CHP'in Didim aday adayları Aydın BŞB aday adayı "Topuklu Efe"yi bile solladılar!

CHP'in Didim aday adayları Aydın BŞB aday adayı "Topuklu Efe"yi bile solladılar!

CHP'den Didim belediye başkan aday adayı Başak Kamacı, devlet memurluğu görevinden istifa etti mi?

A+A-

Didim... Aydın'ın turistik ilçesi... Dünyaca ünlü Kehanet Merkezi Apollo Tapınağı Didim ilçe sınırları içinde bulunuyor... Denizini (Altınkum) anlatmaya gerek yok... Didim, İngiliz turistlerinde 1. derece tercih ettiği turizm merkezlerinin başında geliyor...
Didim, bugünlerde siyaset arenasının gözde ilçeleri arasında yerini aldı... Bilindiği üzere; önümüzde yerel seçimler var... CHP, 38. Kurultayını 5 Kasım 2023 günü tamamladı... Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde ipi göğüsleyerek CHP'ye yeni "Genel Başkan" seçildi...
Kurultayın ardından belediye başkanlığı adaylığını kafaya koyan aday adayları da bir bir ortaya çıkmaya başladılar... Her dönem olduğu gibi; CHP'deki aday belirleme çalışmaları diğer siyasi partilere oranla bu dönemde hızlı başladı ve kıran kırana denilecek bir şekilde sürüp gidiyor... 
Didim belediye başkanlığı adaylığı içinde 18 aday adayı kıyasıya yarışıyor... Bilinen şekliyle; Aydın'ın "BİR BİLENİ" CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan... Diğer Didim'de yaşayan Aydın vekili Hüseyin Yıldız, Kurultaya "DEĞİŞİMSİZ" katıldığı için, bu dönem sesi soluğu çıkmıyor! Başka bir deyişle Yıldız, bu dönem Kılıçdaroğlu'nun hemşerisi olmasının hüznünü yaşıyor! 

Gelelim şimdi 18 aday adayından Başak Kamacı Budak'a... Budak, devlet memuru... Amcası Mümin Kamacı'nın Didim belediye başkanı olduğu dönemde "Özel Kalem" memurluğundan Devlet Memurluğuna geçiş yaptığı belirtiliyor...
Başak Kamacı Budak, devlet memuru olmasına karşın deyim yerindeyse yılın 365 günü siyaset soluklanan bir isim... 
Örnek mi?
2004-2014 yılları arasında CHP'den Didim Belediye başkanlığı yapan Mümin Kamacı, 2014 yerel seçimleri içinde CHP'den adaylığı açıklanmış, kaset kumpası ile CHP'den adaylığı düşürülmüş, devamında şansını DSP'den aday olarak sürdürmüş, seçimlerde başarılı çıkamamıştı...
İşte DSP'nin 2014 Didim yerel seçim çalışmalarından bir kare... Aday Mümin Kamacı... En büyük destekçisi yeğen Başak Kamacı Budak... Karede Okan Kılıç'ta yer alıyor... Kılıç, o gün DSP'liydi... Bugün CHP'li ve CHP'den Didim belediye başkanlığına aday adayı... 

whatsapp-gorsel-2024-01-03-saat-10-04-33-808437e0.jpg

Aslında pek çok siyasi partide olduğu gibi; CHP'de de ideolojik temelden gelen bir siyaset yürütülmüyor... Önseçim çoktan rafa kaldırılmış, kişilerin gücü, örgütün gücünün önüne geçmiş, kimin "DAYI"sı güçlüyse, kim ki "DAYI" ile merhabasını istenilen düzeyde yürütürse, bilin ki; o kişi ütopyasına kavuşur olmuş! Özetle, CHP'deki vaziyet budur!

Bakın bu haber Yeni Akit gazetesinde 30 Aralık 2023 günü yayımladı: "Aday belirleme heyetinde” yer alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Didim adayını belirlemede şantajla karşılaştığı öne sürüldü. 2014’te kaset operasyonunun ardından adaylığı düşürülen Mümin Kamacı’nın Tezcan’a verdiği ve tahsil edildiği iddia edilen çekler üzerinden Başak Kamacı ve Mustafa Bekar’ın aday olmak için Tezcan’a şantaj yaptığı ileri sürüldü."

