li Bayraklı'da LGBT var KADES yok

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den seçilen Serdar Sandal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın mesai arkadaşı ve hemşerisi olarak biliniyor.

A+A-

bayraklinin-dersimli-baskani-ucuncu-cins-yaratti-j3ji.webp

FÜSUN İKİKARDEŞ

Sandal, belediyedeki icraatlarına “Avrupacı LGBT“ yaklaşımı ekledi ve üçüncü cins diye bir tanımlamayı resmen kayda geçirdi! Şöyle ki, Belediyenin Sosyal Etkinlik Merkezi bölmesinde 2023 döneminde etkinliklere katılmak için başvuru yapmak isterseniz, önce size “Demografik bilgiler“ soruluyor. Adınızı, soyadınızı ve iletişim numaranızı yazıyorsunuz, ama yeterli değil. Demografi bilginizi tamamlamak için cinsiyetinizi belirtmeniz gerekiyor. Kadın mısınız, erkek misiniz? Hayır, bu kadar basit değil, Serdar Başkan, üçüncü bir şık koydurmuş ve ‘Diğer‘ seçeneği de üçüncü cins olarak belediyenin resmi sitesinde kayıtlara geçirmiş! Yani kadın veya erkek olmayabilirsiniz, artık Bayraklı Belediyesi’nde üçüncü bir cins de mevcut: Şimdilik adı ‘diğer‘!

KADINLARA KADES YOLU KAPALI

Bayraklı Belediyesi, üçüncü cinse yol açıyor, ama kadınları da unutmuyor ve Kadın Dayanışma Merkezi kuruyor. İnternet sayfasındaki o bölümde, şiddete uğrayan kadına yol göstermek üzere madde madde yapılacak işler sıralanmış. Pencereyi açın, bağırın, denilmiş mesela. Şiddetle karşılaşınca ‘Hayır‘ deyin, diye yazılmış. Bunun gibi ‘Kaçmaya çalışın‘, ‘Çocuğu dışarı gönderin‘ vs. gibi daha bir dizi öneri sıralanmış. Ancak bunların arasında İçişleri Bakanlığı’nın KADES uygulaması yok! Diğer bir sekmede de başvuracağı kurumlar yazılı ve bunlar arasında Alo 183, belediyelerin kadın danışma merkezleri, sivil toplum kuruluşları, sağlık merkezleri, hepsi var. Nedense bir çağrıyla ulaşabileceği KADES o listede de yok!

 

BAŞKANIN RENKLERİ

Bayraklı Belediye Başkanı, LGBT hareketine yeşil ışık yakarken, kendi özgeçmiş bilgilerinde de aynı LGBT’nin savunduğu gibi “rengarenk“ tecrübelerden geçmiş olduğunu ifade ediyor. Şöyle ki, aslen matematik mezunu ve öğretmen ama iş dünyasını iyi tanıyor. KESK üyesi, sendikalı bir çalışan, ama bir yandan da İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) üyeliğini sürdürmüş. Ayrıca İzmir Ticaret Odası (İTO)'nda meclis üyeliği yapmış bir iş adamı. SHP kurucuları arasında, ama şimdi CHP’li ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile akademik çevrenin bir araya geldiği çalıştayları düzenleyen Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği (SESADER)'in kurucu üyeleri arasında! Aslen Tunceli doğumlu ama her ortamda Dersimli diye tanınmaktan gocunmuyor. Nitekim geçen hafta Bornova Dersimliler Derneği’nden bir heyeti kabul etti. Onlara ‘Cumhuriyet düşmanı Seyit Rıza’nın peşinden mi gidiyorsunuz? Tunceli’ye ne oldu? Dersim mi kaldı?‘ diye sormadı, ama çalışmalarında başarılar diledi.
Böylesi renkli bir başkan Serdar Sandal.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.