Haberin devamında, "2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Didim adayı ilan edilen ve gizli kaset operasyonun ardından adaylığı düşürülen Mümin Kamacı’nın Bülent Tezcan’a verdiği ve tahsil edildiği iddia edilen çekler yüzünden büyük bir kriz yaşandığı öne sürüldü. Yaşanan krizi gazetemize aktaran CHP’li kaynaklar, o dönem Kamacı’ya yönelik medyaya yansıyan “Çek verdi öyle aday oldu” iddialarının yeniden ortaya saçıldığını aktardı. Kamacı’nın 2014’teki adaylığının düşürülmesinde payı olduğu iddia edilen CHP eski Didim ilçe başkanı ve aday adayı Mustafa Bekar’ın elinde Bülent Tezcan’a verdiği öne sürülen çeklerin fotokopisi olduğu, “beni aday yapmazsan medyaya düşer” diye bastırdığı ve bu iddianın ilçe gündemine bomba gibi düştüğü belirtildi.
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmeye yönelik gizli ‘Zoom’ toplantısına katılan isimler arasında yer alan Bülent Tezcan’a yönelik iddiaların bununla sınırlı olmadığı belirtildi. CHP’den Didim Belediye Başkan aday adayı olan ve Tezcan’ın kalp ameliyatı sonrası adeta hastanede başında nöbet tutan aday adayı Mümin Kamacı’nın yeğeni Başak Kamacı’nın da elinde çeklerin fotokopisi olduğu, “Beni aday yapacaksın. Amcamın çek dosyası başka türlü kapanmaz” diyerek CHP’li Tezcan’ı sıkıştırdığı bildirildi." deniliyor...

Anlaşılan, Başak Kamacı ve Mustafa Bekar, adaylık umutlarının Bülent Tezcan'a bağlı olduğunu düşünüyorlar ve Tezcan'ın eski defterlerini karıştırarak hedefe ulaşacaklarını sanıyorlar! 
Başak Kamacı, Didim belediyesinde memur olarak çalışıyor... 2019 seçimlerinden sonra da Ardahan belediyesine transfer olmuştu... Başak Kamacı'nın Ardahan belediyesi repertuvarını bir sonraki haberimizde CHP'li Ardahan belediye meclis üyesi Mustafa Badem'in dilekçesinden yola çıkarak vereceğiz!

Başak Kamacı, devlet memuru... 5 Kasım 2023 günü Didim belediyesindeki memurluk görevinden ayrılıp ayrılmadığını bilemiyoruz ama, Kurultay günü Halk TV canlı yayınına katıldığını ve canlı yayında Didim belediye başkanlığı içinde aday adaylığını nasıl açıkladığını kendi Instagram sayfasından böyle paylaşımıştı: 

adsizooo.png"Değerli Didimli Hemşehrilerim,

Yerel seçim sürecinin hız kazandığı günlerden geçiyoruz. Uzun yıllardır hazırlandığım Didim Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğumu, Kurultayımızın 2. gününde partimizde yaşanan değişimin yarattığı heyecanlı ve umut dolu atmosferde, Ankara’da Kurultay Salonundan katıldığım Halk TV canlı yayınında Sayın İrfan Değirmenci’nin sunduğu programda ilan etmiştim.

Didim’de temiz bir sayfa açmak ve “Yeni Bir Didim Hikayesi” yazmak için çıktığımız bu yolculukta, destek mesajlarıyla, heyecanlarıyla yanımda olan ve iyi dileklerini ileten tüm Didimlilere teşekkür ederim. Bana güç kattınız.

Partimizin resmi adaylık başvuru takviminin açıklanmasının ardından, CHP Didim İlçe Başkanlığımızda, Didim Belediye Başkan Aday Adaylığımı sizlerle birlikte açıklayacağım.

Nezaketle, şeffaf ve centilmence yürütmek konusunda hassasiyet gösterdiğim bu süreci, tüm aday adayı arkadaşlarımızla barış içerisinde sonlandıracağımıza ve kazananın Didim ve partimiz olacağına inanıyorum.

Yeni ve Güçlü Bir Didim Hikayesini Hep Birlikte Yazacağız...

Sevgi ve Saygılarımla, Basak Kamaci Budak"

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; CHP'deki siyaset, kim güçlüyse ve de onun yanında yer alabiliyorsan, bir yerlere gelebiliyorsun... 
Hal böyle olunca, Didim yerelinde de Başak Kamacı'nın umut bağladığı kişi de Bülent Tezcan olabiliyor!!! 
Anlayamadığımız; bu işler emlakçı mantığı ile neden yapılır?
Neden aday belirleme işleri örgüte değil de kişilere havale edilir? 
Yarın, Didim belediye başkan adayı açıklandığında; Bülent Tezcan gölgesini, Didim'in üzerinden kim kaldırabilecek?

Başak Kamacı'nın Ardahan repertuvarından: 

67893325-10162293293525158-1634435012625432576-n.jpg

opera-anlik-goruntu-2024-01-03-113429-app-ihalepro-com.png

Didim merkezli "Andaç Kurt Mimarlık" şirketi, Başak Kamacı'nın Ardahan belediyesinde çalıştığı dönemde davetiye alarak mı bu ihale katılıp kazanmıştır? Ne hoş bir ihale değil mi? İhaleye giren de çıkan da bir! 
Peki, mimar Andaç Kurt, Başak Kamacı'nın meclis üyesi listesinde yer alıyor mu? Kurt'un hedefi "siyasi" başkan yardımcılığı mı? 

Başak Kamacı ve Mustafa Bekar Didim aday adayları haberlerimiz devam edecek...
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.